حمله به یک پالایشگاه نفت ریاض همزمان با پیشروی حوثی‌ها در یمن

وزارت انرژی عربستان سعودی از آتش‌سوزی در یک پالایشگاه نفت در ریاض، پایتخت این کشور، در پی یک حمله هوایی خبر داد.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی به نقل از یک مقام مسئول در وزارت انرژی این کشور نوشت صبح روز جمعه ۲۹ اسفند پالایشگاه نفت ریاض مورد هجوم یک پهپاد انفجاری قرار گرفت که منجر به آتش‌سوزی شد، اما چند دقیقه بعد این حریق مهار شد.

بر اساس این گزارش، در این حمله هیچ آسیب جانی به افراد وارد نشده و تاثیری بر ذخیره نفت و مشتقات آن نداشته است. این پالایشگاه متعلق به شرکت دولتی آرامکوست.

این مقام سعودی ضمن محکوم کردن این حمله ادامه داد: «این اقدامات تروریستی و تخریبی مستمر علیه مراکز حساس و غیرنظامی از جمله حملات اخیر به پالایشگاه راس تنوره و منطقه‌ مسکونی شرکت آرامکو عربستان سعودی در شهر ظهران، نه تنها تهدید علیه عربستان سعودی، بلکه تهدیدی علیه سوخت‌رسانی و اقتصاد جهانی محسوب می‌شود.»

وزارت انرژی عربستان سعودی مشخص نکرد این حملات از کجا و از سوی چه گروهی صورت گرفته است. همچنین شرکت آرامکو در این زمینه هنوز توضیحی ارائه نکرده است.

کمی پیشتر، شبه‌نظامیان حوثی در یمن اعلام کردند تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی را هدف قرار داده‌‌اند اما جزئیات بیشتری درباره اهداف مورد حمله که به گفته آنان موفقیت‌آمیز بوده، ارائه نکردند.

یحیی سریع، سخنگوی این شبه‌نظامیان گفت در این حمله شش پهپاد مورد استفاده قرار گرفته شد.

شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر حملات خود علیه عربستان سعودی را افزایش داده‌اند.

ریاض از حدود شش سال پیش تاکنون رهبری ائتلافی نظامی در حمایت از دولت قانونی یمن را برعهده دارد.

مقام‌های سعودی تاکنون بارها از حملات حوثی‌ها علیه فرودگاه‌ها، پایگاه‌های هوایی و زیرساخت‌های انرژی عربستان سعودی خبر داده‌اند، اما اعلام کرده‌اند اغلب موشک‌ها و پهپادهای حوثی‌ها را رهگیری و منهدم می‌کنند.

در حالی که حوثی‌ها در حال تلاش برای به دست آوردن کنترل شهر استرتژیک مارب در شمال یمن هستند، سازمان ملل متحد و آمریکا از این شبه‌نظامیان خواسته‌اند به جای تشدید تنش‌های نظامی به مذاکرات صلح بپیوندند.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه گزارش داد شبه‌نظامیان حوثی‌ با تصرف ارتفاعات مشرف به مارب به یک پیشروی استراتژیک در مقابل نیروهای دولتی این کشور دست یافته‌اند.

تصرف مارب، به عنوان آخرین پایگاه نیروهای دولتی در شمال یمن، ضربه بزرگی به دولت یمن برآورد می‌شود.

روز پنج‌شنبه، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن اعلام «حمایت قاطع» آمریکا از خواست شورای امنیت برای برقراری صلح در یمن، حمله حوثی‌ها به استان مارب یمن را محکوم کرد و بر ضرورت ورود کمک‌های انسان‌دوستانه و کشتی‌های حامل سوخت به بندر حدیده تاکید کرد.

همزمان ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی گفت رفتار حوثی‌ها در یمن تفاوتی با القاعده و داعش ندارد.