همزمان با ادامه شیوع گسترده کرونا در خوزستان، مقامهای جمهوری اسلامی اظهارات ضد و نقیضی درباره جهش ویروس کرونا در ایران بیان کردهاند.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و نماینده مجلس، روز شنبه نهم اسفندماه گفت علاوه بر جهشهای ویروس در آفریقای جنوبی، بریتانیا و کالیفرنیا، باید «کرونای جهشیافته ایرانی» را هم اضافه کرد.
او افزود این موضوع هنوز کاملا تایید نشده ولی شواهدی از آن در قزوین و آن نواحی موجود است.
با این حال کمی بعد، کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، اظهارات درباره جهش ایرانی ویروس کرونا را رد کرد.
او گفت از زمان شیوع ویروس تا امروز، بیش از ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که هیچ کدام تغییر معناداری در رفتار آن ایجاد نکردهاند و اطلاق گونه جدید به آنها درست نیست.
پیشتر، رییس جمهوری ایران شرایط شیوع کرونا در نوروز امسال را «سختتر» از سال قبل ذکر کرده و وزیر بهداشت از بیمارستانها خواسته بود که برای یک «طوفان سنگین» آماده باشند.
حسن روحانی با اشاره به شیوع ویروس شناساییشده در بریتانیا گفت که شرایط امسال «قدری سختتر» شده است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، نیز خطاب به مقامهای بهداشتی گفت که «بیمارستانها را آمادهتر» و «خودتان را برای یک طوفان آماده کنید».
نمکی گفت که به ثابت ماندن وضعیت خوشبین نیست و معتقد است «یک طوفان سنگین را در راه داریم و باید برای آن آماده بود.»
در روزهای گذشته نیز مقامهای وزارت بهداشت درباره شیوع موج چهارم کرونا در فروردین ماه هشدار دادهاند.
با این حال مقامهای دولت تاکنون سخنان متناقضی را درباره سفرهای نوروزی بیان کردهاند و هنوز تصمیم نهایی در اینباره اعلام نشده است.
در هفتههای اخیر حدود ۱۲۰ مورد از ابتلای ویروس شناسایی شده در بریتانیا در استان خوزستان و تعداد دیگری از استان های ایران از جمله کرمان، آذربایجان شرقی و فارس تایید شده است.
علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، روز هشتم اسفند گفته بود باید همه موارد ابتلا در خوزستان را ویروس شناسایی شده در بریتانیا محسوب کرد.
او روز شنبه نیز گفت که تعداد مبتلایان در استان چهارمحال و بختیاری، یکی از استانهای همجوار خوزستان، افزایش یافته است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین خبر داد که روز شنبه ۲۵۰ هزار واکسن سینوفارم چین وارد ایران می شود.
او ابراز امیدواری کرد که تا فروردین ماه واکسیناسیون گروه پرخطر اول که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، پایان یابد.
این اولین محموله واکسن چینی است که وارد ایران میشود و پیش از این واکسن روسی اسپوتنیک به گروهی از کادر درمان در ایران تزریق شده است. سینوفارم و سینوواک دو واکسن ساخت چین هستند.
مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ، گفته بود که واکسن ایرانی شرکت شفافارمد مانند واکسن شرکت چینی سینوواک است و «از کل ویروس کشته شده» کرونا برای تولید آن استفاده شده است.