نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

سازمان‌های اطلاعاتی سه کشور اروپایی: رژیم ایران دنبال فناوری‌ تولید تسلیحات کشتار جمعی است

۱۲۱

سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای هلند، سوئد و آلمان گزارش دادند که جمهوری اسلامی ، به دنبال دستیابی به فناوری پیشرفته برای برنامه سلاح‌های کشتار جمعی بوده و تلاش خود را برای تولید سلاح‌های هسته‌ای متوقف نکرده است.

فاکس‌نیوز می‌گوید گزارش این سازمان‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۰ چندین بار برای دستیابی به فناوری سلاح‌های کشتار جمعی خود تلاش کرده است.

براساس گزارشی که سازمان اطلاعاتی هلند در ماه آوریل تدوین کرده، شبکه‌هایی که برای به‌دست آوردن دانش و مواد لازم برای تولید سلاح‌های کشتار جمعی تلاش کرده بودند، کشف شده و با مداخله سرویس‌های امنیتی ناکام مانده‌اند.

در گزارش سازمان اطلاعاتی هلند آمده است که کشورهایی مانند سوریه، پاکستان، ایران و کره شمالی، سال گذشته تلاش کرده‌اند که مواد و فناوری لازم برای این کار را در اروپا و هلند به دست آورند. نام جمهوری اسلامی در بخش جلوگیری از دستیابی کشورها به سلاح‌های کشتار جمعی این گزارش ذکر شده است.

گزارش سازمان اطلاعاتی هلند جزییات تلاش‌های متعدد این کشورها را ارائه نداده و همچنین اشاره نکرده که  حکومت ایران «به طور غیرقانونی، فناوری و تجهیزات برنامه هسته‌ای خود را به‌دست آورده است یا نه»  اما بر اساس این گزارش، سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی «تحقیقاتی جدی» روی چندین شبکه بسیار فعال در اروپا انجام داده‌اند که در گسترش سلاح‌های هسته‌ای نقش دارند و از افراد مختلف در کشورهای اروپایی استفاده می‌کنند.

همچنین سرویس امنیتی سوئد نیز در گزارش سال ۲۰۲۰ خود فاش کرده است که ایران به دنبال فناوری سوئدی برای برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود است.

 بر اساس این سند «ایران اقدام به جاسوسی صنعتی کرده و عمدتا به دنبال فن‌آوری پیشرفته سوئدی بوده که می‌تواند در برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.»

سازمان اطلاعاتی سوئد تاکید کرده است که «ایران سرمایه‌گذاری بزرگی» در این زمینه کرده که بخشی از آن در سوئد هزینه شده است.

در گزارش سرویس اطلاعات سوئد اشاره شده که حکومت ایران «به دنبال کسب اطلاعات از دانشگاه‌ها و کالج‌های سوئد است و تلاش‌هایی برای جذب کارکنان جامعه تحقیقاتی سوئد» نیز انجام داده است.

شبکه فاکس نیوز همچنین خبر داد که آژانس اطلاعاتی باواریا، یکی از ایالت‌های جنوبی آلمان، نیز در ماه آوریل سال‌جاری در گزارش سال ۲۰۲۰ خود اعلام کرد: «کشورهایی مانند ایران، کره شمالی، سوریه و پاکستان در تلاش هستند که زرادخانه تسلیحات کشتار جمعی خود را تولید یا نوسازی کنند.»

به گزارش فاکس نیوز، یافته‌های نگران‌کننده سازمان‌های اطلاعاتی اروپا «بحثی جدی درباره برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند و این پرسش را پیش می‌کشد که آیا ایالات متحده باید به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران باز گردد؟» منتقدان این توافقنامه پیشتر هم استدلال می‌کردند که توافق اتمی در بهترین حالت محدودیتی موقت در برابر تلاش جمهوری اسلامی برای پیوستن به باشگاه کشورهایی با سلاح هسته‌ای است.

علاوه بر این روز دوشنبه سخنگوی تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه، نیز به فاکس نیوز گفت: «برنامه رژیم ایران برای استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی علیه آمریکا و متحدان ما هرگز متوقف نشده است. با اینهمه دولت بایدن، مانند دولت اوباما، می‌خواهد تمام فشارهای معنی‌دار علیه این رژیم را از میان برداشته و صدها میلیارد دلار به آن برساند.»

همچنین جیسون برودسکی، تحلیلگر ارشد خاورمیانه در تلویزیون ایران اینترنشنال، به فاکس نیوز گفت «من فکر می‌کنم این یافته‌ها نشان می‌دهد که فضای آسان‌گیرانه‌ای که اروپایی‌ها برای جمهوری اسلامی فراهم کرده‌اند به جاسوسی صنعتی و دیگر فعالیت‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران منجر شده است.»

برودسکی اضافه کرد که «این یافته‌ها همچنین ضرورت این مساله را نشان می‌دهد که بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده باید توضیحات قانع‌کننده‌ای از تهران در مورد آثار اورانیوم یافته شده در سایت‌های اعلام نشده طلب کنند.»

علاوه بر جاسوسی صنعتی و فناوری‌های قابل استفاده در سلاح‌های کشتار جمعی و تسلیحات هسته‌ای، در بخشی از گزارش‌ سرویس‌های اطلاعاتی سوئد به جاسوسی ماموران ایران علیه پناهندگان و اپوزیسیون در این کشور اشاره شده و آمده است که جمهوری اسلامی ایران عمدتا از پناهندگان و مخالفان ایرانی که به عنوان تهدیدی برای رژیم روحانیت حاکم در نظر گرفته می شود، جاسوسی می‌کند.

 

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »