اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران اعلام کرده شمار پرندگان تلفشده که تاکنون در تالاب میانکاله و خلیج گرگان جمعآوری شدهاند، از هفت هزار قطعه فراتر رفته است.
حسینعلی ابراهیمی، مدیرکل این سازمان، روز دوشنبه ۲۷ بهمنماه به خبرگزاری مهر گفت عملیات پایش و جمعآوری لاشههای پرندگان توسط قایق، تراکتور، موتورسیکلت و به صورت پیاده در ضلع شرقی و جنوبی تالاب میانکاله و خلیج گرگان در حال انجام است.
او اشاره کرد تاکنون هفت هزار و ۹۸ بال پرنده تلفشده جمعآوری شده است.
به گفته ابراهیمی، چنگر معمولی، فلامینگو و مرغابی بیشترین گونههای تلفشده هستند.
نخستین گزارشها از اتلاف پرندگان در این منطقه پس از ۱۰ بهمنماه منتشر شد و این در حالی است که همین حادثه در ابعادی وسیعتر در بهمنماه سال گذشته موجب واکنشهای داخلی و بینالمللی شده بود.
اکنون در حالی دامپزشکی دلیل این حادثه را مسمومیت بوتولیسم اعلام کرده که سال گذشته هم همین موضوع یکی از دلایل اعلام شده بود.
ابراهیمی پیشتر در گفتوگو با صداوسیما اشاره کرد که با توجه به اتفاقات سال گذشته، اداره کل حفاظت محیط زیست و دامپزشکی امسال قبل از ورود پرندگان اقدام به «پایش مداوم» در زمینه مسمومیت بوتولیسم کرده بودند.
علاوه بر این، سال گذشته عواملی از جمله مسمومیت، آنفولانزای پرندگان، آلودگیهای محیط زیستی و حتی اقدام عمدی شکارچیان منطقه مطرح شده بود.
سال ۱۳۹۸ بحران مرگ و میر پرندگان مهاجر ابتدا در میانکاله گزارش و پس از آن در تعدادی از استانهای دیگر از جمله گلستان، خراسان شمالی و قم نیز لاشه تعدادی از پرندگان مرده کشف شد.
خبرگزاری ایسنا اشاره کرد بر اساس آمار رسمی، سال گذشته حدود ۳۷ هزار بال از ۱۲ گونه پرنده مهاجر زمستانگذران در این تالاب تلف شدند. با این حال خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا، این عدد را ۵۰ هزار و عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، هم آن را ۴۳ هزار پرنده عنوان کردند.
میانکاله از جمله تالابهای مهم بینالمللی تحت نظر کنوانسیون «رامسر» است که در شرق استان مازندران قرار دارد.
این تالاب به عنوان یکی از ۹ ذخیرهگاه مهم زیستکره کشور سالانه میزبان بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرنده از ۱۵۰ گونه مختلف است.
نظرات بسته شده است.