انتخاب کامالا هریس به عنوان نخستین زنی که به مقام معاونت ریاستجمهوری آمریکا رسید پایان انتظار برای کسانی بود که خواهان برابری جنسیتی و قومیتی هستند. او اولین زن معاون اول رئیسجمهوری آمریکا، اولین زن آمریکایی-آفریقاییتبار و اولین زن آمریکایی- آسیاییتباری است که به این مقام میرسد.
خودش گفته اولین زنی است که به این مقام میرسد اما آخرین آنها نخواهد بود.
باراک اوباما رئیسجمهوری سابق آمریکا پیشتر گفته بود خانم هریس برای شغل معاونت رئیسجمهوری خیلی آماده است. چون تمام عمر کاریاش را به دفاع از قانون اساسی و مبارزه برای افرادی که نیاز به عدالت دارند سپری کرده است.
کامالا هریس به برابری جنسیتی و قومیتی پایبند است و برای آن تلاشهای زیادی کرده است. او به حق آزادی سقط جنین، دستمزد برابر، بیمه همگانی، برابری قومی و اصلاحات در پلیس آمریکا و کنترل سلاح پایبند است و خواستار اقدام فوری در برابر تغییرات اقلیمی است
کامالا هریس اولین زنی نیست که برای رسیدن به این جایگاه تلاش کرده. پیروزی او به دنبال صف طولانی زنانی ساخته شد که برای تصاحب پستهای رهبری سیاسی در آمریکا جنگیدهاند. زنانی که در تاریخ آمریکا تلاش کردهاند تا در دنیای سیاست جای خود را باز کنند.
ویکتوریا وودهال
در سال ۱۸۷۲ ویکتوریا وودهال، روزنامهنگار، فعال سرسخت حقوق زنان و بانکدار آمریکایی برای انتخابات ریاستجمهوری کاندید شد. او نخستین زنی بود که پا به میدان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری میگذاشت. آن هم نیم قرن پیش از آنکه زنان در آمریکا حق رای بدست بیاورند.
او در ۳۳ سالگی حتی به سن قانونی برای تصاحب پست ریاستجمهوری نرسیده بود هیچوقت هم به طور جدی تبلیغ نکرد و کمپینی برگزار نکرد.
بلوا لاک وود
در سال ۱۸۸۴ بلوا لاکوود، وکیل دادگستری بارها از بیتوجهی به بخشهایی از قانون درباره حق رای زنان صحبت کرد. او میگفت هیچ قانونی علیه رای دادن زنان وجود ندارد پس زنان باید بتوانند رای دهند. ماریتا استو صاحب روزنامهای در کالیفرنیا، بلوا لاکوود را نامزد حزب حقوق برابر ملی برای کاندیدای ریاستجمهوری کرد. این دو مبارزات انتخاباتی را آغاز کرده و رای پنج هزار نفر از ۱۰ میلیون مرد آمریکایی که در آن زمان حق رای داشتند را به دست آوردند.
شارلوتا بس
او که صاحب روزنامه کالیفرنیا ایگل بود در سال ۱۹۵۲ از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات ناامید شد. او میگفت این دو حزب توجهی به حقوق زنان و آفریقاییتبارهای آمریکا ندارند. خانم بس به همراه حزب پیشرو اولین زن آفریقاییتباری بود که کاندیدای معاون اولی ریاستجمهوری میشد. او و حزب پیشرو علیه آیزنهاور و نیکسون مبارزه کرده و شکست خوردند.
مارگارت چیس اسمیت
زنی که چندین عنوان اولی را کسب کرده. سیاستمدار جمهوری خواهی که نخستین زنی بود که به عنوان نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد. نخستین زنی که به عنوان نماینده سنا انتخاب شد، نخستین زن در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان که نامش را در یک حزب سیاسی اصلی به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری ثبت کرد. کاندیداتوری که در آن شکست خورد.
شرلی چیزهلم
نماینده دموکرات از نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا بود که در سال ۱۹۷۲ برای انتخابات ریاستجمهوری کاندید شد. درباره کمپین او زیاد صحبت شد. او نخستین زن آفریقاییتباری بود که در سال ۱۹۶۹ در کنگره انتخاب شد. از اعضای اصلی انجمن آفریقاییتبارها و انجمن ملی زنان سیاستمدار هم بود.
پتسی مینک
او نماینده هاوایی در کنگره بود. در سال ۱۹۵۹ خانم مینک نخستین زن آفریقاییتبار و نخستین زن آسیاییتباری بود که بعنوان نماینده کنگره آمریکا انتخاب شد. او از طرف حزب دموکرات در ایالت اورگان دعوت شد تا برای انتخابات ریاستجمهوری کاندید شود. حزب دموکرات میخواست به این وسیله توجه عمومی را به جنبش ضد جنگ ویتنام جلب کند. خانم مینک کمپین انتخاباتی هم برگزار و دو درصد آرا در اورگان را از آن خود کرد. حتی بعد از اینکه به مبارزات انتخاباتی خود داوطلبانه پایان داد، طرفدارهایی در ایالتهای دیگر هم پیدا کرد.
فرنسیس سیسی فرنتهولد
سال ۱۹۷۲ نقطه عطفی برای زنانی بود که بدنبال پستهای سیاسی بودند. فرنسیس سیسی فرنتهولد در این سال برای فرمانداری تگزاس کاندید شد. گلوریا استاینم رهبر فعالان حقوق زن او را کاندیدای معاون اولی جرج مکگاورن برای انتخابات ریاستجمهوری کرد اما حزب دموکرات دست رد به سینه او زد و به کاندیداتوری توماس ایگلتون سناتور میسوری برای معاونت ریاستجمهوری جورج مکگاورن کاندیدای این حزب رای داد.
لادانا هریس
در سال ۱۹۸۰ لادانا هریس بعنوان کاندیدای معاون اولی برای ریاستجمهوری بری کامنر از حزب شهروندان آمریکا انتخاب شد. خانم هریس اولین زن بومی آمریکا بود که برای تصاحب این پست تلاش میکرد. او برای فعالیتهایش در زمینه حفظ محیط زیست شناخته شده بود. او همراه همسرش فرد هریس سناتور از اوکلاهاما در واشنگتن زندگی میکرد. برنده این انتخابات رونالد ریگان بود.
آنجلا دیویس
او نه تنها نویسنده تاثیرگذار، فعال مدنی و استاد فلسفه بود، بلکه کاندیدای معاون اولی حزب کمونیست هم در سال ۱۹۸۰ و هم در سال ۱۹۸۴ بود. او در کنار گاس هال برای رسیدن به این پست تلاش کرد. او آفریقاییتبار بود و در لیست افراد تحت تعقیب افبیآی قرار داشت.
جرالدین فرارو
خانم فرارو یکی از سیاستمدارن شناخته شده آمریکا بود. او نخستین زنی بود که در سال ۱۹۸۴ کاندیدای معاون ریاستجمهوری از یکی از احزاب اصلی آمریکا شد. او که نماینده کنگره از نیویورک بود از طرف والتر ماندل کاندیدای حزب دموکرات برای سمت معاون اولی انتخاب شد. آنها در برابر رونالد ریگان و معاون اولش جرج بوش پدر شکست خوردند. کاندیداتوری خانم فرارو برای اولینبار به آمریکا نشان داد که یک زن هم میتواند برای تصاحب پست معاونت ریاستجمهوری کاندید شود. ۲۴ سال بعد حزب جمهوریخواه یک زن – سارا پیلین- را به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری برگزید که او هم موفق به تصاحب این پست نشد. ۱۳ سال بعد از او و ۳۷ سال بعد از خانم فرارو هم کامالا هریس معاون رئیسجمهوری آمریکا شد.
کارول موزلی براون
او سناتور دموکرات از ایلینوی بود. نخستین زن آمریکایی- آفریقاییتبار که به عنوان نماینده سنا انتخاب شد. اولین زن آمریکایی- آفریقاییتبار که از حزب دموکرات در سنا انتخاب شد و نخستین زن سناتور از ایالت ایلینوی بود. در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد قصد دارد از طرف حزب دموکرات کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری بشود. اما بعد از مدتی انصراف داد.
سارا پیلین
۲۴ سال بعد از کاندیداتوری جرالدین فرارو برای معاونت ریاستجمهوری، در سال ۲۰۰۸ سارا پیلین از طرف جان مک کین- کاندیدای ریاستجمهوری برای حزب جمهوریخواه – بعنوان کاندیدای معاون اولی انتخاب شد. سارا پیلین هم فرماندار آلاسکا بود. انتخاب خانم پیلین از طرف آقای مککین در محافل سیاسی آمریکا بسیار خبرساز بود. چون او اولین زنی بود که همراه یک کاندیدای ریاستجمهوری از حزب جمهوریخواه برای رسیدن به کاخ سفید تلاش میکرد. اما باراک اوباما و جو بایدن معاونش آنها را شکست دادند.
کارلی فیورینا
بازرگان آمریکایی و مدیر اجرایی سابق شرکت فناوری اطلاعات هیولت پاکارد ( اچپی) که در سال ۲۰۱۶ کمپین مستقل خودش را برای حزب جمهوری خواه شروع کرد. در آن سال تنها زنی بود که از این حزب کاندید شده بود . در سال ۲۰۱۰ هم موفق نشد در انتخابات سنا رای کافی را بدست آورد. از مخالفان سرسخت هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق و کاندیدای ریاستجمهوری سابق آمریکا بود. انتقاد شدیدی هم برای فروش غیرمستقیم پرینترهای اچپی به ایران در زمانی که ریاست این شرکت را برعهده داشت و در زمانی که بیل کلینتون رئیسجمهوری سابق آمریکا ایران را تحریم کرده بود از او شده بود.
هیلاری کلینتون
در سال ۲۰۰۸ کاندیدای ریاستجمهوری برای حزب دموکرات شد. هیچ زنی پیش از او تا این حد در سیاست پیش نرفته بود. اما باراک اوباما در رقابتها از او جلو زد و خانم کلینتون ضمن انصراف از رقابتها از آقای اوباما حمایت کرد و مبارزاتی را برای جمع کردن رای برای او آغاز کرد. در نهایت در دوره اول ریاستجمهوری باراک اوباما، هیلاری کلینتون وزیر خارجه او شد.
در سال ۲۰۱۶ خانم کلینتون رسما نامزدیاش را برای انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد. با اینکه خیلیها تصور میکردند دیگر سقف شیشهای شکسته شده و یک زن رئیسجمهور آمریکا میشود و با اینکه آرای عمومی او از دونالد ترامپ بیشتر بود، اما دونالد ترامپ با بدست آوردن حد نصاب لازم در آرای کالج انتخاباتی، رئیسجمهوری آمریکا شد.