نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

خانواده جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی: گزارش سازمان ملل گمانه عمدی بودن حمله به هواپیما را تقویت کرد

۶۵

انجمن خانواده جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی در بیانیه‌ای با استقبال از مفاد گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کردند که محتوای آن، گمانه عمدی‌ بودن حمله به هواپیما را تقویت می‌کند.

خانواده‌ها گزارش اگنس کالامارد را نتیجه مستقیم همکاری خود با او خوانده‌اند و نوشته‌اند:‌ «یک بار دیگر، یک نهاد بین‌المللی معتبر این گمانه را تقویت می‌کند که حمله‌ موشکی به هواپیما عمدی بوده است.»

آنها همچنین نوشته‌اند اکنون نوبت کانادا است تا «استراتژی منفعل کنونی» در قبال ایران را تغییر دهد.

در بیانیه‌ای که این خانواده‌ها منتشر کردند اشاره شده: «نکته‌ی قابل توجه این است که سازمان ملل این جنایت را در حیطه‌ی کشتارهای خودسرانه بررسی کرده است، که با دلیل‌تراشی ایران تحت عنوان خطای انسانی تناقض دارد.»

آن‌ها همچنین خواستار محاکمه جمهوری اسلامی در دیوان بین‌المللی دادگستری شده‌اند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد طی نامه‌ای ۴۵ صفحه‌ای که به مقام‌های جمهوری اسلامی ارسال کرده، توضیحات آن‌ها در زمینه این پرونده را با هدف «ایجاد بیشترین سردرگمی و کمترین شفافیت» دانست و گفت به نظر می‌رسد «ساختگی و گمراه‌کننده» باشد.

آگنس کالامارد همچنین به تناقضات توضیحات ایران درباره تشخیص اشتباه موشک به جای هواپیما، فرصت موجود برای یگان پدافند در شلیک به هواپیما و عدم توجه به مسئولیت مقام‌های ارشد در انهدام هواپیما اشاره کرده و از تهران توضیح خواسته است.

اوکراین: مدام تاکید کرده‌ایم انهدام هواپیما نقض گسترده قوانین بین‌المللی است

در همین حال یوگنی ینین، معاون وزارت خارجه اوکراین، روز چهارشنبه ششم اسفندماه طی یک مصاحبه رادیویی گفت: «ما مکررا تاکید کرده‌ایم که انهدام هواپیمای اوکراینی در آسمان تهران نقض گسترده قوانین بین‌المللی است.»

او ضمن اشاره به میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی، معاهده هوانوردی غیرنظامی شیکاگو و معاهده مونترال افزود: «گزارشگر ویژه [سازمان ملل متحد] در نامه‌اش توجه‌ها را به این تخلفات جلب کرده است.»

ینین از تهران خواست پاسخ کاملی به سوالات مطرح‌شده توسط آگنس کالامارد در این زمینه بدهد.

او ضمن اشاره به میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی، معاهده هوانوردی غیرنظامی شیکاگو و معاهده مونترال افزود: «گزارشگر ویژه [سازمان ملل متحد] در نامه‌اش توجه‌ها را به این تخلفات جلب کرده است.»

ینین از تهران خواست پاسخ کاملی به سوالات مطرح‌شده توسط آگنس کالامارد در این زمینه بدهد.

او از تهران خواست «این اطمینان و تضمین را به اوکراین بدهد که چنین اقدام غیرقانونی بین‌المللی دیگر تکرار نخواهد شد.»

یوگنی ینین همچنین بار دیگر بر تحقیقات مستقل بی‌طرفانه و محاکمه مجرمان این پرونده در دادگاه تاکید کرد.

اتهام ایران به گزارشگر سازمان ملل متحد

اما وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه این سوالات و اظهارات را خارج از حیطه وظایف گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل خواند و اطلاعات او را «مخدوش»، «آمیخته به اشتباهات متعدد» و «جهت‌دار» عنوان کرد.

سعید خطیب‌زاده،‌ سخنگوی این وزارتخانه، گزارشگر حقوق بشر را متهم کرد که احتمالا «در برابر اقدام به انتشار این متن سیاست‌زده،‌ وعده‌هایی در خصوص موقعیت شغلی جدید در برخی سازمان‌های غیردولتی دریافت کرده است.»

.

  

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »