دهها فعال سیاسی داخل ایران در نامه ای به سازمان ملل، حکومت جمهوری اسلامی را «دزدسالار» نامیده و خواستار پشتیبانی از مردم ایران برای گذار به یک حکومت جدید از مسیر برگزاری همهپرسی شدند.
این نامه را بیش از یکصد فعال مدنی و سیاسی از جمله شهلا انتصاری، اکبر امینی، عیسیخان حاتمی، یاسمین حنیفه طباطبایی، هاشم خواستار، زرتشت احمدیراغب، کوروش زعیم، حشمت الله طبرزدی، بهفر لالهزاری، فرنگیس مظلوم، عبدالحمید معصومی تهرانی، و محمد نیکبخت امضا کردهاند.
طرف خطاب این نامه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، لیندا توماس-گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد، و همچنین دیگر اعضای این شورا است. این کنشگران مدنی با «دزدسالار» نامیدن حکومت ایران، خواستار حمایت نهادهای مدنی برای گذار از دموکراسی به یک حکومت و قانون اساسی سکولار دموکراتیک، از مسیر همه پرسی ملی شدند.
حشمتالله طبرزدی، فعال سیاسی و یکی از امضا کنندگان این نامه، در گفتوگو با صدای آمریکا، با اشاره به حضور کم رنگ مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «رژیم ناکارآمدی خود را در اداره کشور، مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نشان داده است. این رژیم مورد قبول مردم ایران نیست و خواستههای قانونی مردم را با گلوله پاسخ میدهد. بنابراین وقتی رژیمی سرکوبگر و ناکارآمد است و مشروع نیست، مردم راهی جز درخواست کمک از نهادهای بین المللی ندارند.»
در بخشی از این نامه که نسخهای از آن نیز به دست صدای آمریکا ارسال شده است، با اشاره به فراگیر شدن آرمانهای مردم ایران برای دستیابی به یک حکومت سکولار دموکراتیک آمده است: «ما بر این باوریم که شورای امنیت سازمان ملل متحد، توانایی و پایبندی اخلاقی لازم و کافی را دارا است تا در راستای دادرسی نقض مستمر حقوق بشر مردم ایران در سایه ایمنی، امنیت و همزیستی مسالمتآمیز با دیگر ملتهای خاورمیانه و جهان چنین گذار مسالمت آمیزی را به پیش ببرد.»
آقای طبرزدی همچنین با اشاره به حمایت اعضای دائمی شورای امنیت از تغییر حکومت آپارتاید در آفریقای جنوبی در دهه ۱۹۹۰ و تغییر قانون اساسی شیلی در سال ۱۹۷۸ به صدای آمریکا گفت: «در ایران امروز بدترین نوع تبعیض مذهبی، عقیدتی، و حتی جنسیتی و قومیتی اعمال میشود و ما میخواهیم قانون اساسی سکولار دموکراتیک بنویسیم و مردم ایران در این زمینه از مجامع جهانی انتظار دارند به ویژه با بایکوت مطلق رژیم در این راستا مردم ایران را حمایت کنند.»
ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است
نظرات بسته شده است.