فاجعه کرونا با فتواى جنایتکارانه خامنه اى در ایران: شرایط «فوق بحرانی» در هرمزگان؛ مرگ شماری از رانندگان شرکت واحد در تهران

آمار رسمی وزارت بهداشت رژیم نشان می‌دهد از ۲۱ تیر تا ۲۲ تیر، ۲۲ هزار و ۷۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ۱۶۶ مورد مرگ در کشور تأیید شده است.

وزارت بهداشت، آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند.

پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری از کمبود تخت و افزایش مرگ و میر در ایران تا چند روز دیگر خبر داد. دکتر طبرسی گفت «بیمار بدحال و بیماران بستری در آی‌سی‌یو زیاد هستند.»

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به محدودیت‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال کرده است گفت تهران «از قبل هم شلوغ‌تر» است و «همه محدودیت‌ها روی کاغذ است.»

شرایط «فوق بحرانی» در هرمزگان

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران از پیک جدید کرونا در هرمزگان خبر داد.

نمکی گفت همجواری این استان با خوزستان به شیوع گونه جهش یافته کرونا که نخستین بار در بریتانیا مشاهده شد، انجامید. وزیر بهداشت ایران گفت: «پیک ویروس جدید هندی را هم از مرزهای آبی جنوب و قسمت‌هایی از پارسیان عسلویه و قسمت‌های همجوار با سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان داشتیم.»

احمد مرادی، نماینده هرمزگان نیز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا شرایط این استان را «فوق بحرانی» توصیف کرد و گفت استان هرمزگان «در شرایط حاد کرونایی» با کمبود تخت های بیمارستانی مواجه است و افزود هرمزگان از لحاظ  تخت‌های بیمارستانی ۵۰ درصد پایین‌تر از نرم کشوری بوده است.

تداوم وضعیت بحرانی سیستان و بلوچستان 

در استان سیستان و بلوچستان نیز وضعیت شیوع کرونا همچنان بحرانی است.

نماینده خاش به وزیر بهداشت گفت گزارش‌هایی که از مدیریت شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان به شما می‌دهند با واقعیت تطابق ندارد.

روز گذشته نیز درگیری لفظی نماینده زاهدان و وزیر بهداشت در پخش زنده جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا خبرساز شد. فداحسین مالکی گفت: « دائما درباره مردم مظلوم سیستان و بلوچستان دروغ می گویند. آمارهای غلط از تعداد جانباختگان می‌دهند. تجهیزات و بیمارستان نداریم، می‌گویند تخت‌ها خالی است. ‏اعتراض هم که می‌کنیم، هتاکی می‌کنند.»

سعید نمکی نیز در واکنش گفت مالکی برای تغییر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سه بار پیش به او مراجعه کرد تا فرد مورد نظر خود را معرفی کند. وزیر بهداشت گفت «من با فشار نماینده، رئیس دانشگاه را عوض نمی‌کنم.»

در این میان، بسیاری به این نکته اشاره کرده‌اند که نماینده زاهدان، پیش از این در مورد کمبود امکانات پزشکی صحبتی نکرده بود و پیگیر این موضوع نشده بود.

 

پیش از سفر وزیر بهداشت ایران به استان سیستان و بلوچستان، برخی از فعالان و خبرنگاران محلی از «خالی کردن» تخت‌های بیمارستان‌ها و آماده کردن آنها برای دیدار وزیر بهداشت خبر دادند.

 

این در حالی است که این استان با کمبود امکانات پزشکی دست به گریبان است و قطعی مداوم آب نیز کمکی به بهبود شرایط و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط شهروندان نمی‌کند.

در عین حال، محمدحسن قوسیان مقدم، دبیر کل جمعیت هلال احمر از ارسال یک‌ میلیون و ۲۳۴ هزار ماسک از ۱۷ تا ۲۰ تیر ماه در شهرستان‌های این استان خبر داد و گفت از این تعداد، ۸۴ هزار ماسک را خیرین و بقیه را شعب استان تأمین کردند.

عدم توجه به واکسیناسیون راننده‌های اتوبوس و تاکسی

همزمان با موج جدید شیوع ویروس کرونا در ایران، واکسیناسیون نیز که قرار بود سرعت بگیرد همچنان به کندی و با بی نظمی انجام می‌شود.

محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اعلام مرگ ۱۶ نفر در این شرکت بر اثر کرونا، گفت: «هر هفته طی مکاتباتی با ستاد کرونا خواستار تزریق واکسن برای رانندگان اتوبوس شدیم، اما متاسفانه تا کنون رانندگان در اولویت تزریق قرار نگرفتند.»

ترفع افزود تا امروز ۸۳ نفر در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به کرونا مبتلا شده‌اند.

محمد روشنی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران نیز از عدم توجه به واکسیناسیون راننده‌های تاکسی به رغم درخواست‌های مکرر خبر داد و گفت که در پیک کرونا «شاهد فوت ۵۰ راننده تاکسی در یک ماه بودیم.»

روشنی گفت بیشتر از ۲۵۰ راننده با پروانه فعالیت و ۱۵۰ راننده که پروانه فعالیت آنها منقضی شده براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران از وعده تزریق ۴۰۰ هزار دز واکسن در روز از نوزدهم تیرماه خبر داده بود که محقق نشد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران در واکنش به این موضوع گفت منظور وزیر بهداشت این بوده که «ظرفیت» تزریق ۴۰۰ هزار دز در روز وجود دارد.

آقای جهانپور گفت باید تا شهریور صبر کرد تا وضعیت واکسیناسیون «به تدریج» بهتر شود.