با گذشت دوازده شب از آغاز خیزش تشنگان در خوزستان، شامگاه دوشنبه چهارم مرداد ماه دامنه این اعتراضات به استان البرز رسید و جمعی از مردم فردیس کرج در حمایت از این اعتراضات به خیابان آمده و تظاهرات کردند و شعارهایی از جمله «از کرج تا خوزستان، اتحاد اتحاد» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
بنابر گزارشها و ویدیوها صدها نفر از مردم معترض شامگاه دوشنبه چهارم مرداد ماه در خیابانهای فردیس کرج از جمله در بلوار شهدای فردیس به خیابان آمده و تظاهرات کردند.
جمعی از مردم فردیس کرج شامگاه دوشنبه چهارم مرداد ماه به خیابان آمده و علاوه بر شعارهایی چون «از کرج تا خوزستان، اتحاد اتحاد» که حمایت از اعتراضات مردم خوزستان، در تظاهرات خود شعار «مرگ بر دیکتاتور» نیز سر دادند.
تظاهرات دوشنبه شب مردم در فردیس کرج درحالی برگزار شد که روز دوشنبه نیز موج اعتراضها به تهران رسید و صدها معترض در حوالی خیابان جمهوری، حد فاصل خیابان ۳۰ تیر و میدان بهارستان، تظاهرات کردند.
مردم معترض در تظاهرات روز دوشنبه خود در تهران، شعارهایی چون «خامنهای حیا کن مملکتو رها کن»، «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران»، «مرگ بر دیکتاتور» و «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه» سر دادند.
با این حال انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران، اعتراضها را به «مصرف بیقاعده و عدم پرداخت هزینه برق» مربوط کرد و گفت: «برق که قطع شد گروه دیگری نیز که به دنبال مسائل خاص خود بودند اعتراضاتی داشتند.»
دوازدهمین شب اعتراضات خوزستان: ادامه اعتراضات در محلات، تداوم قطع اینترنت
چند منبع مطلع گفتند که با وجود استقرار هزاران نیروی یگان ویژه و نیروهای سپاه پاسداران و صدها خودروی ویژه ضد شورش در خیابانها و میادین اصلی شهرهای خوزستان، اعتراضات همچنان در برخی شهرها از جمله اهواز، شادگان و ماهشهر و سوسنگرد به شکل پراکنده و با تمرکز بر محلات ادامه دارد.
تداوم قطع اینترنت در شهرهای خوزستان به طور ضمنی تایید میکند که شرایط شهرهای خوزستان با گذشت دوازده شب از آغاز اعتراضات از نظر مقامهای امنیتی به وضعیتی عادی بازنگشته است.
در استان خوزستان دوشنبه شب و در دوازدهمین شب از آغاز اعتراضات، اینترنت موبایل در شهرهای در اهواز، سوسنگرد، شوش، شادگان، حمیدیه، ایذه، ماهشهر، دزفول، اندیمشک، آبادان، خرمشهر و دیگر شهرهای خوزستان همچنان قطع بود.
منابع محلی گفتند که قطع اینترنت موبایل تا بامداد سهشنبه همچنان برقرار بوده است ولی اینترنت خانگی در برخی شهرها از جمله شوش، دزفول و خرمشهر برقرار شده ولی ترافیک آن روی شبکه ملی اطلاعات قرار دارد و امکان برقراری با اینترنت جهانی برای کاربران خانگی همچنان وجود ندارد.
منابع محلی گفتند که موج بازداشت فعالان مدنی و جوانان معترض در این استان به ویژه در شهرهای اهواز، سوسنگرد، حمیدیه، شادگان، ماهشهر، شهر جراحی و شهرک طالقانی ماهشهر وهمچنین ایذه ادامه دارد.
ادامه موج بازداشتها در شهرهای خوزستان درحالی است که مقامهای جمهوری اسلامی از جمله غلامحسین محسنی اژهای که اکنون ریاست قوه قضاییه را بر عهده دارد، دو روز قبل از دستور آزادی اغلب بازداشتشدگان اعتراضات خوزستان خبر داده بودند
برخی منابع نزدیک به خانوادههای بازداشتشدگان در خوزستان گفتند که به این خانوادهها که پیگیر وضعیت فرزندان و بستگان خود هستند، هیچ اطلاعی درباره محل بازداشت و اتهام بازداشتگان ارائه نشده و در موارد متعددی مقامهای قضایی و نیروی انتظامی حتی حاضر به تایید اینکه بازداشت فرزندان این خانوادهها نشده و از وضعیت آنها ابراز بیاطلاعی کردهاند.
از میان شمار گسترده کودکان و نوجوانانی که در جریان اعتراضات شهرهای مختلف خوزستان بازداشت شدهاند نیز به گفته منابع مطلع، در موارد معدودی به خانوادههایشان اعلام شده که در صورت تامین وثیقههای چند صد میلیون تومانی امکان آزادیشان وجود دارد.
این درحالی است که بسیاری از این خانوادهها امکان تامین و تودیع وثیقههای چند صد میلیون تومانی را ندارند و به همین دلیل تاکنون تنها تعداد معدودی از کودکان و نوجوانان بازداشت شده بعد از تودیع وثیقه آزاد شده است.
خبرگزاریها در ایران در نخستین ساعات بامداد دوشنبه گزارش دادند که قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان، با بیان اینکه «بخشی از خواستههای مردم خوزستان در اعتراضات اخیر درست و به حق است»، گفته که «بخشی دیگر از مسایل پیش آمده به دلیل فشارهای مخالفان نظام بوده که در پشت صحنه هستند و سعی دارند به هر اتفاقی دامن بزنند.»
استاندار خوزستان، گفت که تعدادی از مشکلات از قبیل مسائل کارگری، اشتغال، وضعیت آب آشامیدنی و فاضلاب در استان خوزستان انباشته شده و به مردم فشار آورده است.