کمپین حقوق بشر در ایران به نقل از منابع محلی اعلام کرد که دستکم ۲۳ نفر در جریان اعتراضهای اخیر در سیستان و بلوچستان به دست نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
این کمپین تاکید کرد که شمار بالایی از معترضان نیز به شدت زخمی شدهاند و این آسیبها در برخی موارد «بسیار جدی» است.
مقامات دولتی آمار دقیقی از کشتهشدگان در اعتراضات منتشر نکردهاند.
اعتراضات در سیستان و بلوچستان پس از شلیک نیروهای انتظامی به سوی سوختبرانی که روز دوشنبه چهارم اسفند به مسدود شدن گذرگاه مرزی اعتراض داشتند، آغاز شد.
در حالی که فعالان بلوچ تعداد سوختبران کشتهشده را بیش از ۱۰ نفر اعلام کردهاند مقامات دولتی و نمایندگان مجلس سخنان متناقضی را درباره تعداد آنان بیان کردهاند.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، روز چهارشنبه ۱۳ اسفند گفت که در آن روز «یک نفر فوت شده و چهار نفر زخمی شدند.»
او همچنین افزود: «هنوز معلوم نیست تیراندازی به فرد فوتشده از داخل خاک ایران بوده یا از داخل کشور پاکستان.»
این سخنان در حالی بیان شده که احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان، گفته بود که در حادثه شلیک به سوختبران «دو نفر در پاکستان و یک نفر در ایران» کشته شدهاند.
همچنین مصطفی نخعی، نماینده مجلس که به نمایندگی از کمیسیون انرژی عازم سراوان شده، اعلام کرد که «برآورد حدودی تعداد کشته شدهها چهار یا پنج نفر است» و ممکن است تعداد آنان بیشتر باشد.
او در مصاحبه با روزنامه همشهری گفت: « البته خیلی از کشتهشدهها یا تقریبا همه آنها در محل حادثه کشته نشدند. مجروح شدند و بهدلیل کمبود امکانات در مسیر انتقال به مرکز درمانی جان خود را از دست دادند.»
همزمان با اعتراضها در سیستان و بلوچستان گزارشهایی درباره قطع اینترنت در روزهای ششم تا نهم اسفند منتشر شد.
در همین حال چهار سازمان آرتیکل ۱۹،اکسس ناو، عفو بینالملل و گروه میان اعلام کرده بودند که مقامات ایران از قطع اینترنت به عنوان ابزاری برای پنهان کردن ارتکاب نقض جدی حقوق بشر استفاده میکنند.