صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی در ایران در اعتراض به فشارهای مضائف جمهوری اسلامی بر روی خانواده زندانیان سیاسی از جمله مادرش راحله احمدی که او نیز در زندان بهسر میبرد، اعتصاب غذا کرده و خانواده این فعال مدنی نگران سلامت او هستند. این فعال مدنی زندانی روز شنبه ۱۸ اردیبهشتماه در تماسی تلفنی با اعضای خانواده خود اعلام کرده است که اعتصاب غذا را آغاز کرده و مقامات زندان را نیز در رابطه با این تصمیم خود مطلع کرده است. خانواده صبا کردافشاری در حال حاضر به دلیل آنکه وی از ناراحتی گوارشی رنج میبرد و معده او بارها در زندان دچار خونریزی شده، نگران سلامت او هستند زیرا، از سه روز پیش و با آغاز این اعتصاب غذا، این فعال مدنی از درد شدید معده رنج میبرد.
خانم کرد افشاری در اعتراض به فشارهای مضائف جمهوری اسلامی بر روی خانواده زندانیان سیاسی و مخالفت مقامات با آزادی مادرش راحله احمدی که در حال حاضر با بیماریهای متعددی در زندان دست و پنجه نرم میکند و باید هر چه سریعتر خارج از زندان تحت مداوا و عمل جراحی قرار بگیرد، دست به اعتصاب غذا زده است.
این فعال مدنی همچنین در این تماس تلفنی با خانواده اعلام کرده است که تا زمان موافقت مقامات با آزادی مادر خود، به این اعتصاب ادامه خواهد داد و در این مدت نیز تنها آب خواهد نوشید.
یک منبع نزدیک به خانواده کرد افشاری در ادامه گفتگوی خود با صدای آمریکا، با اشاره به وضعیت نامساعد جسمی راحله احمدی، مادر خانم کرد افشاری نیز میگوید، «پس از انتقال صبا به زندان قرچک، (راحله احمدی) بر اثر فشار و شک عصبی که بهش وارد شد دیسک کمرش پاره و همین باعث شد که سمت چپ بدنش مخصوصا دست و پاش، بیحس شود و الان هم در زندان با واکر و به کمک باقی زندانیان راه میرود و حتی از انجام دادن کارهای شخصی خود معذور است.»
خانم کردافشاری به دلیل حبس انفرادی بلندمدت و شکنجههای روانی، دچار مشکل گوارشی و معده و همچنین خونریزی داخلی شده است، اما مقامات با انتقال وی به بیمارستانی خارج از زندان مخالفت میکنند.
صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی و از معترضان به حجاب اجباری، در اعتراضات مرداد سال ۹۷ بازداشت، به زندان محکوم و بهمن همان سال آزاد شده بود، اما خرداد ماه سال ۹۸ بار دیگر بازداشت و از آن تا زمان به امروز بدون حتی یک روز مرخصی دوران محکومیت خود را در بند نسوان زندان اوین سپری میکند.
لازم به ذکر است که محکومیت ۲۴ سال زندان این فعال مدنی زندانی که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب صادر و ۱۵ سال از آن به عنوان اشد مجازات قابل اجرا بود، اسفند ماه سال گذشته توسط قاضی احمد زرگر ریاست شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۷ سال و ۶ ماه زندان کاهش یافت.
راحله احمدی، مادر این فعال مدنی زندانی، نیز روز شنبه ۲۶ بهمن ماه پس از حضور در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شده است. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و دو ماه زندان محکوم شده بود.
خانواده این فعال مدنی زندانی نیز از جمهوری اسلامی میخواهند به فشارهای مضائفی که به خانواده زندانی سیاسی وارد میکنند پایان دهند، آنها میگویند: «ما به اندازه کافی با بودن عزیزانمان و زندانی شدن آنها از لحاظ روحی، معنوی و مادی در فشار هستیم و از جمهوری اسلامی میخواهیم به این فشارهای حداکثری که با تهدید همراه است پایان دهند.»
گزارشهای مکرر سازمانهای حقوق بشری درباره وضعیت بحرانی زندانهای ایران در زمان کرونا، نگرانیها درباره سلامتی صبا کردافشاری را بیشتر کرده است.
نظرات بسته شده است.