نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

سخنگوی سازمان انرژی اتمی از وقوع حادثه در شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌سازی نطنز خبر داد

۱۴۱

کمتر از ده ماه پس از وقوع انفجار دوازدهم تیر ماه در تاسیسات نطنز، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که بامداد یک‌شنبه ۲۲ فروردین ماه یک «حادثه»‌ در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌سازی نطنز رخ داده است.

بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، بدون اشاره به ماهیت و جزییات این «حادثه»، گفت: «این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته و علل آن در دست بررسی است.»

خبر وقوع «حادثه» طی بامداد یک‌شنبه در تاسیسات غنی‌سازی نطنز در حالی اعلام شد که یک روز قبل سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که «مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید» در نطنز را پس از حمله تیر ماه ۱۳۹۹، بازسازی و «آماده بهره برداری» کرده است. علاوه بر این سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده بود که به زودی تست سانتریفیوژهای آی‌آر-۹ را نیز آغاز می‌کند.

با این حال بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، صبح یک‌شنبه ۲۲ فروردین ماه گفت که حادثه‌ای در بخشی از شبکه برق تاسیسات غنی‌سازی احمدی روشن نطنز رخ داده که «علل حادثه در دست بررسی است و متعاقبا اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد».

تاکنون جزییات آنچه سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران «حادثه» بامداد یک‌شنبه در سایت غنی‌سازی نطنز خواند،  اعلام نشده است.

این دومین بار در کمتر از یک سال است که مقام‌‎های سازمان انرژی اتمی ایران به طور رسمی از وقوع «حادثه» در سایت غنی‌سازی نطنز خبر داده‌اند.

کمتر از ده ماه قبل نیز مقام‌های سازمان انرژی اتمی ایران بعد از وقوع انفجار بامداد پنج‌شنبه ۱۲ تیر ماه ۹۹ در تاسیسات هسته‌ای نطنز آن را ابتدا  یک «حادثه» خواندند، سپس آن را «انفجار» عنوان کردند و دو ما بعد بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، آن را «یک انفجار خرابکارانه» خواند.

پس از آن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران بخشی از تاسیسات غنی‌سازی خود در نطنز را به مجموعه‌ای زیرزمینی در محوطه سایت هسته‌ای نطنز منتقل کرده است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در سخنان صبح یک‌شنبه خود توضیح نداد که «حادثه» بامداد یک‌شنبه در کدام یک از بخش‌های تاسیسات غنی‌سازی نطنز رخ داده است.

این درحالی است که انفجار تیر ماه، به گفته کمالوندی  در سوله ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته رخ داده و ابعاد آن در حدی بود که تجهیزات  آن دیگر قابل استفاده نبود و «ممکن است در میان مدت در کار سازمان انرژی اتمی وقفه ایجاد کند».

او همچنین نزدیک دو ماه بعد از وقوع انفجار تیرماه در سایت نطنز درباره ماهیت آن گفت: «بررسی‌های امنیتی، خرابکارانه بودن انفجار در تاسیسات هسته‌ای نطنز را تایید می‌کند و آنچه مسلم است در نطنز انفجار رخ داده است اما اینکه انفجار چگونه صورت گرفته و با چه موادی انجام شده و جزییات آن چیست را مسئولین امنیتی در وقت مناسب اعلام خواهند کرد.»

پس از آن سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نوشت  آنچه پنج‌شنبه ۱۲ تیر ماه در سایت هسته‌ای نطنز رخ داد، صرف نظر از میزان خسارت، واجد «اهمیت راهبردی» است و بررسی عوامل وقوع و «اتخاذ تمهیدات ضروری» برای جلوگیری از تکرار رخدادهای مشابه نیز از قاعده «تصمیمات راهبردی» پیروی می‌کند.

با این حال چند ماه بعد از انفجار نطنز، محسن فخری‌زاده، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران که از او به عنوان چهره کلیدی بخش نظامی برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نام برده می‌شد، در آبسرد دماوند هدف قرار گرفته و کشته شد.

دستگاه‌های مسئول در جمهوری اسلامی گزارش رسمی درباره نحوه و چگونگی کشته شدن فخری‌زاده منتشر نکردند و سخنان و روایت‌های مختلف و متناقضی در این باره منتشر شد.

با این حال بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران،  در اواخر  آذر ماه گذشته گفت که عوامل انفجار تیر ماه در تاسیسات اتمی نطنز با کشته شدن محسن فخری‌زاده «یکی است» و به نظر می‌رسد اسرائیل «در این قضایا نقش دارد».

 

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »