نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

ادامه فاجعه زیست محیطى در رژیم غارتگر ولایت فقیه: خشکسالى به مازندران هم رسید، رود چالوس «خشک» شد

۳۵۳

روز چهارشنبه ۶ مرداد هادی کیادلیری، «عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات»، از «خشک شدن رودخانه چالوس» خبر داد.

او با انتقاد از عملکرد نهادهای مسئول حفاظت از محیط زیست ایران، مدعی شد احداث سدهای انحرافی برای انتقال آب کشاورزی موجب خشک شدن رودخانه چالوس شده است.

کیادلیری ضمن انتقاد از عملکرد سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی و سازمان محیط زیست، آنها را «منفعل» و «ماشین صدور مجوز» خواند و گفت روند تخریب منابع طبیعی در شمال ایران چنان شدید است که این سازمان‌ها دیگر قادر نیستند آن را مدیریت کنند.

کیادلیری همچنین گفت که چنین اتفاقی در استان پربارش مازندران نمی‌تواند به دلیل خشک‌سالی باشد، بلکه ایجاد «سدهای انحرافی انتقال آب» برای «تأمین آب مورد نیاز کشاورزی در شرق مازندران» موجب آن شده است.

او با اشاره به روند نابودی جنگل‌های شمال ایران و با بیان این که خشک شدن رودخانه چالوس «اکوسیستم منطقه» را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت که این رودخانه محل تخم‌ریزی ماهی‌های ارزشمندی است که با خشک شدن «آن نسل این ماهی‌ها از بین رفته است.»

رودخانه کوهستانی چالوس، زیست‌گاه گونه‌های آبزی مثل ماهی سفید و آزاد است و علاوه بر آن، یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری منطقه به شمار می‌آید.

پیشتر کاوه مدنی، استاد دانشگاه و متخصص امور محیط زیست، در رابطه با اعتراضات به کم‌آبی، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «مدیریت بد منابع آب، فقدان آینده نگری و عدم احترام به اصول بدیهی توسعه پایدار طی چند دهه» از دلایل مشکلات جاری است. وی افزود که ایران در یک منطقه خشک از جهان قرار دارد؛ اما این مشکل جدیدی نیست، بلکه «مشکل این است که فکر می‌کردیم با پول و تکنولوژی» می‌توان با این محدودیت مبارزه کرد و «وضعیت کنونی نتیجه این توهم است.»

از اواخر تیر ماه و در پی وخیم‌ شدن شرایط آب در چندین شهر خوزستان، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای این استان به راه افتاد و پس از چند روز به استان‌های دیگر ایران گسترش یافت.

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »