وزارت آموزش و پرورش: استخدام ۲۵ هزار طلبه مفت خور به عنوان معلم و برای اسلامی کردن مدارس قانونی است

وزارت آموزش‌ و‌ پرورش برنامه این وزارتخانه برای استخدام ۲۵ هزار طلبه به عنوان معلم برای اسلامی کردن مدارس را اقدامی قانونی و براساس مصوبات مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواند.

استخدام طلاب در آموزش و پروز درحالی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است که در چند سال گذشته معلمان و فرهنگیان ایران چند اعتصاب سراسری در اعتراض به نقض حقوق صنفی خود، عدم تامین معیشت و جایگاه معلمان و پولی‌سازی آموزش و پرورش برگزار کردند.

وزارت آموزش و پرورش، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه، در پاسخ به گزارش روزنامه شرق درباره برنامه «استخدام ۲۵ هزار طلبه مرد و زن به عنوان معلم در راستای اسلامی کردن مدارس»، افزود که این کار مطابق قانون مصوب سال۷۵ مجلس شورای اسلامی درباره استخدام روحانیون و طلاب در آموزش‌و‌پرورش و اساسنامه دانشگاه فرهنگیان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می‌گیرد.

همزمان ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌و‌پرورش نیز با دفاع از طرح استخدام ۲۵هزار طلبه در آموزش و پرورش، اعلام کرد طی یک سال گذشته ۴۴۰طلبه به عنوان معلم استخدام شده‌اند اما این تعداد را اندک توصیف کرد.

ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌و‌پرورش همچنین تاکید کرد که استخدام طلاب مرد و زن به عنوان معلم را بخشی از «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» است.

این ستاد افزود که پیشینه تعلیم و تربیت در ایران قرن‌ها در اختیار حوزه‌های علمیه بوده و اکنون سند تحول بنیادین آموزش و پرورش احیای ارزش‌های معرفتی و دینی است.

یک روز قبل کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه‌ای به مناسبت روز معلم، دوازدهم اردیبهشت ماه، به پایین بودن حقوق معلمان، نبود حق بیمه و امنیت شغلی برای آنان، عدم اجرای کامل همسان‌سازی برای بازنشستگان و همچنین «جذب طلاب به‌ عنوان معلم در مدارس» اعتراض کرد.

کانون صنفی معلمان ایران همچنین خواستار آزادی معلمان زندانی از جمله اسماعیل عبدی، دبیرکل پیشین این کانون، شد که از چند سال قبل و پس از برگزاری اعتصاب سراسری معلمان بازداشت و زندانی شده است. این کانون همچنین خواهان پایان برخوردهای سرکوبگرانه با معلمان شد.

علی خامنه‌ای به طور مشخص در چند سال گذشته بر ضرورت اجرای « سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» تاکید داشته است که ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌و‌پرورش در جوابیه خود به روزنامه شرق اجرای آن را «احیای ارزش‌های معرفتی و دینی» توصیف کرده است.

ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌و‌پرورش البته گفت که طلاب داوطلب در یک شرایط یکسان با سایر داوطلبان در آزمون ورودی آموزش‌و‌پرورش و «گزینش و مصاحبه‌های آن» شرکت می‌کنند اما همزمان تاکید کرد که «آموزش‌و‌پرورش که نزدیک‌ترین عرصه برای فعالیت طلاب است».