نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

سفارت بریتانیا تایید کرد؛ ایران واکسن آکسفورد-آسترازنکا خریده است

۶۵

سفارت بریتانیا در تهران تایید کرد که ایران از طریق برنامه کوواکس ۴/۲ میلیون واکسن تولید دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی آسترازنکا خریداری کرده است. مقام‌های ایران این واکسن را سوئدی معرفی می‌کنند و اشاره‌ای به بریتانیا نمی‌کنند و می‌گویند واکسن از مبدا بریتانیا یا آمریکا نمی‌خرند.

اطلاعیه سفارت بریتانیا مدتی پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت خرید «واکسن آمریکایی و انگلیسی» و سخنان غیرشفاف مقامات دولت درباره واکسن آسترازنکا منتشر شده است.

در همین حال در این اطلاعیه تاکید شده که «اظهارات رسمی» تردیدآمیز درباره واکسن‌های کرونا می‌تواند باعث مرگ افراد شود.

این سفارت در اطلاعیه خود نوشت: «اظهارات رسمی که باعث ایجاد تردید در واکسن‌های به خصوصی می‌شود، در صورتی که بر مبنای توجیهات علمی نباشد، می‌تواند به خاطر منصرف کردن افراد از واکسیناسیون به مرگ آنها منجر شود.»

در این بیانیه با اشاره به آزمایش‌های مستقل بر روی واکسن‌ها در بریتانیا به منظور اطمینان از ایمنی و کیفیت آنها، تاکید شده کرونا همه‌گیری جهانی است که نیاز به راه‌حلی جهانی دارد.

 

علی خامنه‌ای، رهبر رژیم ، پیشتر در سخنانی ورود «واکسن آمریکایی و انگلیسی» کرونا به ایران را ممنوع اعلام کرد و گفت به واکسن کرونا تولید فرانسه نیز اعتماد ندارد.

او اضافه کرد: «اگر آمریکا و کارخانه فایزر می‌توانند واکسن درست کنند، خودشان مصرف کنند که این همه کشته نداشته باشند.»

خامنه‌ای با طرح یک تئوری توطئه گفت ممکن است آمریکایی‌ها قصد داشته باشند واکسن کرونا را روی «ملت‌های دیگر امتحان کنند».

 

سفارت بریتانیا در تهران افزود که این کشور ۵۴۸ میلیون پوند به برنامه کوواکس کمک کرده است.

برنامه کوواکس زیر نظر سازمان جهانی بهداشت است و برای خرید و توزیع واکسن کرونا در کشورهای کم‌درآمد یا با درآمد متوسط فعالیت می‌کند.

مقام‌های ایران  تا به حال گفته‌اند واکسن آسترازنکا را از طریق کشورهایی همچون هندی خریداری می‌کنند.

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد کرونا، روز دوشنبه ششم بهمن ماه گفته بود که وزارت بهداشت به دنبال واردات واکسن آسترازنکا از سوئد است.

آسترازنکا شرکت داروسازی بریتانیایی-سوئدی است که در یک پروژه مشترک با دانشگاه آکسفورد بریتانیا اقدام به تولید واکسن کرونا کرد.

پیش از این ایران اینترنشنال به سندی دست پیدا کرده بود که نشان می‌دهد با صدور مجوز استفاده اضطراری از واکسن آسترازنکا در هند، راه برای خرید آن از سوی ایران هموار شده و وزارت بهداشت نیز خواستار سفارش آن از طریق شرکت «انستیتو سرم» هند است.

بعیدی‌نژاد: واکسن آسترازنکا به زودی به ایران ارسال می‌شود

همزمان با اطلاعیه سفارت بریتانیا در تهران، سفیر ایران در لندن نیز اعلام کرد که چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن شرکت آسترازنکا در چارچوب برنامه کوواکس خریده شده است.

حمید بعیدی‌نژاد در کانال تلگرام خود نوشت که قرار است این واکسن‌ها به زودی به ایران ارسال شود.

او نیز مانند دیگر مقامات جمهوری اسلامی به مبدا این واکسن‌ها اشاره نکرد.

سفیر ایران در بریتانیا نوشت: «واکسیناسیون تنها راه مقابله موثر با کروناست و کشورهای جهان به تدریج این مرحله را باید پشت سر بگذارند.»

مقامات دولت اعلام کرده‌اند که حدود ۱۶ میلیون واکسن از طریق کوواکس خریداری شده، اما درباره جزئیات این واکسن‌ها به صورت شفاف سخن نگفته‌اند.

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »