نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

در حالیکه تعدادى از کشورها در حال رفع محدودیتهاى کرونایى هستند ، در ایران ۲۷۴ فوتى طى یک روز ، آمار مرگ و میر به بالاترین میزان خود از آذر ماه تاکنون رسید

۱۲۵

در ایران، از بیست و دوم تا بیست و سوم فروردین، ۲۷۴ نفر دیگر نیز‌ جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادند، آماری که از اواسط آذر ماه تاکنون بی‌سابقه بوده است.

آمار وزارت بهداشت شمار مبتلایان جدید در این ۲۴ ساعت را ۲۳ هزار و ۳۱۱ نشان می‌دهد.

 

کل استان تهران قرمز شد

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران، می‌گوید برای نخستین بار تمامی شهرهای استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

در همین حال استاندار تهران از تکمیل شدن ظرفیت تخت‌های بیمارستان‌های پایتخت خبر داده است. ظرفیت بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان تهران ۶ هزار و ۶۹۱ نفر است که به گفته استاندار این ظرفیت پر شده است.

به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، در مجموع ۳۹۴ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و قرمز ( بسیار پر خطر) قرار دارند.

گزارش‌هایی از باز بودن شهر به رغم اعلام تعطیلی سراسری

پس از روزها اختلاف نظر در مورد تعطیلی سراسری و انتشار خبرهای ضد و نقیض در این رابطه، سرانجام ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که از روز شنبه به مدت ده روز محدودیت اعمال خواهد شد.

سه روز پس از اجرایی شدن این تصمیم، کاربران توییتر از باز بودن شرکت‌های خصوصی و حتی پاساژ‌ها خبر داده‌اند و گفته می‌شود در وضعیت تردد تغییر چندانی ایجاد نشده است.

ستاد ملی کرونا پیشتر گفته بود محدودیت‌ها به معنای تعطیلی نیست و کارکنان اداره‌ها و سازمان‌ها در شهرهای قرمز با ۵۰ درصد نیرو و در شهرهای نارنجی با یک سوم نیرو باید فعالیت کنند.

آمار واقعی به مراتب بیشتر است

وزارت بهداشت ایران، ارقام مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا را بدون ارائه آمار تفکیکی اعلام می‌کند. این آمار قابل راستی‌آزمایی توسط نهادهای مستقل نیست.

چندی پیش سازمان نظام پزشکی آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی برآورد کرد.

روز دوشنبه، بیست و سوم فروردین، عباس عبدی، روزنامه‌نگار در یادداشتی در مورد پنهان‌کاری آمار کرونا و تبعات آن برای اعتماد نوشت:« دو روز پیش رییس ستاد کرونای تهران، آمار مرگ و میر روزانه تهران را ۷۰ نفر اعلام کرد ولی ستاد کرونا این رقم را برای کل کشور ۱۹۳ نفر یعنی کمتر از سه برابر تهران اعلام کرد در حالی که تقریبا همه استان‌ها قرمز است و جمعیت کشور نیز بیش از ۹ برابر تهران است و احتمالا فوتی‌های کرونایی کشور باید ۶ تا ۷ برابر تهران باشد.»

دبیرکل خانه پرستار ایران وزیر بهداشت را عامل مرگ ‌پرستاران می‌داند

در مورد واکسیناسیون نیز آمار شفافی وجود ندارد و مشخص نیست چند درصد از کادر درمان و افراد دارای اولویت واکسینه شده‌اند. وزارت بهداشت ایران آمار روزانه توزیع و تزریق واکسن را ارائه نمی‌دهد.

محمدرضا شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران، نیز در گفتگو با پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی «رکنا» با اشاره به فوت هفت نفر از کادر پرستاری در یک ماه گذشته، وزیر بهداشت را به دلیل نامناسب بودن واکسیناسیون کادر درمان و «واکسینه نشدن بخش زیادی از کادر درمان در سراسر کشور»، عامل مرگ ‌پرستاران دانست و خواستار محاکمه او شد.

روز یازدهم فروردین، مریم حضرتی، معاون پرستاری وزیر بهداشت ایران، در مورد میزان واکسیناسیون کادر درمان گفته بود ۸۰ درصد از آنها واکسینه شده‌اند.

این در حالی است که آقای شریفی مقدم می‌گوید در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن شاید ۳۰ درصد از کادر درمان واکسینه شده باشند.

چشم‌انداز مبهم پایان واکسیناسیون در ایران؛ نیمه دوم سال ۱۴۰۱ یا ده سال دیگر؟
پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتگو با خبرآنلاین گفته است با وضعیت کنونی به نظر نمی‌رسد که تا شش ماه اول ۱۴۰۱ هم بتوان واکسیناسیون را تمام کرد. آقای طبرسی می‌گوید امید بود تاکنون ‌همه کادر درمان واکسینه شده باشند اما این طور نشد.

 

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »