در دهمین شب اعتراضات خوزستان، جمعی از مردم معترض در اهواز، شادگان، ماهشهر و شهر جراحی دست به تظاهرات زدند. این درحالی است که روز شنبه گروهی از مردم تبریز مرکز آذربایجان شرقی و بجنورد مرکز استان خراسان شمالی و سقز در استان کردستان با برگزاری تظاهرات خیابانی از اعتراضهای شهروندان در خوزستان حمایت کردند.
اعتراضات در اهواز با وجود استقرار هزاران مامور یگان ویژه و سپاه پاسداران و جود سنگین امنیتی، جمعی از مردم و جوانان معترض در علوی، کمپلو و لشکرآباد در ساعات پایانی شنبه شب به خیابان آمدند.
نیروهای امنیتی به سوی محل تجمع معترضان گاز اشکآور پرتاب کرده و تیراندازی کردند و همزمان اینترنت موبایل برخی از اپراتورها که بعد از چند روز قطعی روز شنبه برای ساعاتی قطع شده بود، باردیگر به طور کامل قطع شد.
منابع محلی گفتند جمعی از مردم ماهشهر و همچنین شهر جراحی، شهرک چمران ماهشهر، نیز شنبه شب در دهمین شب اعتراضات خوزستان، با وجود استقرار و گشتزنی نیروهای یگان ویژه و سپاه پاسداران، به خیابان آمده و به اعتراضات خود ادامه دادند.
نیروهای امنیتی از آغاز اعتراضات شنبه شب، شلیک گاز اشکآور و حمله به مردم معترض در ماهشهر را آغاز کردند و در شهرک جراحی در مقابل جوانان معترض که به نشان اعتراض آتش روشن کرده بودند، گاز اشکآور و گلوله شلیک کردند.
از سوی دیگر، بازداشتهای گسترده فعالان مدنی و جوانان در شهرهای اهواز، شادگان، ماهشهر، شهر جراحی، حمیدیه، خرمشهر، سوسنگرد، ایذه و شوش طی روز و شامگاه شنبه ادامه یافت.
به گفته منابع محلی، در موج بازداشتهای خوزستان، نیروهای سپاه پاسداران در برخی مناطق اهواز اقدام به ورود به منازل برخی از مردم کرده و در مواردی چند عضو اغلب جوان خانوادهها را بازداشت کردهاند.
این در حالی است که علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، که خود زاده اهواز است روز پنجشنبه ۳۱ تیر ماه در حساب توییتر خود خبر داده بود که «به نیروهای امنیتی دستور داده شد بازداشتیهای حوادث اخیر خوزستان که عمل مجرمانهای نداشتهاند به سرعت آزاد شوند.»
شمخانی البته با بیان اینکه «اعتراض حق طبیعی و قابل پذیرش در جمهوری اسلامی است»، تاکید کرده بود که «مردم اجازه نمیدهند مشکلات داخلی بستر سوءاستفاده معاندین شود.»
منابع محلی در استان خوزستان گفتند که موج بازداشت فعالان مدنی و جوانان پس از این سخنان شمخانی، گستردهتر شده است.
بازداشتشدگان به مکانهای نامعلوم منتقل شدهاند و خانوادههای فعالان مدنی و معترضان بازداشت شده با وجود مراجعه به دستگاههای مسئول در اهواز و دیگر شهرها، تاکنون پاسخی در مورد محل نگهداری و اتهام فرزندان و بستگان خود دریافت نکردهاند.
به گفته منابع محلی، اینترنت موبایل که روز شنبه در اهواز بعد از نزدیک شش روز برای ساعاتی از سوی برخی اپراتورها برقرار شده بود از عصر شنبه باردیگر به طور کامل در اهواز قطع شد.
علاوه بر اهواز، اینترنت در سوسنگرد، شوش، شادگان، حمیدیه، ایذه، ماهشهر و دیگر شهرهای خوزستان قطع شد و این قطعی تا صبح یکشنبه همچنان ادامه دارد.
روزنامه جهان صنعت در شماره روز گذشته خود نوشت که در جریان این اعتراضات تاکنون دستکم ۹ نفر کشته شدهاند. مقامهای جمهوری اسلامی و همچنین نهادهای دولتی و حکومتی تاکنون شمار کشتهشدگان اعتراضات خوزستان را اعلام نکردهاند ولی از میان کشتهشدگانی که تاکنون شناسایی شدهاند اغلب جوان و در چند مورد نوجوانان بوده و در جریان اعتراضات با شلیک نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
بنابر گزارشها، شماری از معترضان که در اهواز، سوسنگرد، ماهشهر و شادگان و دیگر شهرهای خوزستان و همچنین شهر الیگودرز در استان لرستان در اثر شلیک نیروهای امنیتی با سلاح جنگی یا سلاح ساچمهزن یگان ویژه زخمی شدهاند تاکنون از بیم بازداشت به بیمارستانها مراجعه نکردهاند.
از سوی دیگر جمعی از مردم بجنورد مرکز استان خراسان شمالی نیز شامگاه شنبه دوم مرداد ماه در خیابانهای این شهر تظاهرات کردند. معترضان در بجنورد شعارهایی چون «ایرانی میمیرد، ذلت نمیپذیرد» و « نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم» سر دادند.
یکی از شهروندان بجنوردی در ویدیوی ارسالی به ایران اینترنشنال گفت که تظاهرات مردم بجنورد در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان و در چهارراه مخابرات این شهر برگزار شد.
همزمان با دهمین شب اعتراضات خوزستان، در شهر سقز استان کردستان نیز به دنبال تجمع اعتراضی جمعی از مردم، نیروهای امنیتی و نیروهای یگان ویژه در میادین و خیابانها مستقر شدند.
در استان البرز نیز، جمعی از معترضان شنبه شب جاده محمدشهر یه کیانمهر استان البرز را در حمایت از اعتراضات خوزستان برای ساعاتی بستند.