نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

اسدی ، دیپلمات رژیم ایران به جرم «بمب‌گذاری» و «اقدام تروریستی»۲۰ سال زندان گرفت

۶۶

دادگاهی در بلژیک اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی را که به جرم دست‌ داشتن در عملیات بمب‌گذاری و اقدام تروریستی در این کشور بازداشت است، به ۲۰ سال زندان محکوم کرد.

حکم اسدی پس از برگزاری چند جلسه دادگاه، روز پنجشنبه ۱۶ بهمن‌ماه از سوی قاضی دادگاه آنتروپ صادر شد. او در این پرونده به جرم «تلاش برای بمب‌گذاری» در همایش تیرماه ۱۳۹۷ سازمان مجاهدین خلق در حومه پاریس و همچنین اقدام «تروریستی» به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

علاوه بر اسدی، همدستانش که سایر مجرمان پرونده را تشکیل می‌دهند نیز احکام زندان دریافت کرده‌اند و تابعیت بلژیک از آن‌ها سلب می‌شود.

امیر سعدونی با ۱۵ سال حبس، نسیمه نعامی با ۱۸ سال حبس و مهرداد عارفانی با ۱۷ سال حبس از دیگر محکومان این پرونده هستند.

قاضی دادگاه گفته بمبی که اسدی می‌خواسته در همایش سازمان مجاهدین خلق در پاریس منفجر کند در ایران تولید و با چمدان دیپلماتیک به اروپا حمل شده است.

 

اسدالله اسدی،‌ دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به دلیل دست‌داشتن در این طرح بمب‌گذاری از تیرماه سال ۱۳۹۷ تحت بازداشت به سر می‌برد.

به تازگی رسانه‌های آلمان گزارش داده بودند دفترچه‌هایی از او کشف شده که منجر به تحقیق درباره احتمال نقش داشتن اسدی در اداره یک حلقه بزرگ از ماموران جمهوری اسلامی در اروپا شده است.

 

دولت ایران مسئول است

خبرگزاری رویترز گزارش داده ژرژ-هانری بوتیر، یک دادستان بلژیک، در همین زمینه به خبرنگاران خارج از دادگاه آنتورپ گفت: «این حکم دو چیز را نشان می‌دهد: یک اینکه دیپلمات مصونیت از اعمال مجرمانه ندارد… و مسئولیت دولت ایران در آنچه ممکن است قتل عام باشد.»

قاضی دادگاه آنتروپ مصونیت دیپلماتیک اسدی را رد می‌کند و می‌گوید او در زمان بازداشت در کشوری غیر از محل ماموریت بوده و نمی‌تواند بر اساس کنوانسیون وین از مصونیت استفاده کند.

همچنین قاضی ادعای زوج همدست اسدی که همکاری با او را به دلیل ترس بیان کرده بودند رد کرده و می‌گوید شواهد و مدارک نشان می‌دهد که آن‌ها برابر اطلاعاتی که به اسدی می‌دادند پول دریافت می‌کردند.

نماینده دادستان بلژیک در کنفرانس مطبوعاتی هم گفت دادگاه دریافته که اسدی و همدستانش بخشی از یک گروه تروریستی بزرگ‌تر بوده‌اند. اسدی و سه مجرم دیگر ۳۰ روز وقت دارند به حکم دادگاه اعتراض کنند.

 

واکنش اروپا، اعتراض ایران

رسیدگی به این پرونده و حاشیه‌های آن طی هفته‌های اخیر با ابراز نگرانی و واکنش‌های گسترده‌ مجامع سیاسی اروپا و همچنین اعتراض جمهوری اسلامی مواجه شد.

علاوه بر آنکه بیش از ۲۰ مقام سیاسی و دیپلماتیک سابق اروپا خواهان اخراج عوامل امنیتی جمهوری اسلامی از خاک اروپا شدند، ۴۰ عضو مجمع پارلمانی شورای اروپا هم با نوشتن نامه‌ای مشترک همین درخواست را مطرح کردند.

این مقام‌های سیاسی،‌ دیپلماتیک و قانونگذاری سابق و فعلی با یادآوری بیانیه شورای اتحادیه اروپا در آوریل سال ۱۹۹۷ میلادی تاکید کردند: «عوامل و مزدوران سرویس‌های اطلاعاتی ایران با پوشش دیپلماتیک، روزنامه‌نگاری و اقتصادی باید محاکمه، مجازات و اخراج شوند.»

مقام‌های سابق اروپایی در بیانیه‌‌ خود اشاره کرده‌اند که اسدی در انتقال بمب از ایران با هواپیمای غیرنظامی و تحویل دستی آن به بمب‌گذار نقش داشته است.

اما در ایران سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره این پرونده گفته است: «ما صلاحیت دادگاه ایشان را تایید نمی‌کنیم و وکیلشان نیز در این ارتباط موضع گرفتند.»

او ضمن اعلام حمایت جمهوری اسلامی از این دیپلمات با «تمام قوا»، پرونده او را «سناریو و عملیات فریب» خواند و به «سرویس‌های کشورهای غربی» مرتبط دانست.

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »