کارزار اعتراضی خانوادههای شهروندان دو تابعیتی زندانی در تهران به برگزاری همایش اقتصادی ایران و اروپا
همزمان با برگزاری روز اول از همایش سه روزه اقتصادی ایران و اروپا، خانوادههای شماری از شهروندان دو تابعیتی زندانی در ایران با راهانداری کارزاری مجازی به این همایش اعتراض کردند و الیکا آشوری، دختر انوشه آشوری شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در اوین، این کارزار اعتراضی را نمایش همبستگی خواند.
همایش اقتصادی ایران و اروپا آذر ماه گذشته درپی اعتراضات گسترده به اعدام روحالله زم و پس از آن به تعویق افتاد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در واکنش به این اعتراضات، حضور خود در آن را لغو کرد.
با گذشت کمتر از سه ماه اما این همایش از روز دوشنبه ۱۱ اسفند با حضور معاون جوزپ بورل آغاز به کار کرد و تا روز چهارشنبه ۱۳ اسفند ماه ادامه دارد.
همزمان با برگزاری این همایش با حضور چند مقام اتحادیه اروپا، خانوادههای شهروندان دوتابعیتی زندانی در ایران و جمعی از کاربران توییتر با راهاندارزی کارزاری [#EuropeIranHostageForum(link is external)] درحال اعتراض به این همایش سه روزه هستند.
الیکا آشوری، دختر انوشه آشوری شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در اوین، روز دوشنبه گفت که کارزار اعتراض به همایش اقتصادی ایران و اروپا، نمایش همبستگی خانوادههایی است که اعضای آنها در ایران بازداشت و زندانی شدهاند.
دختر انوشه آشوری گفت که که در جریان این کارزار اعتراضی «همه خانوادهها با همبستگی و یکصدا از عزیزانشان میگویند.» او تاکید کرد که «همه زندگیها ارزشمند هستند، هر خانواده حق دارد صدایش شنیده شود و شاهد تحقق عدالت باشد.
خانوادههای شماری از شهروندان دوتابعیتی که در سفر به ایران بازداشت شده یا در خارج ربوده شده و به ایران منتق شدهاند در این کارزار اعتراضی مشارکت کردهاند.
از جمله خانوادههایی که در این کارزار مشارکت دارند، خانواده نازنین زاغری رتکلیف، ناهید تقوی، مسعود مصاحب، احمدرضا جلالی، انوشه آشوری، کامران نادری، و جمشید شارمند هستند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که در آذرماه برنامهای برای شرکت در این همایش مجازی داشت، در همایش سه روزه اخیر شرکت نکرد.
پیشتر ۲۲ نماینده پارلمان اروپا در نامهای به جوزپ بورل از خواستند که به دلیل «نقض گسترده حقوق بشر» از سوی جمهوری اسلامی و «اعدامها و حمایت از تروریسم» در این همایش شرکت نکند.
با این حال انریکه مورا بناونت، معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، در همایش شرکت کرد و پیام جوزپ بورل را قرائت کرد.
علاوه بر این، پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همایش تجاری ایران و اروپا را همایشی برای بنگاههای اقتصادی ایران و اروپا با هدف توسعه تجارت مشروع بین دو طرف خواند.
او گفت که حمایت اتحادیه اروپا از این نشست بخشی از رویکرد جامع اروپا در قبال ایران است.
این درحالی است که یکی از بستگان نازنین زاغری رتکلیف، در صفحه توییتر خود نوشت: «گروگانگیری رویه معمول جمهوری اسلامی شده است. مذاکره تجاری بدون در نظر گرفتن مسائل حقوق بشری و آزادی گروگانها، جمهوری اسلامی را تشویق به انجام رویه موجود میکند.»
روز دوشنبه نیز چارلی ویمرز، نماینده سوئد و آنا فوتوگا نماینده لهستانی در پارلمان اروپا با تاکید بر اهمیت حقوق بشر و اشاره به اینکه سرکوب شهروندان، اعدامها و حمایت جمهوری اسلامی از تروریسم همچنان ادامه دارد، خواهان عدم حضور مقامهای اتحادیه اروپا در این همایش شدند.
نظرات بسته شده است.