کرونا در ایران؛ بدتر شدن وضعیت بیمارستان‌ها و نگرانی از ورود قطعی گونه جهش‌یافته در هند

در حالی که مقام‌های بیمارستانی در برخی شهرها از بدتر شدن وضعیت رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا خبر می‌دهند؛ همزمان نیز با افزایش نگرانی‌ها درباره ورود گونه جهش‌یافته در هندی  به ایران، چند تن از مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند ورود این گونه جهش‌یافته به داخل کشور قطعی خواهد بود.

کیانوش جهانپور، از مقام‌های وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه  پنجم اردیبهشت به ایرنا گفت: «تاکنون موردی از این ویروس در کشور گزارش نشده اما باید منتظر ورود این ویروس به کشور باشیم.»

همچنین علیرضا رییسی، معاون وزیر بهداشت، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «این نکته را که فکر کنیم ویروس هندی وارد کشور نمی‌شود باید از ذهنمان بیرون کنیم.»

او با اشاره به موج کنونی شیوع کرونا در ایران پیش‌بینی کرد: «اگر کرونای هندی روی این پیک سوار شود ما هم سرانجامی مانند هند خواهیم داشت.»

روز شنبه نیز علی‌ زینی‌وند، استاندار کرمان، از فرمانداران این استان خواست نظارت‌ها نسبت به شیوع کرونا را جدی بگیرند و گفت: «آمدن موج هندی کرونا به کشور و استان قطعی است.»

مقام‌های ایران می‌گویند پروازها از مبدا هند و پاکستان از اولین ساعات روز یکشنبه متوقف شده و تدابیری نیز در مرزهای دریایی و زمینی ایران در مورد ورود گونه جهش‌یافته کرونا در هند اعلام شده است.

اما برخی از رسانه‌ها از اهمال در اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی در مرزهای ایران خبر داده‌اند.

خبرگزاری دانشجو روز یکشنبه در گزارشی با عنوان «آیا مرزهای ایران به روی کرونای هندی بسته شده است؟» نسبت به اظهارنظر مقام‌های دولتی در این باره ابراز تردید کرد.

در این شرایط سعید نمکی، وزیر بهداشت، با اعلام اینکه ایران توانست «با کمترین عارضه ممکن» از موج چهارم کرونا عبور کند گفت جمهوری اسلامی برای ارائه «کمک‌های فنی، کارشناسی و تجهیزاتی» به هند آماده است.

نمکی روز یکشنبه در نامه‌ای به وزیر بهداشت هند نوشت جمهوری اسلامی توانسته «تجهیزات و داروهای مورد نیاز» خود و همچنین «زیرساخت‌های مناسب در عرصه واکسن» را فراهم کند.

این در حالی است که برخلاف اظهارات وزیر بهداشت، ایران نه تنها از موج چهارم کرونا عبور نکرده، بلکه وضعیت تجهیزات در بیمارستان‌های ایران بحرانی است.

وضعیت در بیمارستان‌ها در حال بدتر شدن است

حمید عمادی، رییس بخش عفونی «بیمارستان امام خمینی»، اعلام کرد وضعیت بیمارستان در حال بدتر شدن است و در حال حاضر بیش از ۲۰ بخش به بخش کرونا تبدیل شده‌اند.

او با اشاره به تراکم بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان گفت: «چند ماه پیش بیمار مبتلا به کرونا را راحت درمان می‌کردیم اما الان به دلیل تراکم جمعیت و کمبود تخت، همین بیمار فوت می‌کند.»

همزمان پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این که «اگر در دو هفته تعطیلات نوروز محدودیت ایجاد می‌شد مطمئنا وضعیت ما بهتر از شرایط کنونی بود» پیش‌بینی کرد بر شمار مرگ‌ومیرها اضافه شود.

او گفت: «حداقل تا دو ماه آینده آی‌سی‌یوها و بیمارستان‌ها پر خواهد بود و متاسفانه شاهد افزایش میزان مرگ‌ومیرها خواهیم بود.»

در خبری دیگر، منصور آذریان، رییس «بیمارستان امام علی» کرج گفت روز شنبه به دلیل «سرقت کابل‌های برق»، جریان برق بیمارستان به مدت دو ساعت قطع شد و اکسیژن‌رسانی به بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان دچار اختلال شد.

او با اشاره به اینکه در این مدت اکسیژن‌رسانی به صورت دستی انجام شد، حاضر نشد درباره آسیب‌های احتمالی به بیماران جزییاتی ارائه دهد و گفت اطلاع‌رسانی در این باره برعهده سخنگوی ستاد مقابله با کرونا است.

Facebook Twitter Telegram Balatarin