سازمان عدالت برای ایران با ارسال نامهای به ریاست دانشگاه اُبرلین در ایالت اوهایو آمریکا، اقدام مناسب این دانشگاه در رابطه با تدریس محمدجعفر محلاتی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی، در آن دانشگاه شد. به گفته این سازمان، آقای محلاتی در اختفای کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ مشارکت داشته است.
شادی صدر، مدیر سازمان عدالت برای ایران، در این نامه ضمن انتقاد از عدم اقدام ریاست دانشگاه ابرلین در قبال همدستی محمد جعفر محلاتی در قتلعام زندانیان سیاسی در کشتار سال ۱۳۶۷، با استناد به اسناد عفو بینالملل، گفته است: «درست پس از وقوع کشتار ۶۷ کارزاری حکومتی برای لاپوشانی این جنایت در سطح داخلی و بینالمللی ایجاد شد. محمد جعفر محلاتی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نیویورک یکی از مهمترین چهرهها برای اختفای این قتلعام از چشم جهانیان بود.»
در بخشی از این نامه با اشاره به اسناد منتشر شده توسط سازمان عفو بینالملل در ارتباط با برخی از اظهارات این استاد ارشد دانشگاه ابرلین که ریاست بخش مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقای آن دانشگاه را نیز برعهده دارد، آمده است، محمدجعفر محلاتی که در سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نیویورک بود، «چندین بار اعدامهای فراقضایی و ناپدیدسازی قهری هزاران تن را انکار کرده» و گزارشهای سازمان ملل در این رابطه را «چیزی به جز تبلیغات» ندانسته است.
سازمان عدالت برای ایران میگوید، در مهرماه سال گذشته نیز نامهای با امضای ۶۲۶ تن از خانوادههای جانباختگان کشتار ۱۳۶۷ به دانشگاه اُبرلین داده شد که در آن خواستار پایان دادن به کار محلاتی به عنوان استاد این دانشگاه شده بودند؛ اعتراضاتی که تاکنون با بیاعتنایی این دانشگاه مواجه شده است.
مدیر این نهاد حقوق بشری مستقر در لندن، در پایان خواستار «اخراج محمدجعفر محلاتی و عذرخواهی رسمی دانشگاه ابرلین از بازماندگان و خانواده قربانیان، به دلیل فقدان انجام ارزیابی بایسته در روند استخدام و ارتقای شغلی او» شده است.
از سوی دیگر، روزنامه جروزالم پست مینویسد که پس از افشاگریهای صورت گرفته علیه آقای محلاتی، روزنامه دانشجویی دانشگاه ابرلین خواستار پاسخگویی دیوید هرتز، رئیس کارکنان آن دانشگاه، به این اتهامات شده است.
بنا بر این گزارش، رئیس کارکنان دانشگاه به این روزنامه دانشجویی گفته است که با محمدجعفر محلاتی در تماس بودهاند و هر وقت ادعاهایی از این دست نسبت به یکی از اعضای هیئت علمی مطرح میشود، آن ادعاها مورد بررسی قرار میگیرد.
با این حال جروزالم پست مینویسد که دیوید هرتز و محمدجعفر محلاتی هر دو از پاسخگویی به تماسهای این روزنامه (جروزالم پست) خودداری کردهاند.
در مرداد و شهریور ۱۳۶۷ به دستور آیتالله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، هزاران زندانی سیاسی مخالف حکومت به طور مخفیانه اعدام شدند. برخی از آنها در حالی اعدام شدند که پیشتر در محاکم قضایی محکومیت زندان گرفته بودند. اغلب این اعدام شدگان از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق و همچنین دیگر گروهها و احزاب چپ بودند.
چند سال پیش نوار صوتی جلسه آیتالله حسینعلی منتظری با حسینعلی نیری حاکم شرع وقت، مرتضی اشراقی دادستان وقت، ابراهیم رئیسی معاون وقت دادستان، و مصطفی پورمحمدی نماینده وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین منتشر شد که در آن، آقای منتظری آن اعدامها را «بزرگترین جنایت» دانست. ابراهیم رئیسی، یکی از اعضای وقت آن هیات، اکنون رئیس قوه قضائیه ایران است.
نظرات بسته شده است.