اکنون ۱۶ ماه پس از مشاهده اولین مورد ابتلا به کرونا در چین، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شدهاند و بنا بر آمار دانشگاه جانز هاپکینز، شمار جانباختگان از مرز ۳ میلیون نفر گذشته است.
این ویروس، که در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین مشاهده شد، همهگیری جهانی به دنبال داشت که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر را مبتلا کرد و میلیاردها نفر را به قرنطینه برد و اقتصاد جهانی را فلج کرد.
گسترش شیوع ویروس در ماههای اخیر
در سه ماه گذشته، از میانه ژانویه به این سو، بیش از یک میلیون نفر در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند.
این در حالی است که هشت ماه طول کشید تا شمار جانباختگان به یک میلیون نفر رسید و کمتر از چهار ماه بعد، از مرز دو میلیون نفر عبور کرد.
با ظهور گونههای جهشیافته مسریتر، همهگیری بهسرعت در میان جمعیت جهان در حال گسترش است و بهرغم اینکه واکسیناسیون ماههاست آغاز شده، آمار مرگومیر همچنان رو به افزایش است.
سیر صعودی شمار جانباختگان
آمار مرگومیر بر اساس ارقامی است که نهادهای دولتی سراسر جهان منتشر کردهاند. باور بر این است بهدلیل روند ناکارآمد نمونهگیری و آزمایش و ثبت نادرست موارد مرگ، بهخصوص در ماههای اول همهگیری، رقم واقعی مرگومیر بسیار بالاتر باشد.
اروپا با ثبت بیش از ۱/۱ میلیون مورد مرگ، بالاترین شمار جانباختگان را داشته است و حدود ۶۰ درصد آمار مرگومیر در پنج کشور بریتانیا، روسیه، فرانسه، ایتالیا و آلمان بوده است.
آمریکا بزرگترین کانون شیوع کرونا در جهان است و تاکنون بیش از ۵۵۵ هزار نفر در این کشور در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند که ۱۹ درصد آمار جهانی را شامل میشود. مقامهای بهداشت و درمان آمریکا امیدوارند افزایش سرعت واکسیناسیون در کاهش آمار مرگومیر موثر باشد. تاکنون یکسوم جمعیت آمریکا دستکم یک دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند.