نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

رییس کمیته علمی ستاد کروناى رژیم : تنها به نیم درصد از جمعیت ایران دوز دوم واکسن تزریق شده است

۱۹۳

مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی مقابله با کرونا، اعلام کرد که تاکنون به نیم درصد جمعیت ایران دوز دوم واکسن کرونا و به سه درصد دوز اول تزریق شده است.

قانعی روز پنجشنبه ۲۰ خرداد در نشستی گفت که به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دوز اول واکسن و به حدود ۷۰۰ هزار نفر دوز دوم واکسن کرونا تزریق شده است.

با این حال وزارت بهداشت روز پنجشنبه اعلام کرد که مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به پنج میلیون و ۳۲ هزار و ۲۱۲ دوز رسید.

حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، نیز اعلام کرد: «تا پایان سال ۱۴۰۰ همه گروه‌های هدف واکسینه خواهند شد و در سال‌های آینده هم واکسن تولید و حتی توان صادرات به سایر کشورها فراهم خواهد شد.»

از ابتدای این هفته مرکز بهداشت در تهران، شیراز، اهواز و شمار دیگری از شهرها اعلام کردند که به دلیل موجود نبودن واکسن کرونا، واکسیناسیون را متوقف کرده‌اند.

علیرضا ناجی، رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه بهشتی، بدقولی شرکت‌های چینی و روسی را دلیل نبود واکسن ذکر کرده بود.

روز پنجشنبه اعلام شد که ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونای روسی به ایران ارسال و تعداد واکسن‌های ارسال شده در ۹ مرحله به یک میلیون دوز رسیده است.

قانعی همچنین گفت که می‌توان به جای دوز دوم واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک، واکسن‌ مشترک انستیتو پاستور و کوبا را تزریق کرد.

پیش از این نیز مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته بود که به جای دوز دوم واکسن چینی سینوفارم می‌توان واکسن ایرانی برکت را تزریق کرد.

کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، نیز گفته بود که فناوری ساخت واکسن‌های چینی و هندی با واکسن ایرانی برکت یکسان است.

با این حال حامد حسینی، مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت که از نظر برخی متخصصان، با وجود اینکه پلت‌فرم این دو واکسن مشابه است، اما بهتر است این کار انجام نشود.

او همچنین گفت که فاز سه مطالعه واکسن برکت در تهران و کرج پایان یافته و در اصفهان، شیراز، بوشهر و مشهد آغاز شده است.

قانعی نیز وعده داد که تا انتهای تیر ماه ۱۱میلیون دوز، تا مرداد ماه ۲۱میلیون دوز و در انتهای آبان و آذر۳۰ میلیون دوز واکسن ایرانی تولید خواهد شد.

پیش از این اعلام شده بود که ۹ شرکت ایرانی در حال ساخت واکسن هستند.

Facebook Twitter Telegram Balatarin

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »