وکیل نازنین زاغری موضوع آزادی موکلش در ازای ۴۰۰ میلیون پوند را رد کرد

یک روز پس از آن که شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی از آزادی قریب‌الوقوع‌ نازنین زاغری، شهروند ایرانی‌بریتانیایی، در ازای دریافت ۴۰۰ میلیون‌ پوند از بریتانیا خبر داد، وکیل او چنین موضوعی را رد کرد؛ همزمان شماری از رسانه‌ها گزارش داده‌اند احتمال مبادله زندانی بین ایران و آمریکا قوت بیشتری گرفته است.

حجت کرمانی، وکیل مدافع نازنین زاغری، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت درباره آزادی موکلش در ازای ۴۰۰ میلیون پوند از بریتانیا به پایگاه خبری امتداد گفت: «چنین مساله‌ای صحت ندارد؛ چرا که هیچ نکته یا اطلاعاتی به من یا موکلم درباره تبادل ابلاغ نشده است یا حداقل آنکه ما در جریان چنین مساله‌ای نیستیم.»

روز یکشنبه شبکه خبر ایران و همچنین روزنامه المیادین وابسته به حزب‌الله لبنان، به نقل از منابع آگاه گزارش داده بودند مذاکراتی امنیتی میان ایران و بریتانیا در جریان بوده و قرار است ۴۰۰ میلیون پوند از طلب ایران در بریتانیا در قبال آزادی نازنین زاغری آزاد شود.

در واکنش به این خبر، یک مقام وزارت خارجه بریتانیا این شرط ایران برای آزادی زاغری را بی‌اهمیت دانست.

همچنین جیمز کلورلی،‌ معاون وزیر خارجه بریتانیا، روز دوشنبه گفت ایران نباید از شهروندان دوتابعیتی بریتانیا به عنوان «اهرم سیاسی» استفاده کند.

کلورلی در مصاحبه با شبکه اسکای‌نیوز گفت «بازداشت خودسرانه» زاغری باید از موضوع اختلاف حقوقی ایران با لندن تفکیک شود.

همچنین تولیپ صدیق، نماینده حزب کارگر در پارلمان بریتانیا، روز دوشنبه در توییتی نوشت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی کشورش به ایران پول آزادی گروگان در پرونده نازنین زاغری نیست، بلکه «بدهی تاریخی بریتانیا به ایران است که دادگاه‌ها تاییدش کرده‌اند».

همسر زاغری بارها زندانی شدن او را «گروگان‌گیری» حکومت ایران در ارتباط با پرونده بدهی دولت بریتانیا به ایران خوانده است.

ادعای صداوسیما درباره آزادی زاغری روز یکشنبه کمی پس از آن منتشر شد که دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا،‌ شیوه رفتار حکومت ایران با این شهروند ایرانی بریتانیایی را مصداق «شکنجه» خواند.

راب به شبکه بی‌بی‌سی گفت: «ایران به طور واضح و بدون ابهام موظف به آزادی او است.»

اشاره وزیر خارجه بریتانیا به محکومیت جدید زاغری است که در چارچوب یک پرونده جدید علیه او صادر شده است.

هفته گذشته، وکیل زاغری خبر داد دادگاه انقلاب موکلش را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی فارسی به یک سال حبس و یک سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرده است.

زاغری به تازگی محکومیت پنج سال حبس خود را به پایان رساند.

تکذیب توافق بر سر تبادل زندانی بین ایران و آمریکا

شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی و همچنین المیادین علاوه بر موضوع آزادی احتمالی نازنین زاغری در ازای دریافت پول از بریتانیا، گزارش داده بودند ایران و آمریکا نیز بر سر تبادل زندانیان به توافق رسیده‌اند؛ موضوعی که بلافاصله با تکذیب مقام‌های دو کشور روبه‌رو شد.

المیادین و شبکه خبر گزارش داده بودند که قرار است ایران چهار شهروند آمریکایی محبوس در ایران را آزاد کند و در مقابل، آمریکا هم چهار زندانی ایرانی را رها کند و هفت میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد کند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه، و همچنین ران کلین، مدیر کارکنان کاخ سفید، وجود چنین توافقی را رد کردند و خبرها در این باره را تکذیب کردند.

مجید تخت روانچی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، و همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز چنین خبری را تکذیب کردند.

با این حال برخی رسانه‌ها این گمانه را مطرح کرده‌اند که چنین موضوعی در مذاکرات وین مطرح شده باشد.

از جمله روزنامه بریتانیایی گاردین روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد مراد طاهباز و سیامک نمازی، دو شهروند ایرانی‌آمریکایی محبوس در ایران، به محل جدیدی در زندان اوین منتقل شده‌اند. گاردین با اشاره به اینکه چنین انتقالی قبلا نیز درباره زندانیان مبادله‌شده روی داده بود نوشت اکنون گمانه‌های پیشین مبنی بر توافق ایران و آمریکا بر سر تبادل زندانی و پرداخت ۷ میلیارد دلار از سوی آمریکا به ایران با قوت بیشتری مطرح است.