یک منبع مطلع دلیل انتقال مجدد کسری نوری، درویش گنابادی زندانی، به زندان عادلآباد شیراز را هماهنگ کردن زندانیان برای اعتصاب غذا در زندانهای اوین، عادلآباد، و فشافویه طی روزهای گذشته اعلام کرد.
یکی از دراویش گنابادی که از وضعیت آقای نوری مطلع است، به صدای آمریکا میگوید این درویش گنابادی زندانی بهمن ماه سال گذشته پس از انتقال به بند ۸ زندان اوین با هماهنگ کردن ۲۸ نفر از زندانیان سیاسی در آن زندان، همزمان با آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی اعتصاب غذای سه روزهای را در حمایت از مردم ایران راه اندازی کرد که همین موضوع دلیل انتقال مجدد آقای نوری به زندان عادلآباد شیراز شده است.
کسری نوری معتقد بود باید به «اتفاقاتی که در جامعه در حال رخ دادن است و برای همدردی با خانوادههای بهنام محجوبی، نوید افکاری» واکنشی صورت بگیرد و به همین دلیل این اعتصاب غذا را با انتشار بیانیهای راهاندازی کرد.
مسئولان زندان اوین پیش از آغاز این اعتصاب غذا، کسری را تهدید کرده بودند که نباید این بیانیه را منتشر و اعتصاب غذا را راهاندازی کند. به گفته این منبع آگاه در نهایت هم نهادهای امنیتی همزمان با روز امضا و انتشار این بیانیه نوروزی وی را در آستانه عید نوروز به یکباره و به شکلی غیر قانونی مجددا به زندان عادلآباد شیراز منتقل کردند.
دستکم ۳۴ زندانی سیاسی در زندانهای اوین، فشافویه، و عادلآباد شیراز با آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی، با انتشار نامهای خطاب به مردم ایران اعلام کردند که «به یاد و احترام رنج بیشمار گرسنگان وطن» به مدت سه روز دست به اعتصاب غذا زدهاند.
انتقال این درویش گنابادی از زندانی به زندانی برای او دیگر به صورت «امری طبیعی» درآمده است؛ زیرا زندان محل حبس او طی ۸ سالی که زندانی بوده بارها تغییر کرده است. رنج مضاعف برای آقای نوری ملاقات با خانواده است، چون «برای یک ملاقات کابینی ۱۹ دقیقهای باید هزار کیلومتر از تهران هزینه و سفر کنند، و خطر این سفر را به جان بخرند که فرزندشان را ببینند.»
پیشتر کسری نوری، دوریش گنابادی زندانی که اوایل بهمن ماه از زندان عادل آباد شیراز به زندان اوین منتقل شده بود، روز جمعه ۲۹ اسفند به مکان نامعلومی منتقل شده است. پوریا نوری، برادر این زندانی سیاسی، نیز با تایید این خبر در توئیتر خود نوشته بود: «این هم عیدی سال جدید به خانواده ما: استرس و سرگردانی.»
این انتقالات که تا به امروز صورت گرفته است به استناد «ماده ۵۱۳ آیین دادرسی کیفری است که میگوید زندانی باید در محل اقامتش حبس را بکشد و اولین بار که کسری را منتقل کردند مسئولان خود زندان به خانواده گفتند برای آنها محرز شده که کسری ساکن شیراز است.» این در حالی است که به گفته این منبع، خانواده آقای نوری ساکن تهران هستند.
کسری نوری که در واقعه گلستان هفتم بازداشت و به زندان منتقل شده بود مرداد ماه سال ۹۷ به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به ثلاث باباجانی، ۲ سال ممنوع الخروجی، و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی، اجتماعی، و فعالیت رسانهای محکوم شد. حکم قطعی آقای نوری اواخر اسفند ماه همان سال به ایشان ابلاغ شده بود.
در پی حوادث گلستان هفتم و حملات نیروهای امنیتی و یگان ویژه به دراویش گنابادی در مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله سابق این دراویش، ۲۰۲ نفر از آنان بازداشت و مجموعا به بیش از ۱۰۸۰ سال زندان محکوم شدند. گروهی از این درویش گنابادی، از جمله کسری نوری و محمد شریفیمقدم، کماکان در زندان بهسر میبرند.
نظرات بسته شده است.