نهاد همبستگى ملى گامى نو در راه اتحاد نيروهاى سياسى

از اولین پهپاد سونی تا فضاپیمای هسته‌ای

۸۵

مجله هوافضا: شرکت سونی وارد عرصه ساخت پهپاد شده و اولین محصولش یک پهپاد فیلمبرداری است که به رقابت با پهپادهای شرکت دی‌جی‌آی خواهد پرداخت. شرکت رولزرویس هم در حال توسعه موتورهای فضایی هسته‌ای است.

پهپاد سونی

ایرپیک نام پهپاد سونی است که کاربرد اصلی آن فیلمبرداری است. این محصول در بهار سال جاری میلادی عرضه خواهد شد. سونی در اصل با این محصول به رقابت با شرکت دی‌جی‌آی خواهد پرداخت که هم‌اکنون قوی‌ترین شرکت جهان در زمینه ساخت پهپاد‌های فیلمبرداری است.

شرکت چینی دی‌جی‌آی در حال حاضر در آمریکا با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده و شرکت سونی از این فرصت می‌تواند برای توسعه بازار پهپادهایش در بازار آمریکا استفاده کند.

پهپاد جدید سونی به هوش مصنوعی مجهز شده است. این پهپاد قابلیت حمل دوربین‌های بدون آینه سری آلفای سونی را خواهد داشت و با این دوربین‌ها هماهنگ است.

ایرپیک دارای چهار موتور است و هوش مصنوعی می‌تواند حرکت‌هایش را اصلاح و در زمان‌های اضطراری آن را هدایت کند.

البته این پهپاد ساخت سونی یک نقطه‌ضعف دارد و آن نیاز به دوربین جداگانه است. هم‌اکنون شرکت دی‌جی‌آی پهپاد‌های سری مویک را می‌سازد که با وجود وزن کم دارای دوربین هستند. این پهپادها با یک بار شارژ ۳۰ دقیقه پرواز می‌کنند و حدود ۵۰۰ متر از سطح زمین ارتفاع می‌گیرند و می‌توانند تا فاصله هفت کیلومتری از کنترل‌کننده خود دور شوند.

پرتاب موفق بلو اوریجین

بلواوریجین در تازه‌ترین آزمایش خود توانست فضاپیمای نیو شپرد را با موفقیت پرتاب کند. این فضاپیما پس از انجام مأموریت آزمایشی توانست دوباره به زمین بازگردد. فضاپیمای نیو شپرد تا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین فاصله گرفت و دوباره توانست به زمین بازگردد.

در این فضاپیما برای آزمایش یک مانکن در نقش یک فضانورد قرار داده شده بود. این شرکت قصد دارد با این وسیله به رقابت با شرکت اسپیس‌ایکس بپردازد.

شرکت بلواوریجین را جف بزوس، مدیرعامل آمازون، تأسیس کرده است. این شرکت علاوه بر برنامه‌های بلندپروازانهٔ سفرهای فضایی، در حال توسعه طرح خود برای ارسال گردشگران فضایی برای پروازهای زیرمداری است.

تصویری از سامانه پرتاب بلواوریجین
تصویری از سامانه پرتاب بلواوریجین
رولزرویس و ساخت موتور هسته‌ای برای فضاپیماها

شرکت رولزرویس با همکاری آژانس فضایی بریتانیا در حال توسعه موتورهای هسته‌ای فضایی است. این طرح اگر به سرانجام برسد، می تواند انقلابی را در سفرهای فضایی رقم بزند و مرزهای سفرهای فضایی انسان را جابه‌جا کند.

توسعه چنین موتورهایی سفرهای بسیار طولانی را امکان‌پذیر می‌کند. موتورهای هسته‌ای چندین برابر موتورهای شیمیایی کارایی دارند.

افزایش قیمت بلیت هواپیما در ایران

برخی خطوط هوایی در ایران اقدام به افزایش قیمت بلیت‌های خود کرده‌اند. این در حالی است که برخی از مسئولان ایرانی اعلام کرده‌اند این خلاف قانون است.

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس ایران، گفته است: «کمیسیون تنها مجوز افزایش ۱۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما را داده است و سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت راه و شهرسازی باید نسبت به افزایش قیمت بلیت ایرلاین‌ها پاسخگو باشند.»

شاکری همچنین گفته است: «ظرف دو هفته گذشته شکایات متعددی در خصوص افزایش قیمت بلیت پروازها به ما رسیده که این افزایش غیرقانونی است و سازمان هواپیمایی مکلف است به این وضعیت آشفتهٔ قیمت‌گذاری وارد شود.»

در همین حال حسن خوشخو، مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت‌ها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری، ضمن الزام ایرلاین‌ها برای برخورد با سایت‌ها و دفاتر غیرمجاز و گران‌فروشی بلیت هواپیما، گفت: «شرکت‌های هواپیمایی موظف‌اند از ایجاد هرگونه تعهد و فروش بلیت قبل از صدور مجوز پرواز توسط سازمان خودداری کنند.»

خطوط هوایی ایران در سال جاری چندین بار اقدام به افزایش قیمت بلیت هواپیما کرده‌اند. این شرکت‌ها که به دلیل تحریم دچار مشکلات مالی شدید شده بودند، با بحران کرونا با مشکلات بسیاری بیشتری روبه‌رو شدند و سعی دارند تا زیان خود را با افزایش قیمت بلیت هواپیما جبران کنند.

این شرکت‌ها با کاهش شدید پرواز و مسافر مواجه‌اند. همزمان اعلام شده که محدودیت ۶۰ درصدی پروازها ادامه می‌یابد. درپی مکاتبه‌های متعدد شرکت‌های هواپیمایی برای لغو محدودیت ۶۰ درصدی پذیرش مسافر در پروازهای داخلی، سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده که حتی اگر این پروتکل تنها در ایران اجرا شود، تا زمانی که ستاد ملی مقابله با کرونا آن را لغو نکند، بر اعمال آن نظارت می‌کنیم.

نظرات بسته شده است.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Privacy & Cookies Policy
Translate »