نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

هشدارها درباره موج پنجم کرونا در ایران، همزمان با انتقاد از روند کند واکسیناسیون

۱۰۰

در حالی که هنوز برخی از مناطق ایران از پیامدهای مرگبار موج چهارم شیوع کرونا رهایی نیافته، هشدارها نسبت به وقوع احتمالی موج پنجم این بیماری افزایش یافته است؛ همچنین انتقادها به کندی و بی‌برنامگی در واکسیناسیون کرونا نیز بالا گرفته است.

تداوم نگرانی از شیوع گونه‌های جهش‌یافته

علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا، از ۶۰ مورد ابتلای قطعی به ویروس جهش‌یافته کرونا در ایران خبر داد و گفت بیشترین نگرانی در این زمینه مربوط به استان‌های جنوبی و شرقی است.

به گفته او، حتی یک مورد ابتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا در هند نیز در آذربایجان غربی شناسایی شد.

رییسی شامگاه شنبه در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد: «اکنون استان‌های هرمزگان  و سیستان و بلوچستان استان‌هایی هستند که روند نزولی چشمگیری ندارند و در حدی متوقف شدند. در عین حال استان بوشهر و حتی خوزستان، خراسان جنوبی و کرمان و سیستان و بلوچستان استان‌هایی هستند که به ویژه در زمینه ویروس جهش‌یافته در هند و بریتانیا باید بسیار مراقبت کنند.»

او ادامه داد که اگر شیوع گونه‌های جهش‌یافته کرونا در این استان‌ها مهار نشود، خطر شیوع آن «در مناطق دیگر کشور وجود دارد».

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام این که اکنون شهرهای سلماس در آذربایجان غربی، پارسیان در هرمزگان و قلعه‌گنج در کرمان در وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند، گفت: «کوچکترین غفلت باعث می‌شود که ۲۶۳ شهر نارنجی ما مجددا قرمز شوند.»

هشدار رییسی درباره استان آذربایجان غربی در حالی است که مسئولان این استان تاکید دارند که شیوع بالای بیماری همچنان وجود دارد.

جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی روز یکشنبه به ایرنا گفت: «بستری شدگان کرونا در آذربایجان‌غربی طی ۶ هفته گذشته همچنان سه رقمی بوده است.»

امرالله مردانی، دبیر شورای سلامت اهواز نیز با اعلام این که «دیدارهای خانوادگی باعث ۶۰ درصد از موارد ابتلا به کرونا در اهواز شده»، گفت طی دو هفته آینده احتمالا شیوع کرونا در این شهر اوج خواهد گرفت. او علت شیوع را دید و بازدیدهای اخیر اعلام کرد.

فرهاد ابول‌نژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، نیز روز یکشنبه اعلام کرد دو خدمه یک کشتی برزیلی که وارد بندر امام شده، به کرونا مبتلا هستند اما «مشخص نیست که کرونای این افراد از نوع جهش‌‌یافته بوده است یا نه.»

در یک قدمی موج پنجم

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، شرایط شهرهای با وضعیت نارنجی شیوع کرونا را «شکننده» توصیف کرد.

مردانی گفت مراجعه مبتلایان به کرونا به بیمارستان‌ها «کماکان زیاد است» و نسبت به پیک چهارم فقط «بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.»

او روز یکشنبه به ایسنا گفت اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود «مسلما موج پنجم هم اتفاق خواهد افتاد».

این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین تاکید کرد آمار روزانه سه‌رقمی مرگ ناشی از کرونا «احتمالا تا یک ماه آینده» ادامه خواهد داشت.

همچنین روزنامه همشهری چاپ تهران در گزارشی با عنوان «در یک قدمی پیک پنجم»، به نقل از کارشناسان نوشت: «با توجه به شرایط تجمعات انتخاباتی، پس از رای‌گیری با پیک بعدی کرونا مواجه خواهیم شد.»

حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ضمن هشدار درباره وقوع پیک پنجم کرونا در پی برگزاری نشست‌‌های انتخاباتی به این روزنامه گفت:‌ «همه این‌ها شرایط را تشدید می‌کند و به نشست‌های انتخاباتی و برگزاری انتخابات که می‌رسد وضعیت بدی را رقم خواهد زد.»

محمدرضا هاشمیان، متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تهران، نیز برگزاری انتخابات را «به طور قطع» موجب وقوع پیک پنجم کرونا در ایران دانست و هشدار داد: «در این شرایط، حتی نیروهای حمایتی و انتظامی هم در معرض ابتلا قرار دارند.»

هاشمیان به همشهری گفت: «اعلام رنگ‌بندی شهرها، به‌ویژه برای شهرهایی که در وضعیت آبی یا سفید قرار می‌گیرند، تنها به‌شدت گرفتن پاندمی کمک می‌کند. ما باید کشور را به سمت واکسیناسیون پیش ببریم، اگر شهری قرار است قرنطینه شود، به سرعت باید این اتفاق بیفتد.»

انتقادها از روند کند و بی‌برنامگی واکسیناسیون

تاکید کارشناسان بر لزوم تسریع واکسیناسیون کرونا در ایران در حالی است که دولت از روز شنبه واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال را آغاز کرده است.

جعفرصادق تبریزی، رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت روز یکشنبه به ایسنا گفت: «جمعیت سالمندان بالای ۸۰ سال کشور حدود یک میلیون و ۱۶۰ نفر است و از این تعداد تا روز شنبه حدود ۷۵۰ هزار نفر یا ۶۵ درصد واکسینه شدند.»

به گفته او، تعداد افراد ۷۵ تا ۷۹ ساله در کشور نیز حدودا ۹۳۰ هزار نفر است که تاکنون حدود ۱۳۰ هزار نفر از آنان واکسن کرونا دریافت کردند.

اما شماری از کرابران شبکه‌های اجتماعی با انتشار خبرها و تصاویری، به بی‌نظمی و عدم برنامه‌ریزی در زمینه واکسیناسیون و «بی‌کفایتی دولت» اشاره کرده‌اند.

همچنین محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای شهر تهران، روز یکشنبه از واکسینه نشدن رانندگان تاکسی انتقاد کرد و گفت: «مدتی بود واکسیناسیون رانندگان تاکسی پیگیری می‌شد و این مورد با ستاد کرونا تهران دنبال شد و گفتند وقتی صحبت از تاکسیرانان می‌شود باید به همه تاکسیرانان در کل کشور اشاره شود.»


نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »