گزارش مقام سازمان ملل: وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران
ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش جدید خود با اشاره به افزایش آمار اعدام، زندان و بازداشتهای گسترده در ایران اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به میزان قابل توجهی بدتر شده است. ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش جدید خود با اشاره به افزایش آمار اعدام، زندان و بازداشتهای گسترده در ایران اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به میزان قابل توجهی بدتر شده است.
ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز چهارشنبه ۳۱ خرداد در گزارشی به شورای حقوق بشر این سازمان با اشاره به وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار داشت، احترام به حقوق بشر در این کشور از زمان آغاز اعتراضات اخیر به شدت بدتر شده است.
او که گزارش خود درباره شرایط ایران را به این شورا در ژنو ارائه میداد با اشاره به بازداشت ۲۰ هزار نفر و کشته شدن دستکم ۴۴ کودک، از جمله ۱۰ دختر در جریان اعتراضات افزود که بیشترین آمار کشتار معترضان در سیستان و بلوچستان بوده که از میان آنها ۱۰ نفر کودک بودهاند.
گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر، بر تحولات ایران پس از آغاز اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد متمرکز بود و بخش زیادی از آن را اخبار مربوط به قتل و اعدام و بازداشت معترضان ۱۴۰۱ و همچنین مسمومیت سریالی دختران دانشآموز تشکیل میداد.
معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین با اشاره به گزارشهای منتشر شده درباره اقدامات نیروهای امنیتی حکومت ایران در شکنجه و بدرفتاری با بازداشتشدگان و همچنین اعترافات اجباری و نیز اعمال خشونت جنسی علیه زنان، مردان و کودکان بازداشت شده، از شرایط بد زندانهای ایران ابراز نگرانی کرد.
الناشف همچنین با ابراز نگرانی جدی از افزایش آمار اعدام در ایران اظهار داشت که در سال ۲۰۲۲ در ایران، ۵۸۲ نفر اعدام شدند که این میزان در مقایسه با سال قبل، ۷۵ درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش، در میان اعدام شدگان سال ۲۰۲۲، سه کودک دیده میشود.
به گفته الناشف، وضعیت حقوق بشر در ایران به دلیل بدتر شدن مداوم شرایط اجتماعی-اقتصادی، تحریمها و تاثیر درازمدت همهگیری کووید-۱۹، بهمیزان قابلتوجهی وخیمتر شده است.
او افزود که این گزارش به طور کلی، وخیمتر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران را نشان میدهد و این در حالی است که مردم ایران روش کارآمدی برای ابراز نارضایتی یا طرح مطالبات خود پیدا نمیکنند.
علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم حکومت جمهوری اسلامی در این نشست، طبق روال همیشگی واکنش به گزارشهای نقض حقوق بشر، گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر درباره ایران را گزارشی با “انگیزههای سیاسی، مغرضانه و ناعادلانه” خواند.
نظرات بسته شده است.