کرونا در ایران؛ ابراز نگرانی مقام بهداشتی از «واکسن گیت» و تبعیض در توزیع واکسن

آمار وزارت بهداشت رژیم  نشان می‌دهد از نهم تا دهم اردیبهشت، ۲۰ هزار و ۷۳۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده است و ۳۹۱ بیمار جان  خود از دست دادند. به این ترتیب، مجموع جان باختگان کووید-۱۹ به ۷۲ هزار و ۸۷۵ نفر رسید.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

  • ابراز نگرانی سخنگوی سازمان غذا و دارو از «واکسن گیت»

اظهارات کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران در شبکه اجتماعی «کلاب هاوس» در رابطه با واردات واکسن توسط بخش خصوصی در فضای مجازی و رسانه‌های داخل ایران خبرساز شد.

آقای جهانپور با اشاره به اینکه عده‌ای می‌خواهند واکسن را با دوازده برابر قیمت وارد کنند گفت: « این تفاوت قیمتی شاید در اسمش در شیک ترین حالت اسمش پورسانت باشد. منطق حکم می‌کند، واکسنی که ارزش آن امروز حدود ۴ یا ۵ دلار است، اگر تا ۵۰ دلار فاکتور شده، مسئله دار است.»

سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران گفت به ۳۵ شرکت مجوز واردات واکسن داده شده است.

 

  • اظهار نظر مقام بهداشتی در مورد خرید واکسن آمریکایی همزمان با ورود «بزرگ‌ترین محموله وارداتی» از چین

جمعیت هلال احمر اعلام کرد یک میلیون دُز واکسن از چین وارد ایران شده است و گفت این، «بزرگ‌ترین محموله وارداتی» تا امروز بوده است.

در عین حال، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد واردات واکسن‌های ساخت بریتانیا و آمریکا توسط بخش خصوصی گفت: «بخش خصوصی می‌تواند واکسن آمریکایی مدرنا را از آلمان یا هلند خریداری کند و فقط واردات واکسن تولید شده در آمریکا و انگلیس ممنوع است.»

در نوزدهم دی‌ماه، رهبر جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد. بسیاری معتقدند این تصمیم منجر شد ایران از دریافت واکسن از دیگر کشورها عقب بماند.

براساس جدول نیویورک تایمز تا روز دوشنبه، ایران تاکنون تنها به یک درصد از جمعیت خود واکسن زده است. این در حالی است که اسرائیل ۶۰، آمریکا ۴۴ و ترکیه به ۱۷ درصد مردم خود واکسن زده اند.

گزارش معاون فنی گمرک نشان می‌دهد ۷۲۰ هزار دوز واکسن از روسیه، یک میلیون و ۶۵۰ هزار دوز از چین، ۱۲۵ هزار دوز از هند و ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ کواکس از کره جنوبی وارد ایران شده که در مجموع به ۳.۱ میلیون دوز می‌رسد.

  • عزل چند مقام شهرداری و بحث در مورد واکسیناسیون پاکبانان افغانستانی

حجت نظری، عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه شورای شهر از تبعیض میان پاکبان ایرانی و غیر ایرانی انتقاد کرد و گفت:«ظاهرا اتباع افغانستانی به دلیل نداشتن کد ملی امکان استفاده از واکسن را ندارند که لازم است دولت هرچه سریعتر تدابیری را در این خصوص اتخاذ کند.»

نظری گفت اگر قانونا نمی‌توان به آنها واکسن تزریق کرد، آیا قانونا می‌توان آنها را به کار مشغول کرد.

سوء استفاده از سهمیه واکسن پاکبانان در روزهای گذشته خبرساز شده است و رسانه‌های داخلی ایران از آن به عنوان «واکسن‌خواری» یاد کردند.

پیروز حناچی، شهردار تهران در جلسه شورای شهر تهران از عزل «چند نفر از خاطیان» در منطقه شش، نه و هفت تهران خبر داد و گفت «دستور العمل دقیق» برای توزیع واکسن ارائه نشده بود. آقای حناچی افزود لیست افرادی که خارج از نوبت واکسینه شده‌اند منتشر خواهد شد.