آمار وزارت بهداشت رژیم نشان میدهد از نهم تا دهم خرداد، ۲۱۷ نفر دیگر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند. به این ترتیب، مجموع قربانیان ویروس کرونا در ایران از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۱ هزار و ۴۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران تأیید شد.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
- اخد اثر انگشت در انتخابات ممنوع شد
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در رابطه با پروتکلهای بهداشتی انتخابات ریاست جمهوری، اخذ اثر انگشت در فرآیندهای مختلف به ویژه در روز رأیگیری ممنوع شد.
همچنین تأکید شده است که رأیدهندگان در صورت امکان از خودکار شخصی استفاده کنند.
در مصوبه جدید آمده است که برگزاری هرگونه مراسم استقبال از نامزدها و برپایی تجمعات و میتینگهای انتخاباتی در فضاهای سربسته نیز ممنوع است.
- آماده شدن واکسن ایرانی؛ وزیر بهداشت داوطلب دریافت این واکسن شد
سعید نمکی وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون عمومی با واکسن تولید ایران تا پایان بهار خبر داد.
آقای نمکی گفت به دلیل «رعایت برخی پروتکلها»، این کار در آغاز داوطلبانه انجام خواهد شد اما او جزئیاتی از پروتکلهایی که به آن اشاره کرد ارائه نداد.
وزیر بهداشت ایران، واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» و واکسن تولید مشترک ایران و کوبا را «سالمترین و بیضررترین» واکسنها توصیف کرد و گفت: «توانستیم راه بیست ساله را یک ساله بپیماییم.»
هنوز نتایج فاز سوم آزمایشهای بالینی این واکسنها منتشر نشده است.
سعید نمکی همچنین گفت خودش و همکارانش داوطلب زدن واکسن تولید داخلی خواهند بود.
تعدادی از کاربران در فضای مجازی به این موضوع اشاره کردند که کادر درمان اکثر کشورها جزو نخستین دریافتکنندههای واکسن بودهاند و اینکه وزیر بهداشت و همکارانش هنوز واکسن نزدهاند، ابراز تعجب کردهاند.
- ناکامی بخش خصوصی در واردات واکسن، احتمال لغو معرفینامهها
رئیس سازمان غذا و دارو در ایران گفت راه را برای واردات واکسن توسط بخش خصوصی هموار کردیم اما هیچ واکسنی وارد نشد.
محمدرضا شانهساز گفت ۳۸ معرفینامه به شرکتهای خصوصی برای واردات واکسن کرونا صادر شده است. او گفت از سوی تعدادی از سفرای ایران در برخی از کشورها تذکر گرفتند که این تعداد معرفی نامه منجر به مراجعات مکرر این شرکتها میشود و قیمت واکسن کرونا در دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد.
شانهساز گفت در صورتی که بخش خصوصی در بازده زمانی تعیین شده توسط وزارت بهداشت نتواند واکسن وارد کند معرفینامهها لغو خواهند شد.
پیشتر، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران گفته بود بوروکراسی پیچیده وزارت بهداشت باعث شد فرصت واردات ۶ میلیون دز واکسن از دست برود.
منتقدان بخش خصوصی میگویند پس از اینکه اعلام شد واکسنها باید توسط وزارت بهداشت و رایگان توزیع شوند، بخش خصوصی ناکام از به دست آوردن سود اقتصادی، با بهانه « بوروکراسی پیچیده» پا پس کشید.
نظرات بسته شده است.