شاهزاده رضا پهلوی در نشست مجازی «نه به جمهوری اسلامی» گفت که مردم ایران این بار با تحریم انتخابات تنها یک پیام به جمهوری اسلامی نمیدهند، بلکه به جهانیان هم پیام میدهند که به نظام پشت کردهاند.
او افزود جمهوری اسلامی شرکت در انتخابات را پیام مشروعیت خود میداند و این مهم است که جهانیان بدانند مردم با تحریم انتخابات به نظام پشت کردهاند.
نشست مجازی «نه به جمهوری اسلامی» روز جمعه ۱۱ خرداد با حضور گروهی از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی با هدف تشویق به تحریم انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد.
حسن شریعتمداری، دبیرکل شورای مدیریت گذار، نیز در این نشست با اشاره به تحریم انتخابات گفت که این تصمیم بزرگ مردم، «پس زدن سیرک انتخابات برای همیشه است، نه قهر با صندوق انتخابات.»
او افزود که ما خود را تنها تسریع کننده مبارزه مردم می دانیم و میدان در اختیار آنانی است که در میدان هستند.
فاطمه سپهری، از امضا کنندگان بیانیه استعفای خامنهای هم در این نشست گفت: «تا جمهوری اسلامی نرود، ۸۵ میلیون ملت ایران در بدبختی زندگی خواهند کرد و ما به گروگان گرفته شدهایم.»
او از همه خواست که صدای مردم ایران را به جهانیان برسانند و افزود کسانی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی به خارج میآیند، نماینده ملت ایران نیستند
نرگس منصوری، دیگر امضا کننده بیانیه استعفای خامنهای، نیز گفت که بعد از انتشار بیانیههای استعفای خامنهای، اعتراضات قشرهای مختلف گستردهتر و ترس سران حکومت از فروپاشی بیشتر شد.
منصوری تاکید کرد که همه سازمانها باید حول مطالبات دموکراسیخواهانه مردم ایران از جمله برکناری خامنه ای، گذار از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی بر اساس اعلامیه حقوق بشر گردهم بیایند و نگران آلترناتیو نباشند.
محمد نوریزاد، زندانی سیاسی، نیز در پیامی از زندان خطاب به مشارکتکنندگان در انتخابات اعلام کرد که «اگر میخواهید رای بدهید در همه کشتارهای خلخالیها خود را سهیم بدانید. زمین پیش روی شما تشنه و گرسنه و خونی است.
مسیح علینژاد،کنشگر سیاسی، نیز هدف از برگزاری این نشست را به تصویر کشیدن همبستگی مخالفان جمهوری اسلامی دانست و افزود که باید این همبستگی را باید به جامعه جهانی نیز منتقل کنیم.
او خواستار راه اندازی «پارلمان ملی براندازی» در خارج از ایران شد.
شاهین نجفی، هنرمند، نیز در این نشست گفت که برای نه گفتن ابتدا باید آری گفتن را یاد گرفت، پس «آری به فاش شدن روابط سیاسی و مالی و گذشته اشخاص». او افزود که اگر گذشتگان ما حقیقت را جدی میگرفتند ما پس از ۴۰ سال در این وضعیت نبودیم.
امیرحسین اعتمادی، عضو شبکه فرشگرد، نیز ساسان نیکنفس را آخرین قربانی علی خامنهای خواند و تشکیل این نشست را نتیجه اعتراضات سالهای اخیر و گذاشته دانست. او تاکید کرد که گروههای اپوزیسیون باید برای هدف بزرگتر، اختلافنظرهای خود را کنار بگذارند.
ناهید بهمنی، عضو حزب کومله، نیز در نشست مجازی «نه به جمهوری اسلامی» اعلام کرد که شرکت نکردن در این «رایکشی» اراده جمعی و همبستگی ملی را تقویت میکند و چه بسا میتواند در ریزش نیروهای داخل رژیم موثر باشد. او افزود که میتوانیم با هزینه کم ناقوس بیاعتباری این رژیم را به صدا در بیاوریم.
فواد پاشایی، دبیرکل حزب مشروطه ایران، گفت که در برابر نه به جمهوری اسلامی به تعداد زیادی آری داریم که میتواند ما را همبسته کند، پس «آری به شفافیت سیاسی و مالی و روابط.»
اسماعیل نوری علا، دبیر کل حزب سکولار دموکرات، برگزاری نشست مجازی «نه به جمهوری اسلامی» را نمادی از همبستگی اپوزیسیون دانست و ابراز امیدواری کرد که تعهد به همبستگی در بیرون از این نشست نیز ادامه یابد.
مهران شرهانی، نماینده حزب پان ایرانیست، گفت که همبستگی گروه های اپوزیسیون باید حول ایران به معنای تمام و کمال خود شکل بگیرد.
مسعود نقره کار نیز خطاب به مردم افزود که به قاتلان فرزندان مردم ایران و ویرانگران کشور رای ندهید.