فرزند ناهید تقوی، شهروند دوتابعیتی ایرانی- آلمانی میگوید او که پس از ۱۵۱ روز تحمل انفرادی در بند دو- الف، حدود بیست روز پیش به بند عمومی زندان اوین منتقل شد اما بار دیگر او را به سلولهای انفرادی دو- الف منتقل کردهاند.
مریم کلارن، فرزند ناهید تقوی گفت، روز دوشنبه ۱۶ فرودین ماه خانواده از طریق منبعی مطلع باخبر شدهاند که این زندانی دوتابعیتی بار دیگر به بند دو الف منتقل شده است؛ خانم کلارن میگوید این انتقال طی روزهای گذشته و پس از آخرین تماس تلفنی دو روز پیش او با مادرش صورت گرفته است.
وی در ادامه با ابراز نگرانی و بی خبری از وضعیت این زندانی دو تابعیتی و نامعلوم بودن دلیل این انتقال، به صدای آمریکا گفت: «کاملا در تاریکی قرار گرفتهایم. پشت تلفن نشستیم، منتظریم و امیدواریم که مادرم از بند دو الف به ما زنگ بزند و اقلا او بتواند به ما توضیح بدهد که چه شده است.»
فرزند این زندانی سیاسی همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواست، فورا و در اولین فرصت، دلیل این انتقال را مشخص کنند و ناهید تقوی را به بند عمومی بازگردانند.
ناهید تقوی روز جمعه ۲۵ مهر ماه سال ۱۳۹۹ پس از تفتیش منزل و ضبط برخی از لوازم شخصی خود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در طول این مدت خانواده این زندانی سیاسی تنها دو بار اجازه ملاقات با او را داشتهاند.
مریم کلارن در رابطه با تجربه اولین تماس تلفنی خود با مادرش پس از انتقال به بند عمومی نیز گفت: «بعد از ۵ ماه که به بند عمومی رفت، دو هفته پیش اولین بار با هم صحبت کردیم و خیلی حس خوبی داشتیم که بلاخره صدایش را شنیدم، او صدای من را شنید، با هم صحبت کردیم و گفت در بند دو الف خیلی سخت بود.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه خواست او همیشه آزادی مادرش است، گفت، با آنکه از دست جمهوری اسلامی همه چیز بر میآید، این انتقال مجدد به بند دو- الف برای او سوالهای ایجاد کرده است که «چه خواهد شد؟» و «چه دارد پیش میرود؟»
مریم کلارن، پیشتر در گفتگویی با اشاره به این که مقامات مسئول با خانواده «بازیهای روانی» میکنند، گفته بود، برخی از اعضای خانواده بارها برای انتقال وی به بندهای عمومی با بازپرس پرونده ملاقات داشتهاند؛ ملاقاتهایی که در آن گفته شد این جابهجایی «دست کارشناس [پرونده] است.» این در حالی است که به گفته خانم کلارن، کارشناس پرونده نیز به خانم تقوی گفته است این جابهجایی دست بازپرس پرونده است.
در حال حاضر به غیر از ناهید تقوی، چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی – از جمله سیامک و باقر نمازی، ارس امیری، کامران قادری، مسعود مصاحب، و انوشه آشوری – در ایران زندانی هستند.
ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.