حملات سایبری هکرهای ایران به گروهی از محققان پزشکی آمریکا و اسرائیل

تحقیقات یک موسسه امنیت سایبری نشان می‌دهد هکرهای مرتبط با حکومت ایران طی ماه‌های اخیر محققان ارشد حوزه پزشکی در آمریکا و اسرائیل را هدف حمله قرار داده‌اند.

شرکت امنیت سایبری «پروف پوینت» نتیجه تحقیقات خود را در این زمینه روز چهارشنبه ۱۱ فروردین‌ماه منتشر کرده که حاکی است گروه‌های هکر ایرانی، با نام «فسفر» یا «بچه گربه جذاب»، ۲۵ متخصص پزشکی در زمینه‌های ژنتیک، ‌عصب‌شناسی و تومورشناسی را هم در آمریکا و هم اسرائیل هدف حملات سایبری  قرار داده‌اند.

بر اساس این گزارش، هکرها در چارچوب کارزار گسترده‌ای با هدف ورود به حساب ایمیل‌های این محققان پزشکی، هویت جعلی با نام دانیل زاجفمن، فیزیکدان برجسته اسرائیلی ساخته‌ و آن را مورد استفاده قرار داده‌اند. محققان «پروف پوینت قربانیان این حملات سایبری را کارمندان ارشد شاغل در سازمان‌های مختلف تحقیقات پزشکی عنوان کرده‌اند.

بر اساس گزارش این موسسه، این اقدام احتمالا بخشی از عملیات جمع‌آوری اطلاعات پزشکی و داده‌های شخصی بوده و در پی تنش‌های مداوم میان ایران و اسرائیل انجام شده است.

این کارزار حملات سایبری نشان می‌دهد که بیش از یک دهه پس از نفوذ بدافزار «استاکس‌نت» به تاسیسات هسته‌ای ایران، هنوز اقدام به هک در بازی جاسوسی پرمخاطره بین ایران، اسرائیل و آمریکا نقشی اساسی دارد.

گروه هکری فسفر یکی از فعال‌ترین گروه‌های هکر تحت حمایت حکومت ایران به شمار می‌رود و فعالیت‌های خود را در سال‌های اخیر آغاز کرده است. وزارت دادگستری آمریکا این گروه هکرها را با نیروهای نظامی حکومت ایران،‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرتبط می‌داند.

حمله به محققان حوزه پزشکی بخشی از تلاش‌های تازه گروه‌های هکر مورد نظر است که پیشتر دانشگاهیان، دیپلمات‌ها، روزنامه‌نگاران و مخالفان حکومت ایران را هدف خود قرار می‌دادند.

گروه موسوم به بچه گربه جذاب به طور معمول داده‌های به دست آمده را افشا نمی‌کند، اما به گفته تحلیلگران، آن‌ها را برای استفاده احتمالی در جمع‌آوری اطلاعات در آینده ذخیره می کند.

اوهد زایدنبرگ، محقق اسرائیلی شرکت امنیتی «کلیر اسکای»، که این گروه هکر را ردیابی می‌کند، گفته است: «ما می‌دانیم که آن‌ها اطلاعات را فاش نمی‌کنند و یا برای سود بردن به فروش نمی‌رسانند. تصور می‌کنیم حکومت ایران از این اطلاعات برای اهداف جاسوسی استفاده می‌کند.»

شرکت مایکروسافت هم سال گذشته گزارش داده بود که همین هکرها تلاش کرده‌ بودند تا حدود ۱۰۰ نفر از افراد بالارتبه شرکت‌کننده در کنفرانس امنیتی مونیخ را هدف حملات سایبری قرار دهند.