بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت رژیم ، از ۲۱ تا ۲۲ اردیبهشت، ، ۱۶ هزار و ۴۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ تأیید شد.
همچنین با مرگ ۳۶۶ نفر دیگر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ ، شمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۷۵ هزار و ۹۳۴ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
وضعیت «هشداری و حاد» پایتخت
زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران وضعیت پایتخت را «هشداری و حاد» توصیف کرد و گفت به رغم اجرای محدودیتها، هنوز حدود ۱۰۰ نفر در تهران در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست میدهند.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت کرونای استان تهران گفت بیماران در تهران معمولا بد حال تر هستند و از همین رو شیب بستری «خیلی ملایم» کم میشود.
زالی همچنین از توقف صدور مجوز خروج از استان تهران خبر داد و گفت این محدودیت تا پایان تعطیلات عید فطر در ۲۵ نقطه خروجی استان تهران اعمال خواهد شد.
صدورمجوز واکسن بریتانیایی ساخت ایتالیا در ایران
سازمان غذا و دارو ایران، مجوز استفاده از واکسن آسترازنکا ساخت ایتالیا را صادر کرد.
در نوزدهم دیماه، رهبر جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.
چندی پیش، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد واردات واکسنهای ساخت بریتانیا و آمریکا توسط بخش خصوصی گفت بخش خصوصی میتواند واکسن آمریکایی مدرنا را از آلمان یا هلند خریداری کند.
روند واکسیناسیون در ایران همچنان کند است. بر اساس آمار وزارت بهداشت، مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۸۸۲ هزار و ۷۲۵ دوز رسیده است.
تکذیب ادعای گمشدن چندصدهزار دز واکسن
پس از ادعای مفقود شدن «۲۰۰ هزار دز واکسن» از ۲ میلیون دز واکسن وارداتی که توسط محسن دهنوی، عضو هیأت رئیسه مجلس مطرح شد، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران آن را تکذیب کرد.
جهانپور گفت تمامی واکسنهای وارداتی در سامانهها برچسبگذاری شده است و ساز و کارهای واردات و توزیع واکسن، علاوه بر اینکه مانع از «نشت آشکار واکسن به بازار سیاه» شده است بلکه تخلفات را به حداقل رسانده است.
اما دهنوی در توییتی نوشت: « یا اطلاع ندارید یا مثلا اطلاع ندارید. سامانههای خودتان نشانگر گمشدن ۲۰۰هزار واکسن کرونا است.»
اعلام نتایج آزمایشهای بالینی واکسن ایرانی کوبایی
مجید بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران میگوید واکسنی که این انستیتو با مشارکت انستیتو فینلای کوبا طراحی کرده است پس از مصرف دو دز، « ۸۴ درصد کارآیی» نشان داده است.
بیگلری همچنین ادعا کرد این تنها واکسنی است که با دز یادآور همراه است و در صورت تزریق این دز «صد در صد ایمنی و اثربخشی» خواهد داشت.
احسان مصطفوی در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایران و کوبا در بابل گفت به زودی، ظرفیت تولید از یک میلیون دوز در ماه شروع خواهد شد و هدف، ظرفیت تولید ۶ تا ۷ میلیون دزی تا پاییز است.
نظرات بسته شده است.