هیات مشاوران سازمان غذا و داروی آمریکا پس از جلسه روز جمعه، ۲۶ فوریه، خود به این نهاد دولتی توصیه کرد که برای واکسن کرونا تولیدی شرکت جانسون و جانسون مجوز اضطراری صادر کند.
این تصمیم هیات مشاوران که متشکل از پزشکان و متخصصان بهداشت عمومی است به افدیای اجازه خواهد داد که همچون دو واکسن فایزر و مدرنا، به واکسن جانسون و جانسون هم مجوز اضطراری دهد.
انتظار میرود افدیای این مجوز را ظرف چند ساعت آینده صادر کند.
ویژگی واکسن تولیدی شرکت جانسون و جانسون این است که نیازی به نگهداری در فریزر ندارد و در دمای یخچال معمولی هم سالم میماند و تنها یک بار تزریق آن برای ایجاد مصونیت در برابر ویروس کرونا کافی است.
بیشتر بخوانید:
سازمان غذا و داروی آمریکا، افدیای، هم دو روز پیش اعلام کرده بود که ارزیابیهای آن نشان داده واکسن جدید کرونا تولیدی شرکت جانسون و جانسون، برای مقابله با ویروس کرونا «موثر و ایمن» است.
واکسن جانسون و جانسون بر خلاف دو واکسن تایید شده فعلی در آمریکا، فایزر و مدرنا، نیازی به نگهداری در دمای فریزر ندارد و تنها یک بار تزریق آن کافی است.
این دو ویژگی میتواند واکسن جانسون و جانسون را واجد امتیازی ویژه در برابر واکسنهای فایزر و مدرنا کند چرا که در صورت تایید نهایی امکان نگهداری و ارسال آن به نقاط دور افتاده (فاقد زیرساخت نگهداری در دمای ۵۰-۷۰ درجه زیر صفر) را ممکن میکند و همزمان نوبت مراجعه و کادر درمانی برای تزریق دو نوبت واکسن را به نصف تقلیل میدهد.
شرکت جانسون و جانسون که بسیاری از خانوادهها در سراسر جهان آن را با تولیداتی چون شامپو بچه و پودر بچه میشناسند، اعلام کرده به محض صدور مجوز، آماده ارسال حدود ۴ میلیون دوز از واکسنهای خود است. این شرکت همچنین قرار است تا پایان ماه مارس آینده – حوالی سیزدهم فروردین- حدود ۲۰ میلیون دوز تحویل دولت آمریکا دهد.
آمریکا سفارش خرید ۱۰۰ میلیون دوز را به این شرکت داده و امیدوار است در صورت تایید نهایی، بتواند اوایل تابستان همه ۱۰۰ میلیون دوز را تحویل بگیرد.
بریتانیا با ۳۰ میلیون دوز؛ اتحادیه اروپا با ۲۰۰ میلیون دوز؛ کانادا با ۳۸ میلیون دوز و مکانسیم جهانی کواکس با ۵۰۰ میلیون دوز، دیگر سفارشات بزرگ شرکت جانسون و جانسون را تشکیل میدهند.
افدیای، در گزارش نتایج ارزیابی خود اعلام کرده که این واکسن «ثمرات آشکاری» در کاهش علایم و وخامت کووید۱۹ دارد.
در این گزارش آمده که نتایج آزمایش بالینی واکسن جانسون و جانسون در سه کشور آمریکا، برزیل و آفریقای جنوبی نشان داده کارآیی و اثربخشی این واکسن در موارد حاد و وخیم کووید۱۹ «به طرز مشابهی بالا» بوده اما میزان ایمنی عمومی که در برابر ویروس کرونا ایجاد میکند در مقابله با دو گونه برزیلی و آفریقای جنوبی این ویروس کمتر است.
دادههای این ارزیابی نشان داده که واکسن جانسون و جانسون در کنترل موارد حاد و وخیم کرونا ۸۵ درصد کارایی داشته هر چند وقتی اثربخشی در موارد ابتلای متوسط کرونا را به این آمار میافزاییم، کارآیی آن به حدود ۶۶ درصد کاهش پیدا میکند.
برای کسب مجوز اضطراری از افدیآی واکسنها باید کارایی دست کم بالای ۵۰ درصد داشته باشند. واکسنهای رایج مقابله با آنفلوآنزا معمولا میان ۵۰-۷۰ درصد کارآیی دارند.
نتایج آزمایش بالینی واکسن جانسون و جانسون نشان داده که هیچ مورد مرگی بر اثر کرونا در میان دریافتکنندگان روی نداده و کسانی که این واکسن را دریافت کرده بودند هم بعد از ۲۸ روز هیچ کدام نیازی به بستری در بیمارستان به علت ابتلا به کرونا نداشتند. این نتایج میتواند نشانگر موفقیت بالای این واکسن در کاهش موارد حاد، مرگ و نیاز به بستری باشد
نظرات بسته شده است.