نامه فائزه هاشمی به اصلاحطلبان: در انتخابات نمایشی شرکت نکنید و در دام «حفظ نظام» نیفتید
«مستبدان انتظار ندارند مردم این دروغها را باور کنند. همین که با سکوت از آن عبور کنند و یا علی رغم اعتراض و انتقاد و شرط و شروط با آن همراه شوند کفایت میکند
فائزه هاشمی در نامهای با عنوان «چرا در انتخابات شرکت نکنیم؟» خطاب به اصلاحطلبان نوشت: «اگر مومنین در دام حفظ نظام نمیافتادند، دیکتاتورها در حفظ قدرت کار سختی داشتند.» او افزود: «در چنین نظام دیکتاتوری حکومت مردمی و انتخاباتهای نمایشی، عالیترین شکل دموکراسی خوانده میشود.»
هاشمی در این نامه نوشت: «مستبدان با تغییر، تحریف، تعبیر و تفسیر واژگان، وجود و عملکردشان را توجیه میکنند. قوانین و نهادها را از کارکرد وپویایی تخلیه و آنچه را که به ناحق و دروغ ایجاد کرده، تقویت میکنند. این گونه میشود که دیکتاتوری ها ملبس به جامه فاخر قانون میگردند.»
هاشمی خطاب به فعالان سیاسی ایران تاکید کرد: «نهادها پایهای برای حفظ شأن و منزلت انسانها است. اگر از آنها دفاع نکنیم یکی پس از دیگری فرو میریزند. بیتفاوتی نسبت به این روندها خود به خود سبب تقویت دروغ ها و تسلیم در برابر استبداد است.»
او افزود: «مستبدان انتظار ندارند مردم این دروغها را باور کنند. همین که با سکوت از آن عبور کنند و یا علی رغم اعتراض و انتقاد و شرط و شروط با آن همراه شوند کفایت میکند، چرا که این گونه اطاعتشان را نشان میدهند. این ساختار تا زمانی دوام دارد که مردم و به ویژه خواص حاضر به زندگی با دروغ باشند و بدیهی است که مهمترین نقطه شروع علیه چنین نظامی بها دادن به حقیقت و باز یافتن حس مسئولیت است.»
او با تاکید بر این که «زندگی با حقیقت فشاری بر مستبد وارد میکند که مجبور به واکنش است، گاه انطباق و بیشتر سرکوب»، افزود: «فشار ناشی از اندیشه آزاد، انتخاب پوشش و زندگی اجتماعی مستقل از حکومت از طریق نافرمانیهای مدنی، نامهها و بیانیه ها، سخنرانیها و مصاحبهها، اعتراضات و تظاهرات صنفی و دانشجویی و عمومی، رفتارهای فرهنگی اعتراضی، شرکت نکردن در انتخاباتهای نمایشی و فراخوانهای حکومتی و بالاخره همراه نشدن با آنچه که مستبد میخواهد.»
او ادامه داد: «زمانهایی وجود دارد که بودن و نبودن هر دو ارزشمند است. برای حفظ نهادهای دموکراتیک هزینه لازم است. اگر طلسم خود را شکستیم و با مردم درانتخابات شرکت نکردیم، میتوانیم با فراگیر کردن حقیقت مسیر حاکمان را سخت، آنها را مجبور به تغییر سیاست و تغییرنقشه و در نهایت قدرتی را که به آنان داده ایم پس بگیریم.»
این نامه فائزه هاشمی در حالی است که در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی مردم ایران با شعارهایی خواستار تغییر حکومت و پایان جمهوری اسلامی شدند.
برخی از چهرههای اصلاحطلب همچون محمد خاتمی رییسجمهور پیشین، تاکید دارند که «براندازی نه ممکن و نه مطلوب» است.
نظرات بسته شده است.