وزارت کشور اقلیم کردستان عراق اعلام کرد حمله شامگاه چهارشنبه به فرودگاه بینالمللی اربیل توسط یک هواپیمای بدون سرنشین انجام شد و این پهپاد بخش نظامی فرودگاه اربیل را هدف قرار داد که نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا در آن مستقر هستند.
شهر اربیل در اقلیم کردستان عراق و پایگاە نظامیان ترکیە در بعشیقە شامگاه چهارشنبه بیست و پنجم فروردین ماه هدف حمله قرار گرفتند و به گفته مقامهای اربیل دستکم یک موشک به سمت محل استقرار نیروهای آمریکایی در فرودگاه اربیل اصابت کرد.
منابع خبری شامگاه چهارشنبه از شنیده شدن صدای انفجاری مهیب در اربیل گزارش دادند و گفتند که در پی حملات راکتی، آژیر خطر کنسولگری آمریکا در اربیل به صدا درآمده است.
بنابر گزارشها، هدف حملات شامگاه چهارشنبه فرودگاه اربیل بوده است و سازمان ضد ترور اقلیم کردستان نیز تائید کرد که دستکم یک موشک فرودگاە بینالمللی اربیل را هدف قرار دادە است.
امید خوشناو استاندار اربیل و همچنین نیروی ضدتروریسم اقلیم کردستان در دو اظهار نظر جداگانه تاکید کردند که به طور مشخص یک موشک به سمت مرکز نیروهای آمریکایی در فرودگاه اربیل شلیک شده است.
استاندار اربیل ساعتی پس از حملات چهارشنبه شب به فرودگاه اربیل گفت که این حملات تاکنون تلفات جانی نداشته است. همزمان خبرنگار شبکه روداو گفت منطقهای که موشک به سمتش شلیک شده، تحت کنترل آمریکاییها است و به همین دلیل هنوز سایر نیروها اجازه نزدیک شدن به آن محوطه را پیدا نکردهاند تا جزئیات بیشتر را مخابره کنند.
همزمان وزارت دفاع ترکیە اعلام کرد یک سرباز ترکیە در جریان حملە راکتی شامگاه چهارشنبه بە پایگاە نظامیان ترکیە در بعشیقە استان نینوا کشتە شدە است. بنابر گزارشها، در جریان حملە راکتی شامگاه چهارشنبه بە پایگاە نظامیان ترکیە در بعشیقە استان نینوا علاوه بر کشته شدن یک سرباز ترکیه، دستکم دو دختر خردسال از اهالی روستاهای اطراف این پایگاه، زخمی شدند.
مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان ساعتی بعد از این حملات گفت که «حملات تروریستی بە فرودگاە اربیل و پایگاە نظامیان ترکیە در بعشیقە را بە تندی محکوم میکنیم و این حملات مشخصا با هدف برهم زدن امنیت اقلیم و هماهنگی ما با نیروهای ائتلاف صورت گرفته است.»
بارزانی افزود که هر گروە مسلحی کە در چهارچوب نیروهای رسمی عراق نباشد باید از مرزهای اقلیم کردستان دور شود و در روزهای آیندە با شرکایمان در عراق و جامعە بین الملل گفتوگو میکنم و در مورد اجرایی کردن آن با نخست وزیر عراق و رئیس پارلمان گفتگو کردەام.
نخست وزیر اقلیم کردستان عراق همچنین گفت که بر هماهنگیمان درمورد هدف مشترکمان برای بازخواست این گروەهای غیرقانونی تاکید داریم و بە مردم اقلیم کردستان وعدە میدهم که اعضای گروە تروریستی پشت حمله چهارشنبه شب بودهاند، تاوان کارشان را خواهند داد.
این دومین دور حملات راکتی به اربیل طی دو ماه گذشته است. شامگاه دوشنبه بیست و هفتم بهمن ماه نیز حملات راکتی مشابهی به اربیل انجام شد که نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا را هدف قرار داد و در آن دو نفر کشته شده و دستکم پنج نفر از جمله یک نظامی آمریکایی مجروح شدند.
ساعاتی پس از حمله راکتی ۲۷ بهمن ماه به پایگاه نیروهای آمریکا در اربیل ، اداره امنیت اقلیم کردستان از بازداشت یک عضو گروه شبهنظامی «کتائب سید الشهداء» در ارتباط با حمله ماه گذشته در اربیل خبر داده که اعتراف کرده راکتهای به کار رفته در این حمله ساخت ایران بودند.
این فرد که حیدر البیاتی نام دارد در اعترافاتش گفته بود این حملات را گردانهای کتائب سیدالشهدا، گروه شیعه شبهنظامی عراق که مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، انجام داده است و راکتهای به کار رفته در این حمله ساخت ایران بودهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، کمی پس از حملات راکتی بهمن ماه به اربیل اعلام کرد این کشور از این حملات «خشمگین است». با این حال دولت جو بایدن پس از حملات بهمن ماه خواستار تحقیق درباره حمله راکتی به محل استقرار نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا شده و همزمان جمهوری اسلامی ایران نقش داشتن در آن حملات را رد کرد.
چند روز بعد از آن حملات، وزیران خارجه آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایتالیا در بیانیهای مشترک مبا حکوم کردن حمله راکتی به اربیل، گفتند که حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی ضد داعش را «غیرقابل تحمل» است.
نظرات بسته شده است.