با گذشت تنها چند روز از آغاز کارزار «نه به جمهوری اسلامی»، چهرههای برجسته هنری، سیاسی، و تعداد کثیری از شهروندان ایرانی با پیوستن به این کارزار خواستار تغییر حکومت در ایران شدهاند.
این کارزار در ابتدا با انتشار بیانیهای توسط صدها کنشگر و هنرمند ایرانی از جمله شاهزاده رضا پهلوی، شاهین نجفی هنرمند و پژوهشگر فلسفه هنر، و شهلا انتصاری فعال سیاسی، در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ خورشیدی آغاز شد. امضاءکنندگان این بیانیه خواستار رساترشدن کارزاری با عنوان «نه به جمهوری اسلامی» شدند و اعلام کردند که گسترش این کارزار در پیوند با دیگر حرکتهای سیاسی و مدنی، نویدبخش همسویی و همگرایی بیشتر مبارزات آزادیخواهانه و عدالتجویانه مردم ایران برای رهایی از «حکومتی ضدبشری» است.
در روزهای اخیر برخی چهرههای سرشناس دیگر به این کارزار پیوستهاند. شهبانو فرح پهلوی نیز در پی امضای بیانیه چند صد امضایی «نه به جمهوری اسلامی» و استقبال از آن در شبکههای اجتماعی، با انتشار تصویری از خود به این کارزار پیوست.
دهها فعال سیاسی داخل ایران نیز تنها چند روز پس از آغاز این کارزار، با انتشار نامهای دیگر به سازمان ملل، حکومت جمهوری اسلامی را «دزدسالار» نامیده و خواستار پشتیبانی از مردم ایران برای گذار به یک حکومت جدید از مسیر برگزاری همهپرسی شدند.
حشمتالله طبرزدی، فعال سیاسی و یکی از امضا کنندگان این نامه، با اشاره به حضور کم رنگ مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به صدای آمریکا گفت: «رژیم ناکارآمدی خود را در اداره کشور، مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نشان داده است. این رژیم مورد قبول مردم ایران نیست و خواستههای قانونی مردم را با گلوله پاسخ میدهد.»
برخی از چهرههای مشهور در عرصه هنر همچون گوگوش، خواننده و هنرمند پر آوازه ایرانی، نیز با انتشار تصاویر و ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی به این کارزار پیوستند. این هنرمند ایرانی به انتشار تصویری از خود در توئیتر نوشت: «چهل و دو سال است که تصویرم، صدایم، و بودنم ممنوع بوده. چطور نگویم نه به جمهوری اسلامی.»
گروهی از خانواده کشتهشدگان اعتراضات مردمی سالهای گذشته نیز با انتشار ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی به این کمپین پیوستند. منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری جوانی که در اعتراضات آبان ماه سال ۹۸ به ضرب گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید، با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود گفت: «سال ۱۴۰۰ سال نه به جمهوری اسلامی است؛ انتخابات را تحریم کنید.»
از سوی دیگر گروهی از ایرانیان نیز با انتشار ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی از این کارزار حمایت کردند.
رژیم جمهوری اسلامی در دو سال اخیر با مجموعهای از اعتراضات گسترده روبرو شده است. اما به گفته رویترز و سایر نهادهای حقوق بشری، این اعتراضات با خشونت سرکوب شد.
نظرات بسته شده است.