پارلمان اروپا قطعنامه‌ای علیه نقض حقوق بشر در ایران به تصویب رساند

یک روز پس از تصویب تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه نقض حقوق بشر در ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پارلمان اروپا نیز روز پنج‌شنبه قطعنامه مشابهی را علیه نقض گسترده حقوق بشر از سوی حکومت جمهوری اسلامی به تصویب رساند

به گزارش سایت خبری پارلمان اروپا، این قطعنامه با ۶۱۴ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۶۳ رای ممتنع به تصویب رسید. در این قطعنامه، اعضای پارلمان اروپا بازداشت خودسرانه، محکومیت و بازگرداندن دوباره نسرین ستوده فعال حقوق بشر و برنده جایزه ساخاروف به زندان را محکوم کردند. آنان همچنین از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند که که فوراً و بدون قید و شرط او را آزاد کنند و اجازه دهند مراقبت های بهداشتی مورد نیاز خود را دریافت کند.

این قطعنامه همچنین اعدامهای اخیر روح الله زم ، روزنامه نگار ساکن فرانسه و مدیر کانال تلگرام آمد نیوز و نوید افکاری کشتی‌گیر معترض را محکوم می‌کند و از ایران می خواهد که مانع از اعدام قریب الوقوع احمدرضا جلالی، استاد دانشگاه ایرانی سوئدی شود.

در این قطعنامه همچنین از جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همه کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده که برای جلوگیری از هرگونه اقدام برای اعدام آقای جلالی و لغو حکم اعدام وی مداخله فوری کنند.

همچنین در این قطعنامه از کشورهای عضو خواسته شده است که بیانیه های مشترک عمومی داده و ابتکارهای دیپلماتیک را برای نظارت بر دادرسی های ناعادلانه و بازدید از زندان هایی که مدافعان حقوق بشر و سایر زندانیان عقیدتی از جمله اتباع اتحادیه اروپا در ایران در بازداشت هستند، انجام دهند.

همچنین این قطعنامه خواستار آن شده که اقدامات هدفمند اروپایی علیه مقامات ایرانی مسئول نقض جدی حقوق بشر ، از جمله اعدامهای اخیر روح الله زم و نوید افکاری ، و همچنین علیه کسانی که مسئول نقض فاحش حقوق بشر هستند ، از جمله قضات صادر کننده احکام مرگ برای روزنامه نگاران ، مدافعان حقوق بشر ، مخالفان سیاسی و فعالان صورت گیرد.

روز چهارشنبه نیز مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را به پیشنهاد کانادا علیه نقض گسترده حقوق‌بشر در ایران به تصویب رساند. در جلسه رای‌گیری به این قطعنامه که روز چهارشنبه برگزار شد، ۸۲ کشور رای موافق، ۳۰ کشور رای مخالف و ۶۴ کشور رای ممتنع دادند.

این قطعنامه پیشتر کمیته سوم مجمع عمومی به تصویب اولیه رسیده بود و کشورهایی مثل اسرائیل، آمریکا، عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، آلبانی، بریتانیا، کانادا، فرانسه و آلمان به آن رای مثبت دادند.

در این قطعنامه که چند روز پس از اعدام روح‌الله زم به تصویب رسیده، نسبت به افزایش اجرای حکم اعدام در ایران به ویژه اعدام کسانی که در کودکی یا نوجوانی مرتکب بزهکاری شده‌اند ابراز نگرانی شده است. همچنین در این قطعنامه از ایران خواسته شده که از شکنجه و بدرفتاری با زندانیان خودداری کند.