طی ۲۴ ساعت ، ۳۰۴ بیمار جان خود را از دست دادند.

شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در ایران به سرعت در حال صعود است.

مقامات جمهوری اسلامی، همچنان انگشت اتهام را به سوی مردم نشانه گرفته‌اند. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه، بیست و پنجم فروردین در جلسه هیأت دولت گفت: «هر زمان مراعات پروتکل‌ها روی ۸۵-۹۰درصد بوده وضعیت آرام شده و هروقت روی ۴۵-۵۰ درصد رفته همه چیز به هم ریخته است.»

منتقدان، عدم اقدام دولت برای اعمال قوانین سختگیرانه کنترل تردد و کندی روند واکسیناسیون را عامل اصلی موج چهارم می‌‌دانند.

ابتلای نیمی از پرسنل اورژانس تهران 

معاون فنی و عملیات مرکز اورژانس تهران در گفتگو با خبرگزاری ایسنا از ابتلای ۴۸ درصد پرسنل اورژانس تهران از ابتدای شیوع کرونا در کشور خبر داده است.

به گفته دکتر حسن حسینی‌زاده، «۲۵ درصد از پرسنل عملیاتی اورژانس ۲۵ درصد از دز اول و دوم واکسن خود را دریافت کردند.»

هشدار در مورد وقوع یک فاجعه انسانی 

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مسئولان در ایران هشدار داده که «اگر واکسن کرونا نرسد، فاجعه انسانی رخ می‌دهد.»

علی بیرجندی‌نژاد می‌گوید: «اگر وزارت بهداشت در نوروز به هر علتی نتوانست مؤثر وارد میدان شود لااقل در واکسیناسیون گسترده قافیه را نبازد. انتظار همه جامعه از شخص وزیر و مجموعه وزارت بهداشت تهیه واکسن، واکسن و واکسن است.»

حسن روحانی در جلسه هیأت دولت گفت هر کسی می‌تواند واکسن وارد کند. رئیس جمهوری ایران گفت: «قیمت آن هم زیاد نیست و با ارز نیمایی و حمل و نقل آن و مخارجی که برای تزریق است عدد بالایی نیست و هر فردی می‌تواند واکسن را وارد کند تا مردم استفاده کنند.»

پیشتر، محمود نجفی‌عرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران، به همشهری آنلاین گفته بود: «کشورهای متقاضی از قبل، نیاز خود را پیش‌خرید کرده‌اند و دیگر واکسنی وجود ندارد که شرکت‌های خصوصی بخواهند آن را تهیه کنند.»

عدم ارائه آمار واکسیناسیون؛ رازداری یا عدم شفافیت؟

در حالی که بیشتر کشورهای دنیا، آمار واکسیناسیون را بر اساس دسته‌بندی سنی تفکیک کرده و روزانه ارائه می‌دهند، وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد.

این وزارتخانه تنها اعلام کرده که تاکنون مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دُز رسیده است.

چندی پیش محمدرضا شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار ایران در گفتگو با خبرگزاری «رکنا» از «اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی» وزارت بهداشت به شدت انتقاد کرد و گفت اگر مسئولان «ریگی در کفششان نبود، آمار شفاف واکسیناسیون را ارائه می‌دادند.»

آقای شریفی مقدم همچنین گفته بود که بارها شاهد «خودی و ناخودی شدن» افراد در هنگام دریافت واکسن بوده است.

در همین رابطه کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران، در توییتی نوشته است: «رازداری از ارکان اجتناب‌ناپذیر ارتباطات در نظام سلامت است.»

این اظهارات او با انتقاد کاربرانی روبرو شد که در مورد احتمال استفاده از رانت و شرایط ویژه برای دریافت واکسن ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها می‌گویند این رازداری نیست بلکه عدم شفافیت است.

آمار رسمی ایران

آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد از بیست و چهارم تا بیست و پنجم فروردین ، ۲۵ هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده است و طی ۲۴ ساعت ، ۳۰۴ بیمار جان خود را از دست دادند.

نهادهای داخلی ایران، شمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی برآورد می‌کنند