مرکز شرکت بیونتک بر درمان سرطان بود. تولید واکسن کرونا زمینه را برای تولید داروهای درمان سرطان هموار ساخت. بهویژه آنکه تولید واکسن کرونا نیاز مالی این شرکت برای تسریع اجرای پروژههای درمان سرطان را تامین کرده است.
اوگور شاهین و اوزلم تورهچی، زوج آلمانی ترکتباری هستند که شرکت داروسازی بیونتک آلمان را تاسیس کردهاند. به باور شاهین، موفقیت بیونتک در تولید واکسن کرونا زمینه را برای پیشبرد فعالیت این شرکت در دستیابی به دارویی موثر برای درمان سرطان هموار ساخته است.
اوگور شاهین در مصاحبه با هفتهنامه “بیلد ام زونتاگ” گفته است که پیش از وقوع همهگیری کرونا، ۲۰ داروی مقابله برای درمان سرطان مطرح بودند. اما دنبال کردن سریع این پروژهها برای رسیدن به مطلوبترین دارو به علت محدودیتهای مالی ممکن نبوده است.
بنیانگذار شرکت بیونتک میگوید درآمد ناشی از تولید و فروش واکسن کرونا باعث تغییر شرایط شده و این شرکت در حال حاضر میتواند این پول را صرف تسریع تحقیقات ناظر بر کرونا بکند.
او در مصاحبه یاد شده ابراز امیدواری کرده که در سال ۲۰۲۳ این شرکت بتواند برای نخستین داروی درمان سرطان تقاضای مجوز بکند.
آرانای پیامرسان
اوزلم تورهچی رئیس شرکت بیونتک گفته است که این شرکت مدتهاست که بر روی پروژه تولید واکسنی برای مقابله با سرطان و سایر بیماریها کار میکند.
واکسنهایی که بنمایهاصلیشان آرانای پیامرسان (mRNA) است. تورجی میگوید که سیستم ایمنی بدن کلید اصلی مقابله با بیماریها است.
او میگوید میتوان سیستم ایمنی بدن را از طریق شیوههای درمانی “آموزش” داد. به باور او برای درمان سرطان نیز میتوان از همان مکانیسم و راهکاری بهره گرفت که سیستم ایمنی بدن انسان در مقابله با ویروسها و باکتریها میلیونها سال تکوین یافته است.
تورهچی میگوید زمانی که همهگیری ویروس کرونا اتفاق افتاد، شرکت بیونتک تصمیم گرفت از این مکانیسم برای مقابله با ویروس کرونا بهره گیرد.
این زوج دانشمند بر این باورند که از مکانیسم آرانای پیامرسان میتوان برای درمان بسیاری از بیماریها و از جمله سرطان نیز استفاده کرد.