اسرائیل و شبهنظامیان حماس روز دوشنبه در ششمین روز از دور جدید خشونتها به حملات هوایی علیه یکدیگر ادامه دادند؛ دهها راکت از سوی غزه به سوی اسرائیل شلیک شد و اسرائیل نیز یک برج در غزه را که محل دفاتر رسانهها بود هدف قرار داد؛ همزمان چندین تظاهرات نیز در شهرهای مختلف جهان در واکنش به این خشونتها برگزار شد.
طی شامگاه جمعه تا بامداد شنبه حدود ۲۰۰ راکت دیگر از سوی نوار غزه به خاک اسرائیل پرتاب شد و نیروی هوایی اسرائیل نیز مواضع حماس در غزه را هدف قرار داد.
در حملات شبانهروز گذشته ۱۵ فلسطینی، از جمله یک زن و چهار کودک، در نوار غزه کشته شدند. به این ترتیب، از دوشنبه گذشته که خشونتها آغاز شد تاکنون ۱۳۹ نفر در غزه و ۹ نفر در اسرائیل کشته شدهاند.
همچنین به گفته سازمان ملل، به دنبال درگیریهای جدید ۱۰ هزار فلسطینی آواره شدهاند.
ارتش اسرائیل نیز اعلام کرده از زمان شروع درگیری با حماس حدود دو هزار و ۳۰۰ راکت و خمپاره به سمت این کشور شلیک شده است.
روز شنبه نیز هزاران نفر در اسرائیل پس از به صدا درآمدن آژیرهای خطر به سمت پناهگاهها رفتند و بر اثر اصابت یک موشک به ساختمانی در نزدیکی تلآویو یک مرد ۵۰ ساله کشته شد.
باراک راوید، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی اسرائیلی، در توییترش نوشت دستکم ۳۰ راکت به سمت تلآویو و مرکز اسرائیل شلیک شده و با وجود رهگیری بیشتر آنها، چند راکت به شهر رمتگن اصابت کرد.
تلاشهای دیپلماتیک شماری از کشورها، از جمله آمریکا و چند کشور عربی، برای پایان دادن به دور جدید خشونتها افزایش یافته است.
تخریب برج رسانهها
بعد از ظهر شنبه یک ساختمان در نوار غزه که محل استقرار دفاتر برخی رسانهها از جمله خبرگزاری آسوشیتدپرس و شبکه تلویزیونی الجزیره بود با اصابت یک موشک ویران شد.
اسرائیل با اشاره به اینکه حماس از این ساختمان به عنوان پناهگاهی برای واحدهای اطلاعاتی خود استفاده میکرد گفت ساکنان این محل از پیش در جریان حمله به آن قرار گرفتند و فرصت کافی به آنان برای تخلیه داده شده بود.
گری پروییت، مدیرعامل آسوشیتدپرس، با اشاره به اینکه کارمندان این خبرگزاری موفق شدند به موقع ساختمان را ترک کنند، از تخریب این برج اظهار شگفتی کرد و آن را ناراحتکننده خواند.
مدیرعامل آسوشیتدپرس گفت: «از اینکه نظامیان اسرائیلی ساختمانی را هدف قرار دهند که محل حضور دفتر آسوشیتدپرس و دیگر سازمانهای خبری در غزه است غافلگیر و وحشتزده شدیم.»
مدیرعامل خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس این رویداد را بسیار «ناراحتکننده» خواند و گفت برای کسب اطلاعات در این زمینه با وزارت خارجه آمریکا و همچنین مقامهای اسرائیلی در تماس است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین در واکنش به این اقدام ارتش اسرائیل، گفت: «دولت اسرائیل میگوید این ساختمان از مراکز اطلاعاتی حماس بوده است، ما از دولت اسراییل میخواهیم برای ادعای خود در مورد حضور حماس در ساختمان دفتر ما در غزه مدرک ارایه دهد.»
آسوشیتدپرس افزود که «ما ۱۵ سال در این ساختمان بودیم و هیچ نشانی از حضور حماس در این ساختمان وجود نداشت»، ضمن اینکه ما هرگز آگاهانه روزنامهنگاران خود را در معرض خطر قرار نمیدهیم.
از سوی دیگر جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در توییتی نوشت در تماسی مستقیم با مقامهای اسرائیلی یادآور شدیم که اطمینان از سلامت و امنیت روزنامهنگاران و رسانههای مستقل «مهمترین مسئولیت» است.
تجمع در برخی از شهرهای جهان
روز شنبه شماری از شهرهای جهان شاهد برگزاری تجمعاتی عمدتا در همبستگی با فلسطینیان بود.
هزاران تظاهرکننده در مرکز لندن، پایتخت بریتانیا، با در دست داشتن شعارنوشتههایی به سمت سفارت اسرائیل راهپیمایی کردند.
تجمعهای مشابهی نیز در سیدنی، مادرید و برخی از شهرهای فرانسه برگزار شد.
در پاریس با وجودی که پلیس برگزاری تجمع هواداران فلسطینیان را ممنوع اعلام کرده، برگزارکنندگان گفتهاند به خیابانها خواهند آمد.
در مرزهای اسرائیل نیز تنش ادامه دارد و از جمله روز شنبه گروهی از شهروندان لبنان و همچنین فلسطینیان ساکن این کشور به سوی مرز اسرائیل رفتند. بنابر گزارشها، ارتش لبنان مانع از عبور برخی از تظاهرکنندگان از مرز شد.
معترضان در چند شهر عراق در محکومیت بمباران غزه تجمع کردند. به گزارش رویترز، این اعتراضها با فراخوان مقتدا صدر و سایر رهبران شبهنظامی عراق انجام شدند.
آمریکا نماینده ویژه خود در امور خاورمیانه، هادی عمرو، را به منطقه فرستاده و شورای امنیت سازمان ملل نیز قرار است روز یکشنبه نشست دیگری را برای بررسی وضعیت خشونتها میان اسرائیل و فلسطینیان برگزار کند.
نظرات بسته شده است.