نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

خیزش گرسنگان: سومین روز اعتصاب رانندگان شرکت واحد؛ زاکانی جنایتکار: افرادی این جریان را ساماندهی می‌کردند

ادامه بازداشت حدود ۲۰ نفر از کارگران شرکت واحد

۱۳۱

همزمان با سومین روز اعتصاب کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، علیرضا زاکانی، شهردارجنایتکار تهران، گفت نارضایتی‌ها مربوط به ۳۰۰ نفر از رانندگان بوده که از دیروز در حال کارند. او افزود در مورد بازداشت رانندگان، دستگاه‌های امنیتی باید پاسخ دهند.

شهردار تهران روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت درباره ادامه بازداشت حدود ۲۰ نفر از کارگران شرکت واحد گفت که افرادی «این جریان» را «ساماندهی» می‌کردند.

زاکانی ادامه داد: «نارضایتی مربوط به ۳۰۰ نفر از رانندگان بود و از دیروز در حال ارائه خدمت هستند.»

او اعلام کرد که در مورد بازداشت رانندگان، «دستگاه‌های امنیتی باید پاسخ دهند» اما «افرادی بودند که این جریان را ساماندهی می‌کردند».

با وجود سخنان زاکانی گزارش‌ها حکایت از ادامه اعتصاب رانندگان شرکت واحد دارد. در روز اول اعتصاب و پس از حضور زاکانی در جمع معترضان، تعدادی از رانندگان بازداشت شدند.

همچنین به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد، روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت حدود ۱۲ نفر از رانندگان سامانه شش شرکت واحد بازداشت شدند که محمد رمضانی، عباس تاجیک، اکبر رزمی و وحید فریدونی از جمله آنان هستند.

روز دوشنبه و پس از اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد، ترافیک شدیدی بر تهران حاکم شد و شهرداری تهران تلاش کرد با به کار گرفتن اتوبوس‌ها و رانندگان نیروی انتظامی و سپاه پاسداران، اعتصاب رانندگان را بشکند.

همچنین همزمان با اعتراضات سراسری و پس از اعتصاب رانندگان شرکت واحد، اداره‌ها و مراکز آموزشی تهران در روز سه‌شنبه تعطیل شدند. دولت دلیل این تعطیلی آلودگی هوا اعلام کرد.

مدارس تهران امروز چهارشنبه نیز تعطیل بودند.

در همین حال یک فیش حقوقی رانندگان شرکت واحد در توییتر منتشر شد و خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت: «برخی با انتشار فیش‌های حقوقی مدعی شدند که حقوق رانندگان نسبت به سایر اقشار چندان کم نیست.»

بر اساس این فیش، حقوق رانندگان شرکت واحد بیش از ۱۴ میلیون در نظر گرفته شده است که با واقعیت‌های زندگی کارگری رانندگان شرکت واحد همخوانی ندارد و روشن نیست که مبنای این فیش حقوقی چیست.

دلیل اعتصاب رانندگان شرکت واحد امتناع شهرداری از افزایش ۳۷ درصدی حقوق بر اساس مصوبه شورای عالی کار اعلام شده است.

در حالی که بر اساس مصوبات شورای عالی کار حقوق کارگران باید ۳۷ درصد افزایش پیدا کند، بر اساس مصوبه هیأت دولت، افزایش حقوق کارکنان دولت تنها ۱۰ درصد خواهد بود.

در همین حال به گفته معترضان، شهرداری تهران تلاش می کند افزایش حقوق رانندگان شرکت واحد نیز تنها ۱۰ درصد باشد.

شهردار تهران گفته است که تکلیف حقوق‌بگیران دولت مشخص است و درباره نهادهای عمومی یک گروه شش نفره شامل معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در حال بررسی میزان ضریب افزایش حقوق هستند.

در همین حال نامه‌ای با امضای لطف‌الله فروزنده، معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری و ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران نیز منتشر شده که در آن اعلام شده است حقوق کارکنان تا تعیین تکلیف نهایی به صورت علی‌الحساب پرداخت شود.

کارگران شرکت واحد از دهه ۸۰ به بعد بارها تجمع کرده‌اند و تعدادی از اعضای سندیکای شرکت واحد نیز بازداشت و به زندان‌های طولانی مدت محکوم شده‌اند.

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »