نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

بررسی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال؛ سیاستمدار، نظامی یا فوتبالیست؟

۶۱

از آخرین انتخابات فدراسیون فوتبال ایران حدود ۴ سال و ۱۰ ماه می‌گذرد. فوتبال ایران از هشتم دی ۱۳۹۸ که مهدی تاج به دلیل آن‌چه “بیماری قلبی” و “توصیه اکید پزشک معالج” خود خواند، کناره‌گیری کرد تا یکشنبه دهم اسفند بدون رییس و با سرپرست اداره می‌شود.

پس از استعفای آقای تاج، فدراسیون ایران سعی داشت انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را روز ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ برگزار کند. اما فدراسیون جهانی فوتبال به دلیل “ایرادهای اساسی و اشکالات وارده به اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران” این انتخابات را لغو و برگزاری آن را منوط به اصلاح آن طبق اساسنامه خود دانست. اتفاقی که ۲۲ آبان با اعلام نظر فدراسیون جهانی فوتبال محقق شد.

یکشنبه دهم اسفند (۲۸ فوریه)، از میان کیومرث هاشمی، مصطفی آجرلو، شهاب‌الدین عزیزی خادم و علی کریمی یک نفر به مدت چهار سال ریاست فدراسیون فوتبال ایران را برعهده خواهد داشت. فدراسیونی که علی کفاشیان ریاست پیشین این فدراسیون، اتاق ریاستش را به “باتلاق” تشبیه کرده است و مشکلات عدیده مالی دارد.

۸۹ عضو مجمع فدراسیون فوتبال، در این روز به یکی از این گزینه‌ها رای خواهند داد. در این مطلب نگاهی انداخته‌ایم به کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال ایران.

علی کریمی؛ نامزد مستقل با شعار فوتبال پاک

علی کریمی

محمدعلی کریمی پاشاکی، معروف به علی کریمی، تنها نامزد این دوره انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است که سابقه‌ای طولانی در این رشته دارد.

نام او در رقابت‌های فوتسال جام رمضان سال ۱۳۷۶ برای اولین بار به گوش فوتبال ایران رسید. بازیکنی ۱۹ ساله که همراه تیم فتح ابتدا در نیمه‌نهایی، ستاره‌های پرسپولیس و در فینال، بازیکنان نام‌دار استقلال را دریبل می‌زد. او همراه فتح قهرمان فوتسال جام رمضان شد و سال بعد، با پرسپولیس قرارداد بست.

علی کریمی سابقه بازی در باشگاه‌های پرسپولیس، الاهلی امارات، بایرن مونیخ آلمان، القطر، استیل‌آذین، شالکه و تراکتور را دارد. آقای کریمی طی ۱۵ سال بازی حرفه‌ای، ۱۲۹ بار پیراهن تیم ملی را در دیدارهای رسمی بر تن کرد و ۳۸ گل زد.

اولین تجربه مربیگری آقای کریمی یک سال پس از آویختن کفش‌هایش بود. او به عنوان دستیار کارلوس کی‌روش کار خود را آغاز کرد ولی در آستانه سفر به استرالیا جهت شرکت در رقابت‌های جام ملت‌ها، از سمت خود استعفا کرد. علی کریمی سپس به عنوان سرمربی روی نیمکت تیم‌های نفت و سپیدرود رشت حضور داشت.

دو قهرمانی با پرسپولیس در لیگ، یک قهرمانی جام حذفی، دو بار قهرمانی جام حذفی امارات، یک قهرمانی در بوندسلیگا و یک قهرمانی جام حذفی آلمان با بایرن مونیخ، قهرمانی جام حذفی آلمان با شالکه، قهرمانی جام حذفی با تراکتور، قهرمانی بازی‌های آسیایی، مقام سوم جام ملت‌های آسیا، دو بار قهرمانی در مسابقات غرب آسیا، انتخاب به عنوان مرد سال فوتبال آسیا، آقای گلی جام ملت‌های آسیا و آقای گلی در لیگ امارات، بخشی از افتخارات علی کریمی است.

آقای کریمی هم در امور خیریه و هم در نقدهای تند سیاسی و اجتماعی نیز شهرت دارد.

علی کریمی دلایل حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال را “مبارزه با فساد”، “شفافیت در مدیریت فدراسیون” و “دست‌یابی به فوتبال پاک” عنوان کرده است.

او برگزاری مناظره در تلویزیون حکومتی ایران را به صلاح فوتبال این کشور ندانست و با “نمایشی” خواندن مناظره از حضور در آن انصراف داد. او در برنامه‌ای با نام “تی‌وی تاک” از شبکه مجازی فیلیمو حاضر شد و برنامه‌هایش را ارایه کرد. هم‌زمان برخی از رسانه‌های ایران از احتمال صادر نشدن مجوز پخش این برنامه از سوی “سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی” یا ساترا خبر دادند.

مهدی مهدوی‌کیا ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه‌های پرسپولیس و هامبورگ به عنوان نایب رییس اول و فاطمه علیپور به عنوان نایب رییس زنان از سوی علی کریمی به مجمع فدراسیون فوتبال معرفی شده‌اند.

شهاب‌الدین عزیزی خادم؛ از وزارت احمدی‌نژاد تا فدراسیون فوتبال

شهاب‌الدین عزیزی خادم

شهاب‌الدین عزیزی خادم، عضو سابق هیات رییسه فدراسیون است. او در انتخابات هیات رییسه سال ۱۳۹۰ در مبارزه انتخاباتی علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال را شکست داد و به هیات رییسه فدراسیون فوتبال رسید.

آقای عزیزی خادم را با پسوند “مدیر احمدی‌نژادی” در فوتبال ایران می‌شناسند. روزنامه اعتماد فروردین سال ۱۳۹۵ او را از نزدیکان پرویز کاظمی وزیر رفاه و تأمین اجتماعی دولت محمود احمدی‌نژاد معرفی کرد.

عضویت در کارخانه ایران خودرو، مدیریت در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت رفاه، حضور در هیات مدیره باشگاه سایپا، شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی شازند، گوشه‌ای از سوابق مدیریتی آقای عزیزی خادم است که رسانه‌های ایران به آن اشاره کرده‌اند.

شهاب‌الدین عزیزی خادم سال ۱۳۹۵ برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال نام‌نویسی کرد، اما از سوی کمیته تعیین صلاحیت فدراسیون فوتبال، رد صلاحیت شد.

امیر عابدینی یکی از اعضای وقت این کمیته، در مصاحبه با روزنامه قانون، دلیل رد صلاحیت عزیزی خادم را “نداشتن ۱۰ سال سابقه مدیریت دولتی” عنوان کرد. این بند مورد نظر، در اصلاحیه جدید از اساسنامه فدراسیون ایران حذف شد تا او بار دیگر برای انتخابات فدراسیون فوتبال نام‌نویسی کند.

آقای عزیزی خادم پیش از این ادعاهایی مبنی بر راه‌اندازی “شورای عالی راهبردی فدراسیون”، تصویب بازگشت دروازه‌بان‌های خارجی به لیگ برتر، تدوین و قانونمند کردن فعالیت مدیران برنامه (ایجنت‌ها) در فوتبال ایران و قراردادی ۱۰ ساله برای اجاره هواپیمای چارتر و اختصاصی برای تیم ملی فوتبال ایران، در زمان حضورش در هیات رییسه فدراسیون فوتبال را داشت.

در آستانه پایان این ده سال، نشانی از هواپیمای اختصاصی تیم‌های ملی وجود ندارد.

شهاب‌الدین عزیزی خادم بار دیگر برای عضویت در هیات رییسه فدراسیون فوتبال آذرماه سال ۱۳۹۶ شانس خود را امتحان کرد، اما مجمع فدراسیون فوتبال به محمود اسلامیان رای داد.

مصطفی آجرلو؛ در جست و جوی “ذوق شهادت”

مصطفی آجرلو

سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که سابقه خدمت در نیروی انتظامی را هم دارد. از سال ۱۳۶۰ مسئول آموزش در در لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله تهران شد. او در خاطراتش گفته است یکی از شیرین‌ترین خاطرات زندگی‌اش، تربیت نوجوانانی بود که “برای چشیدن شهد شهادت” در جبهه‌های جنگ با ارتش عراق ذوق داشتند.

مصطفی آجرلو، پس از جنگ و در پایان ماموریت آموزش نیروهای نوجوان و جوان برای جنگ ۸ ساله، به جانشینی معاونت تربیت‌بدنی سپاه پاسداران و سپس مدیرعاملی چند باشگاه ورزشی این نهاد نظامی رسید.

آقای آجرلو از سال ۱۳۷۹ در فوتبال ایران و با مدیرعاملی باشگاه ریشه‌دار پاس تهران چهره شد. او موفق شد با باشگاه پاس در سال‌‌های ۱۳۸۱ و ۱۳۸۴ به نایب قهرمانی لیگ برتر برسد. همچنین سال ۱۳۸۲ نیز باشگاه پاس را به مقام قهرمانی لیگ برتر رساند.

با کنار رفتن محمدباقر قالیباف از نیروی انتظامی،مصطفی آجرلو همراه با او به شهرداری تهران رفت و ریاست سازمان ورزش شهرداری را در دست گرفت. آقای آجرلو بهمن سال ۱۳۸۸ در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف، از ریاست این سازمان استعفا کرد.

اندکی بعد او با حکم حسین هدایتی مدیرعامل باشگاه استیل آذین شد. هدایتی از سال ۱۳۹۷ با اتهامات “اختلاس” و “اخلال در نظام اقتصادی کشور”، در زندان است.

همچنین نام مصطفی آجرلو در مجموعه افشاگری‌هایی که به “پرونده املاک نجومی” مشهور شد به چشم می‌خورد.

آجرلو پس از کنارگذاشته شدن از مدیریت باشگاه استیل‌آذین، مدیرعاملی باشگاه تراکتور را در سال ۱۳۹۵ برعهده گرفت. اما هیات مدیره این باشگاه کمتر از دو سال بعد حکم به برکناری‌اش دادند.

مصطفی آجرلو پیش از این در سال ۱۳۹۵ نامزد ریاست فدراسیون فوتبال شد. او پس از انتخاب شدن مهدی تاج به ریاست فدراسیون فوتبال، خانواده علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی را به “دست داشتن در انتخابات” فدراسیون فوتبال و اسحاق جهانگیری را به “مهندسی انتخابات فدراسیون” متهم کرد.

کیومرث هاشمی؛ دور افتخار در تمام اتاق‌‌های مدیریتی

کیومرث هاشمی

سیاستمداری اصولگرا که سر از مدیریت ورزش ایران درآورد. او از دهه ۷۰ خورشیدی تاکنون، اکثریت پست‌های مدیریتی در بالاترین سطح کشور را تجربه کرده است.

او مدیریت در ورزش را با معاونت تربیت‌بدنی شهرستان ملایر در در سال ۱۳۷۳ آغاز کرد و پس از آن به پست‌هایی همچون مدیرکلی تربیت بدنی استان‌های همدان و یزد، معاونت دفتر آمار و اطلاعات سازمان پیشین تربیت ‌بدنی، مدیرکلی دفتر امور مشترک فدراسیون ورزشی کشور، دبیر هیئت مرکزی گزینش سازمان تربیت بدنی، معاون اولی سازمان تربیت بدنی، ریاست مرکز توسعه ورزش قهرمانی کشور، ریاست ستاد مبارزه با دوپینگ کشور و دبیری شورای عالی المپیاد ورزش ایرانیان رسید.

مهم‌ترین پست مدیریتی آقای هاشمی، ریاست بر کمیته ملی المپیک ایران در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ در دولت حسن روحانی است.

کیومرث هاشمی سابقه سرپرستی فدراسیون فوتبال در زمان تشکیل کمیته انتقالی به ریاست محسن صفایی فراهانی طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۶ را نیز دارد. او یکی از تنظیم‌کنندگان نخستین اساسنامه فدراسیون فوتبال در همان مقطع زمانی نیز بود.

نقد حاکم بر مدیریت آقای هاشمی، امضای حکم انتقال باشگاه پاس به استان همدان است که در نهایت منجر به انحلال این باشگاه شد. باشگاه پاس، به دستور محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور وقت، به استان همدان “هبه” شده بود.

توضیح ویدئو، علی کریمی و انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ایران

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »