تهران، ۱۳۶۹ – “من هرگز تنها برای زنان کنسرت نمیدهم…”
این واکنش گلنوش خالقی به مقامهای حکومت جمهوری اسلامی بود که به او به دلیل زن بودن اجازه حضور روی صحنه به عنوان رهبر ارکستر را نمیدادند. گلنوش خالقی برای بیست و پنجمین سالگرد درگذشت پدرش، روحالله خالقی، موسیقیدان برجسته ایران، پس از سالها به میهناش آمده بود تا کنسرتهایی را اجرا کند. میگفت: “حاضر بودم مقنعه به سر کنم و کاملا حجاب اسلامی داشته باشم ولی نگذاشتند. وقتی خواستند خیلی لطف کنند گفتند میتوانید کنسرت دهید اما تنها برای زنان! من هم گفتم هرگز چنین کاری نمیکنم. موسیقی باید برای همه آزاد باشد.”
گلنوش خالقی، موسیقیدان ایرانی و فرزند روح الله خالقی، روز گذشته (۱۴ فوریه/۲۶ بهمن) در سن هشتاد سالگی در واشنگتن درگذشت. از او دو پسر به نام های رامین (دیوید) و جولین به یادگار مانده است.
گلنوش خالقی نخستین زن ایرانی بود که به شکل تخصصی در رشته رهبری تحصیل کرده بود و در سالهای پیش از انقلاب رهبر کُر رادیو-تلویزیون ملی ایران (گروه همآوازان) بود. نادیده گرفتن دانش و تجربهی او و تنها توجه به تکان خوردن بدنش روی صحنه برای او بسیار برخورنده بود. او میگفت: “آمده بودم در ایران بمانم و کار کنم ولی مجبور شدم دوباره به آمریکا برگردم؛ جایی که جنسیت من برای کار اهمیتی نداشته باشد.”
نظرات بسته شده است.