این سازمان افزود که ۲۱ روزنامهنگار و شهروند-خبرنگار باید نوروز را باید در زندان و به دور از خانواده خود سپری کنند.
رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستان گزارشگران بدون مرز، خواستار آزادی این ۲۱ نفر شد و افزود که آنان از «حقوق ابتدایی خود محروم» بوده و پس از بازداشت «خودسرانه» در دادگاههای ناعادلانه به حکمهای سنگین محکوم شدهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سال ۲۰۲۰ میلادی خود نیز با اشاره به ربایش و اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، اعلام کرده بود که ایران در نیم قرن گذشته رکورددار قتل بسیاری از خبرنگاران بوده و بعد از ۳۰ سال بار دیگر از اعدام، این «مجازات قدیمی و وحشتناک» برای کشتن روزنامهنگاران استفاده کرده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد که با وجود اظهارات مقامات قوه قضاییه مبنی بر «عفو» ۱۰ هزار زندانی به مناسبت نوروز، هیچکدام از زندانیان سیاسی و روزنامهنگاران زندانی از این عفو و آزادی بهرهمند نشدهاند.
گزارشگران بدون مرز همچنین یادآوری کرد که با همهگیری کرونا و «مدیریت فاجعهبار آن» در ایران، «سانسور همه جانبهای» بر اطلاعرسانی در این باره وجود دارد.
این سازمان همچنین «آزارگری قضایی و باجخواهی مقامات ایران» علیه خانوادههای روزنامهنگاران را محکوم کرد.
جمهوری اسلامی ایران درردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۰ گزارشگران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۳ قرار دارد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، نیز در آخرین گزارش خود ایران را یکی از «بدترین کشورها در عرصه سرکوب آزادی اطلاعرسانی» خوانده است.
نظرات بسته شده است.