جروزالم‌ پست: عملیات نطنز مدت‌ها پیش از مذاکرات وین برنامه‌ریزی شده بود

روزنامه جروزالم‌پست اسرائیل نوشته عملیات حمله به تاسیسات هسته‌ای نطنز، مدت‌ها پیش از مذاکرات جاری هسته‌ای میان ایران و ۱+۴ در وین برنامه‌ریزی شده بود.

این روزنامه دوشنبه ۲۳ فروردین‌ماه گزارش داد در زمان برنامه‌ریزی این عملیات، اینکه آیا آمریکا و ایران به مذاکرات جدی درباره بازگشت به برجام باز خواهند گشت و یا چه زمانی این کار را انجام خواهند داد، مشخص نبود.

این گزارش اشاره کرده با این حال کاملا ممکن است که زمان دقیق حمله در نهایت چراغ سبز نهایی را دریافت کرده تا جمهوری اسلامی به میز مذاکره باز گردد، اما کار روی این عملیات از مدت‌ها پیش در حال انجام بود.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که خبرگزاری دولت ایران هم نوشته محمدجواد ظریف،‌ وزیر امور خارجه، در جلسه‌ای با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس حادثه نطنز را «انتقام» اسرائیل از موفقیت‌های تهران در مذاکرات وین عنوان کرده است.

پیش از این هم، جروزالم‌پست گزارش داده بود که برنامه‌ریزی برای حمله موساد در ماه ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی به اطلاعات هسته‌ای ایران، از آغاز مدیریت یوسی کوهن در موساد در اوایل سال ۲۰۱۶ آغاز شده بود.

از سوی دیگر، این روزنامه اسرائیلی اشاره کرده اینکه حادثه یکشنبه به صورت فیزیکی انجام شده یا سایبری، زمان برنامه‌ریزی آن و همچنین تعداد افراد لازم برای انجام عملیات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پیشتر این نشریه از حمله سایبری اسرائیل به این مرکز به عنوان عامل حادثه یکشنبه نام برده بود. مقام‌های ایران هم دخالت اسرائیل در این حادثه را تلویحا تایید کرده و از «انتقام» سخن گفته‌اند.

با وجود گزارش‌ها درباره سایبری بودن این حادثه، پایگاه خبری «نور نیوز»، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، به نقل از یک مقام وزارت اطلاعات نوشته که هویت فرد عامل قطع برق و اختلال در مجتمع احمدی روشن سایت نطنز شناسایی شده و اقدامات برای بازداشتنش در حال انجام است.

روزنامه جروزالم‌پست در انتهای گزارشش اشاره کرده با وجود اهمیت مطرح‌شده برای مذاکرات وین، جنگ پنهانی علیه ایران ادامه‌دار و مداوم بوده و بدون توجه به سیاست قدرت‌های جهانی بر جلوگیری از نزدیک شدن ایران به آستانه هسته‌ای متمرکز است.

از سویی روزنامه نیویورک‌تایمز هم گزارش داده که حمله بامداد یکشنبه به تاسیسات نطنز، سیستم برقی آن را برای ۹ ماه از کار انداخته که می‌تواند تاثیر مهمی بر قدرت موضع تهران در مذاکره وین داشته باشد.