محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، با اشاره به سابقه انسداد موقت رسانههای اجتماعی گفت ممکن است شورای عالی امنیت ملی در مواقع بحران، این دستور را صادر کند.
جهرمی روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه گفت: «شورای عالی امنیت ملی ممکن است در بحرانها مثل اتفاقاتی که بعضا در این سالها افتاد، بگوید شبکههای اجتماعی را چند روز قطع و بعد وصل کنید.»
با این حال، او اشاره کرد که این شورا یا شورای عالی فضای مجازی نمیتوانند حکم انسداد طولانیمدت رسانههای اجتماعی را بدهند.
مساله انسداد اینترنت و رسانههای اجتماعی از زمانی بیشتر حاشیهساز شد که طی اعتراضات سراسری آبان سال ۱۳۹۸، دسترسی مردم به رسانههای اجتماعی برای مدت چند روز قطع شد.
در آن اعتراضات بیش از ۱۰ هزار نفر بازداشت شده و صدها نفر نیز کشته شدند.
جهرمی همچنین از حضور مقامهای کشور در رسانههای اجتماعی که برای مردم مسدود است، استقبال کرد و گفت: «برخی قبلا به حضور پلتفرمها اعتراض داشتند، اما امروزه همانها از همان پلتفرمها استفاده میکنند.»
اشاره تلویحی او به حضور ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، در توییتر و تلگرام است. روز سهشنبه عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات،هم از رییسی خواسته بود برای رفع «ظلم و تبعیض» نسبت به مردم دستور رفع فیلتر توییتر را برای همه صادر کند.
رییسی که در وعدههای انتخاباتی خود دسترسی رایگان دهکهای پایین جامعه به اینترنت را مطرح کرده، پیش از این بارها خواهان «مدیریت» فضای مجازی شده بود.
توییتر در سال ۱۳۸۸ با دستور کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه فیلتر شد، در سال ۱۳۹۷ هم تلگرام با حکمی از سوی یک بازپرس قضایی از دسترس خارج شد.
به تازگی هم ایراناینترنشنال گزارشی از اقدام برای انسداد اینستاگرام منتشر کرد که در پی آن دستگاه قضایی اعلام کرد دستور صادرشده در این زمینه را بلااثر کرده است.