ادامه رکوردشکنی روزانه آمار مبتلایان کرونا در ایران، گزارشهای رسمی نشاندهنده رشد پنج برابری ماموریتهای اورژانس در تهران است، از سوی دیگر وزیر بهداشت میگوید وضعیت هفته آینده «خیلی بدتر» خواهد شد.
وزارت بهداشت روز پنجشنبه ۲۶ فروردینماه اعلام کرد شمار روزانه مبتلایان ثبتشده به بالاتر از ۲۵ هزار نفر رسیده که تقریبا دو برابر بالاترین آمار ثبتشده در سال گذشته به شمار میرود.
حسن روحانی و سعید نمکی، رییس جمهوری و وزیر بهداشت، هم همزمان هشدار دادهاند که وضعیت در هفته آینده وخیمتر خواهد شد.
نمکی وعده واکسیناسیون با «پوشش بالا» از ۲۰ روز دیگر را مطرح کرده و روحانی نیز اعلام کرده نمیتوان تا تابستان برای واکسن ایرانی منتظر ماند.
او از شرکتهای واردکننده واکسن هم خواست اگر در زمینه واردات با مشکل مواجه شدهاند به صورت مستقیم به دفتر او اعلام کنند.
رییس جمهوری ایران همچنین خبر داد که محدودیتهای شهرهای قرمز و نارنجی تا پایان هفته آینده تمدید شده است.
تشدید بحران همهگیری در ایران در حالی اتفاق میافتد که پیشتر کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت هشدار داده بودند در پی عدم اعمال محدودیتهای کافی در تعطیلات نوروز وضعیت بدتر خواهد شد. با این حال روحانی میگوید این پیک بیماری مربوط به ورود ویروس جهشیافته از عراق است.
مراسم ماه رمضان برگزار میشود
با وجود هشدارها، دولت ایران همچنان میگوید مراسم مذهبی ماه رمضان برگزار خواهند شد.
روحانی این خبر را اعلام کرده و نمکی نیز گفته است باید برای شبهای قدر «با رعایت پروتکلها و ضوابط، اجازه دهیم که مردم در مراسم شرکت کنند».
وزیر بهداشت ایران افزود: «معتقدم دعای مومنان در ماه مبارک رمضان، بزرگترین حربه کارساز برای مدیریت بیماری است.»
او رسانههای منتقد سیاست کنترل بحران کرونا را «بوق» خواند و افزود: «علاوه بر بوقهای بیرونی، به اندازه کافی نماینده بوق در داخل کشور داریم.»
ماموریتهای اورژانس تهران پنج برابر شد
در تهران علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونا، رسما از «قرمز» شدن وضعیت تمام شهرها خبر داد.
از سویی نیز معاون فنی و عملیات اورژانس میگوید با وجود در جریان بودن واکسیناسیون نیروهای اورژانس، ماموریتهای مخصوص بیماران کرونا ۵۰۰ درصد بیشتر شده است.
با افزایش شیوع گونههای جدید ویروس و گسترش سریع آن نگرانی میان شهروندان افزایش یافته است.
افزایش مسمومیتهای الکلی
پایگاه خبری رکنا به نقل از شاهین شادنیا، استاد گروه سمشناسی بالینی و مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوشته در روزهای اخیر موارد مسمومیت با الکل متانول «به طور ناگهانی» افزایش یافته است.
رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان گفت با شروع پیک چهارم کرونا در هفتههای اخیر، موارد مسمومیت با الکل متانول یا سمی افزایش یافته است. او افزود این فرض اشتباه است که با مصرف الکل و یا مشروبات الکلی میتوان کرونا را پیشگیری یا درمان کرد.
سال گذشته نیز آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل صنعتی همزمان با گسترش شیوع کرونا رشد پیدا کرد.
تاکنون آمار رسمی حکومت ایران تعداد کل مبتلایان کشور را بیش از دو میلیون و ۱۶۸ هزار نفر و شمار فوتیها را بیش از ۶۵ هزار و ۶۸۰ نفر اعلام کرده است.
نظرات بسته شده است.