تحریم سراسرى نمایش انتخابات ۱۴۰۰ – تهدیدهای مقامات انتظامی و قضایی درباره انتخابات: فتنهها را خفه میکنیم
در حالی که بررسی صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده برای سیزدهمین دور باصطلاح انتخابات ریاست جمهوری در شورای نگهبان ادامه دارد، مقامات نیروی انتظامی و قوه قضاییه درباره انتخابات هشدارهایی دادهاند.
- فتنهها را در محفلهایشان خفه میکنیم
جانشین فرمانده ناجا با اعلام این که نیروی انتظامی برای انتخابات در حالت «آماده باش» قرار دارد، گفته با برخورد «با هر توطئهای» از سوی «آن طرف آبها» و یا در «همین کشور»، «فتنهها را در محفلهایشان خفه میکنیم.»
سرتیپ پاسدار قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور، برخی نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری را «نوکر و مزدور آن طرف آبها» خوانده و گفته بررسی برخی مصاحبههای آنها نشان میدهد این کاندیداها «عرق ملی» را از دست داده و چیزی «جز وطنفروشی» ندارند.
این در حالی است که پیشتر رضایی با تاکید بر این که «تنها وظیفه فعالان در این نیرو، تامین امنیت انتخابات است»، گفته بود: «کارکنان ناجا در انتخابات دخالت نمیکنند.»
- اژهای: کاندیداها مراقب رفتار و اعمال خود باشند
غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه، نیز گفته است «کاندیداهای ریاست جمهوری مراقب رفتار و اعمال خود باشند» چون «با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.»
هشدار این مقام قضایی در حالی است که روز چهارشنبه صدای آمریکا گزارش داد برخی خبرنگاران و فعالان رسانهای تایید کردهاند که با آنها از سوی قوه قضاییه تماسی مبنی بر ممانعت از انتشار مطالب انتقادی علیه رئیسی گرفته شده است.
ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه است که برای انتخابات ریاست جمهوری نیز ثبت نام کرده است.
- یک عضو امنیتی سپاه و ارتش: آتش به اختیار، «به فرمان آقا آمدهام»
با وجود ثبتنام نزدیک به ۶۰۰ تن در انتخابات ریاستجمهوری، شورای نگهبان اعلام کرده که تنها صلاحیت ۴۰ تن را بررسی خواهد کرد که تعداد قابل توجهی از آنها از میان سرداران سپاه پاسداران هستند.
یکی از این افراد، ایرج شاهوردی، رییس سابق حفاظت اطلاعات نیروی زمینی است که خود را «آتش به اختیار به فرمان آقا» میداند و برای «لبیک» به او «وارد عرصه» شده و برای این کار مجبورش کردهاند، استعفا دهد. آقای شاهوردی گفته است: «اما جالب است هیچ کس استعفا نمیدهد. اکنون رییس قوه قضاییه یا سایر مقامات دولتی همچنان در سمت خود باقی مانده و فعالیت میکنند.»
شاهوردی همچنین تاکید کرده است: «کسانی که در انتخابات رای ندادند، حق اعتراض ندارند.»
- شورای نگهبان: بعید است داوطلبان نهایی را زودتر از مهلت ۱۰ روزه اعلام کنیم
سخنگوی شورای نگهبان با اعلام تمدید زمان بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری تا چهارم خرداد، میگوید: «بعید است که زودتر از ۱۰ روز مهلت قانونی بتوانیم اسامی داوطلبان نهایی را به وزارت کشور اعلام کنیم.»
تقویم زمانبندی انتخابات، مقرر کرده که بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان طی پنج روز، یعنی از بیست و ششم تا سیام اردیبهشت انجام شود و اگر این مدت کافی نباشد، پنج روز دیگر نیز تمدید میشود.
نظارت شورای نگهبان برای تعیین واجدین شرایط نامزدی انتخابات ریاست جمهوری یکی از مواردی است که باعث میشود انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران بر طبق موازین بینالمللی، آزاد نباشد. این شورا متهم است که نامزدهای نهایی را سلیقهای گزینش میکند و عملا تامین کننده نظر آیت الله خامنهای، بیت او و همچنین نهادهای امنیتی است.
نمایش باصطلاح انتخابات ریاستجمهوری دور سیزدهم رژیم ، بیست و هشتم خرداد ماه، یعنی کمتر از یک ماه دیگر برگزار میشود
نظرات بسته شده است.